Bizalmi tanácsadó * Counselor képzés távoktatásban

A változás folyamatában – melynek mindannyian részesei vagyunk -, szükségünk van új és szélesebb nézőpontok megtapasztalására. A hagyományos utak nem kínálnak kielégítő válaszokat.
Egyre több ember akad el az élet folyamatában, hiszen a mostani idők egyik nagy feladata a személyiség és az egyéniség (vagy Lelkiség) összekapcsolása. Ehhez azonban szükség van az új nézőpontok integrálására.

Az Omniverzum Szabadegyetem célja a Vízöntő-kori új energiák és a Tudatosság Nagy Váltásának támogatása.
Hitünk szerint a Mindenség, Isten és az Emberiség is egy igen nagy jelentőségű fejlődés középpontjában halad.

Ez a fejlődés hatással van mindenre és mindenkire. Kikerülni NEM lehet, hiszen benne élünk. Igen fontos, hogy tudatosan vállaljuk a fejlődést, s merjünk új és új nézőpontokat elsajátítani.
Bizalmi tanácsadó * Counselor képzésünkkel ezen az úton tudunk Neked segíteni.

A képzésre folyamatosan lehet jelentkezni.

omniverzumbizalmi_tanacsado1274785768

A képzést javasoljuk olyan embereknek, akik:
» már segítőként tevékenykednek, de szeretnének szélesebb ismeretekkel rendelkezni,
» természetgyógyászoknak,
» emberekkel foglalkoznak,
» azoknak, akik érdeklődnek a pszichológia iránt,
» Bizalmi tanácsadók kívánnak lenni,
» mélyebb önismeretre vágynak,
» egyszerűen tudásukat kívánják tágítani, vagy/és akik
» új nézőpontokra szeretnének szert tenni.

A tanfolyam 10 hónapos, a leckéket hetente küldjük.

A képzés szakmai vezetője: Steinmüller Csilla * spirituális tanító

A tanfolyam költsége:
» havi 22.000.- Ft 10 hónapon keresztül
» személyes konzultációk egyszer a képzés végén: 10.000.- Ft
» vizsgadíj: 10.000.- Ft * A záróvizsga feltétele egy 30 oldalas dolgozat elkészítése.

Letölthető anyagok:
» Tájékoztató a Bizalmi tanácsadó képzésről >>>

Sikeres vizsga után az Omniverzum Szabadegyetem tanúsítványt állít ki.

Van két könyv, melyek “belépők” a képzésre. Ezek nagyon jó kis regények, és a tanácsadónak fontos feladata az is, hogy tudjon könyveket ajánlani a hozzá fordulóknak. Azonban ajánlani csak olyat tudunk hiteles, amit mi már elolvastunk. Kérünk, hogy ezeket a könyveket majd olvassátok el:
* Marlo Morgan: Vidd hírét az Igazaknak
Mitch Albom: Keddi beszélgetések életről és halálról

02

Érdeklődni, jelentkezni:
Steinmüller Csilla Magdolna
spirituális tanító, oktatási vezető
omniverzumtavoktatas@gmail.com
06-20/397-3930

A képzés több modulból épül fel:

1) Pszichológia modul * 40 lecke
omniverzumbizalmi_tanacsado1315216700» múlt: Freud, Jung, Maslow, Frankl,
» jelen: Egzisztenciális pszichológia, Assagioli pszichoszintézis, Wilber Integrál szemlélet,
» jövő: pszichológia 2012 után, Omnipszichológia
» Integrál szemlélet, filozófia
» Családi Rend
» Haldoklás, halál, gyász pszichológiája
» Krízis és veszteség pszichológiája
» Sorsfordulók

2) Szellemi filozófia modul * 22 lecke
» a Mindenség Nagy Változása
» Tudatossági szintek és fejlesztése
» Élettörvények
» Szellemi törvények
» Sugarak és Felemelkedett Mesterek
» Az emberélet állomásai
» Átlépés a Vízöntő-kori, feladatok

3) Színterápia modul * 8 lecke
» színtörténelem
» a színek és jelentésük
» “Mutasd meg színezésed és rálátunk mélységeidre.”

4) Kreativitás és Önismeret modul * 24 lecke
» mandalák világa
» szülői minták elengedése
» belső gyermek felfedezése
» kapcsolódás magasabb Énemhez

5) Tanácsadás elmélete modul * 11 lecke
» a tanácsadás pszichológiája
» gyógyító beszélgetés
» a hallgatás gyakorlata
» lelki egészségvédelem
» NLP elmélet

zaszlo6) Tanácsadási gyakorlata modul * 7 lecke
» rajzteszt használata a tanácsadásban
» NLP gyakorlatok
» különböző tesztek gyakorlati alkalmazása

Legyen a mottónk Pilinszky János Átváltozás című verse:

Rossz voltam, s te azt mondtad, jó vagyok.
Csúf, de te gyönyörűnek találtál.
Végig hallgattad mindig, amit mondtam.
Halandóból így lettem halhatatlan.


Írj nekünk, Érdeklődj:

Egy kis ízelítő a Tanácsadás elmélet leckéből:

Mi is az a Bizalmi tanácsadó?

Haladunk a képzés vége felé. Sok mindent átadtunk, és sok mindent nem. A levelező képzés nagy falat mindenkinek. A diáknak is, és bizony nekünk is, tanároknak.

A személyes találkozásokkor látjuk, hogy melyik az a tudás, amelyiket befogadja a hallgató, és melyiket nem. Kérdéseket lehet feltenni, és a tanár azonnal válaszolni tud, figyelve, hogy megszületik-e a megértés.

A levelező képzésben igen minimális a visszajelzés. Azt, hogy sikerült-e elsajátítani az anyagot csak a vizsgán tudjuk meg, ami akkor már bizony lehet, hogy késő.

Mégis elkészítettük a levelező képzések anyagát, bízva abban, hogy a tanuló kitartó lesz munkájában, és kíváncsisága és tudáséhsége előre fogja vinni az elmélyült tanulásban.

A Bizalmi tanácsadó képzés gondolata 2009-ben született meg bennünk. Célunk az volt, hogy egy olyan anyagot állítsunk össze, mely a pszichológia, a tanácsadás és a jelenleg folyó tudati váltást fogja össze. Azon embereknek kívántuk ezt odaadni, akik emberekkel foglalkoznak (fodrász, kozmetikus, reflexológus, természetgyógyász, stb…), és szeretnének szélesebb látószögből beszélgetni.

Körülnéztünk a piacon és nem találtunk ehhez hasonlót, azonban Angliában szembejött a Counsellor[1] képzés. Ott ez már annyira elfogadott módszer, hogy főiskolai képzés lett belőle, sőt ma már szakosodtak a counsellor-ök, például válási tanácsadó, gyász tanácsadó, munkanélküli tanácsadó, stb..

Erre felbuzdulva mi is megírtuk a Counsellor képzésünket és elkezdtük hirdetni. Azonban az évek során nem sikerült ezt hétvégi felnőttképzés keretében elindítani.[2]

„Jó, akkor csináljunk belőle levelezőt. Hátha az sikerrel jár.” – gondoltuk. „Nem kell bejárni, nem kell ezért utazni, és talán otthon jobban belemélyednek az emberek.” Bizony ez sem úgy van egészen.

Te, aki már itt tartasz[3] talán látod, hogy nem egyszerű nekifutás. Kitartás, érdeklődés, idő és energia kell hozzá. Azonban minden tudáshoz ez kell! Ezek nélkül nincs fejlődés. (S a fejlődés létünk értelme és célja! Ezért élsz ebben a létidőben a földön.)

És nem elég csak a tudás. Kellenek bizony más dolgok is. Az egyik ilyen, melyet nagyon fontosnak tartunk a hitrendszer.

„A hitrendszer mindenki egyéni dolga” – mondhatod erre. Én pedig azt válaszolom, hogy addig igen, míg az ember önmagát fejtegeti, járja a saját útját, és keresi önmaga kiteljesedését.

De abban a pillanatban, amikor már a másik emberhez is kapcsolódik, a hitrendszer életbevágóan fontossá válik.[4] (S van olyan, amikor csak önmagunk vagyunk mindenféle külső kapcsolódás nélkül. Ez nálunk itt nyugaton semmilyen szinten nincs így. Már azzal, hogy lemész a boltba kenyérért, kapcsolatba kerülsz a másik emberrel. Sőt fizikai létezésed is a kollektív térben történik. Gondolataid, érzéseid hozzáadod ehhez a térhez. Tehát a hitrendszer és a tudatosság közügy.)

Adamus Saint Germain így beszél erről:
Hitrendszerek vannak, amikben több az igazság és az egyezés, mint a többiben. Némelyik közelebb állhat lelked valódi szenvedélyéhez, lelked energiájához. Minden alkalommal, amikor elfogadsz egy hitrendszert, vagy amikor teremtesz egyet magadnak, az úgy működik, akár egy üzem. Energiát viszel bele. Megteremted a kezelési utasítást apró kis tudatosság gyáradnak, majd nekiállsz kiköpülni termékedet vagy valóságodat. A hitrendszerek jelentenek mindent.
Néhányan küzdötök a hitrendszerekkel. Például, az elmétekben próbáljátok azokat megteremteni. Önmagaddal játszadozol csupán, és olyan hitrendszerrel bírsz, amit érzel, és nem olyannal, amit gondolsz. Azt mondjátok: -” Nos, hiszek abban, hogy bőségben élek.” – ugyanakkor nem érzed azt a bőséget. Azt érzitek, hogy a világot egy pár ember irányítja, – ami így is van -, akik semmit nem adnak másoknak, – ami szintén így van. De abban elfelejtetek hinni, és azt elfelejtitek érezni, hogy nektek nem kell velük együtt azt a játszmát játszanotok. Megteremthetitek a saját játszmátokat. Tehát a hitrendszereken múlik minden.”
[5]

Igen, a hitrendszer egy borzasztóan fontos dolog. Talán ma még nem is látjuk tisztán mennyire fontos. Mindenki csak a saját hitrendszerében tud működni. Innen éljük az életünket, ez adja napjaink vezérfonalát és beszélgetéseiknek is ez az iránytűje.

És honnan teszünk szert a hitrendszerre? Egyszerűen belenövünk, és aztán elfogadjuk sajátunknak. Megtanítják nekünk a szüleink (akik szintén a szüleiktől tanulták), és a tanáraink. Ezt táplálja belénk az óvoda és az iskola is. Ez azonban nem a mi hitrendszerünk, hanem a korszellem hitrendszere. 16-18 évesen még elgondolkodunk rajta, hogy talán ez mégsem teljesen igaz, de aztán beállunk a sorba, és el is felejtjük továbbgondolni. S aztán az adott társadalmi és kulturális hitrendszer szerint leéljük az életünket.

Mi hol vagyunk ebben? Hol van az evolúciós fejlődés?
…. folytatás a leckében.

[1] Counsellor = tanácsadó

[2] Pontosabban egyszer hat emberrel megkezdtük, csak azért, hogy végre elinduljon a képzés. Azonban mind a hat ember kimaradt a hónapok alatt, és egy sem végezte el a Bizalmi tanácsadó képzést.
Töprengtünk rajta, vajon miért? Miért nem kitartóak az emberek? Miért adják fel, amikor szembe jön valami új? Miért nem kíváncsiak más megközelítésekre és új tudásra? Miért nem jön össze egy évben 10-12 érdeklődő, aki kitartó is tudna lenni? És bizony a kérdések száma végtelen.
S az is igaz, hogy bizony, az a hat ember, aki elkezdte, mind „gyógyító” akart lenni. Nem magán akart dolgozni, hanem a „tutit” szerette volna megmondani a másiknak. Azonban ez nem így működik! Régen ez jól volt így. Azonban itt a Vízöntő-kor hajnalán más törvények lendülnek működésbe. Nincs külső gyógyítás. Belső gyógyulás van. Ahhoz azonban mindenkinek önmagán kell dolgozni és megfejlődni a következő lépést.
Jó lenne, ha Te is végiggondolnád ezt! Ha boldog és elégedett életet akarsz élni, akkor a saját fejlődési utadat kell bejárni. S példáddal utat mutatni azoknak, akik kíváncsiak és kérdeznek. Segíthetsz nekik, de csak akkor, ha már Te magad is megjártad azt az utat. Ezt ne felejtsd el. Éppen ezért a tanulásnak és fejlődésnek NINCS vége a tanfolyammal. Állandóan van olyan új és új terület melyet fel lehet fedezni, és bizony az eddig összegyűjtött magokat is locsolgatni kell. Mélyíteni a tudást, mely újabb és újabb megértést és önismeretet fog hozni számodra. Gyönyörű út ez, s még igen kevesen járnak rajta.

[3] És jelenleg bizony nagyon kevesen tartanak itt.

[4] A bejárós képzések első napján bemutatkozásra kerül sor, amikor is mindenki elmondja miért is szeretné megtanulni az adott dolgot. Mivel nálunk leginkább tanácsadók képzése történik, hozzánk az emberek vagy azért jönnek, mert gyógyítani akarnak, vagy az önismeretüket szeretnék mélyíteni, és majd utána meglátják.
Amikor azt mondják ők gyógyítók akarnak lenni, akkor már tudom, hogy nem lesz egyszerű a történet.
Minden gyógyító azt gondolja, elég, ha ő szuper okos és már gyógyítóvá is vált. Ez pedig nem így van. S ha az új energiát nézzük (mely a mi iskolánk vezérfonala) bizony a régi értelemben vett gyógyítás már nem is létezik.
Első lépés mindenki számára önmaga mélységeinek bejárása és meggyógyítása. És ha én már hiteles vagyok ebben, akkor van jogom a másiknak is segíteni. De akkor sem gyógyítani, hanem tartani neki egy teret, ahol Ő vagy meggyógyul, vagy nem.
A gyógyítás azon módszere, melyet még ma is nagyon sokan alkalmaznak – és nem csak a hagyományos orvoslásban – azt mondja, én elmegyek az orvoshoz vagy a gyógyítóhoz, ő „megszervizel” engem, és utána én, mintha mi sem történt volna élem tovább az életem, már bizony NEM állja meg a helyét. Hol van benne az egyéni felelősség és a betegség okozta fejlődési lehetőség? A gyógyítás – szerintünk – többek között tanítás.
Tanítása az új nézőpontnak, az okoknak, az élettörvényeknek, az emberi fejlődési állomásoknak, az energia működésének, az ember és a lélek kapcsolatának és bizony még sorolhatnánk. Ezek azok a tudások, melyek a betegség fölé emelik az embert. S ha ez megvan, akkor jöhet a gyógyítás. Azonban ez is aktív részvételt kíván a beteg embertől.
Az ember nem a sors kiszolgáltatottja, hanem bizony sorsa irányítója lehet, ha eléri azt a tudatossági szintet. (S ez a kultúra stádiumában kezdhet el megvalósulni.)
Ha csak gyógyítunk nagy karmikus terheket veszünk magunkra. Nem törekszünk a másik ember önálló és felelősségteljessé tételében, hanem kiszolgáltatottságban tartjuk. Nem célszerű ezt tenni, mert ezzel nem csak az ő fejlődését akadályozzuk, hanem bizony a sajátunkat is. Kérlek, gondolkodj el ezen.

[5] http://shaumbra.wire.hu/html/tanito6.php

%d blogger ezt szereti: