Pszichikai-én vagy Aspektusok vagy Személyiség ének

Elgondolkodtatónak szánom ezen írásomat. Azoknak szól, akik bizony néha értetlenül állnak önmaguk előtt.

Miért van az, hogy hirtelen olyan erő (harag, indulat, düh, agresszió, …) jelenik meg bennünk, amit az adott helyzet nem is indokol? Miért billenünk ki egyensúlyunkból, és veszünk fel egy olyan viselkedést, melyet nem is szeretnénk?
Miért kívánunk egyszer ezt, aztán pedig azt? Miért határozzuk el nagyon sokszor magunkat a változás mellett és bizony egy-két hét után már el is felejtjük az elhatározást (pl. a Szilveszteri fogadalmak)?

Bizony összetett személyiségek vagyunk. SŐT … ének halmaza. Van bennünk egy haragvó én, egy dühös, egy harcias, egy lusta, egy hitetlen, és vég nélkül sorolhatnánk.
Ezen ének pedig személyiségünk arcai, az egóhoz, a halandó emberhez kötődnek (s bizony ő is teremtette meg őket).

pszichikai énekBelső Lényünk (halhatatlan Szellemi Esszenciánk, Lelkünk) a ma emberében igen kis mértékben található meg.
Jó esetben is csak Tudatunk 3%-ban – és az is alszik-, a 97% pszichikai-énekkel szemben – amely pedig nem alszik, hanem hatalmas erővel irányítja életünket!

S ezen pszichikai-ének maguktól NEM távoznak, nem semmisülnek meg és nem is adják át a Tiszta Szellemi Lényünknek a hatalmat. (Hiába gondoljuk úgy, hogy ha meditálunk, imádkozunk, szeretünk, jók vagyunk, akkor majd megváltozunk. NEM fogunk!)

Ha életedbe IGAZI változást szeretnél és közelebb kívánsz kerülni Belső Lényedhez, ki Igazi Önvalód, akkor a konkrét CSELEKVÉS útjára kell lépned. Önmegfigyelés, Önvizsgálat, Belső Munka és aztán az ének-megsemmisítése. NINCS más út! Senki és semmi nem fogja helyettünk megtenni a lépéseket.

S itt az idő ezen belső pszichológiai munkára. Erről szól az Omnipszichológia és a Vízöntő-kor is. Gyakorlati spiritualitás és konkrét belső munka.

Mi elindultunk és támogatunk, ha vállalod a tudatos munkát önmagaddal.
Ha kérdésed van várlak a Mágikus Ösvény csoportba.

Isten dicsőségeSteinmüller Csilla
spirituális tanító

%d blogger ezt szereti: