Több, mint Coaching

COACHING
Egyre divatosabb, felkapottabb, keresettebb a coaching.
Az elmúlt pár hétben többen is tanácsot kértek tőlem ebben a témában. Mi is a coaching? Mit csinál valójában egy coach?  Miért érdemes ezt a képzést választani? Mi is az, amit – nem kevés pénzekért – kapok egy ilyen képzésen?
coachingAztán – véletlenül –  részt vettem egy előadáson, ahol nem kevés coach vett részt, és ezekre a kérdésekre tőlük is választ kaptam. Azért írom, hogy “is”, mert megvettem Kelló Éva Coaching alapok és irányzatok című könyvét, amiben így foglalja össze: “A coaching segít felfedezni kik vagyunk, hova tartunk, mit vagyunk hajlandóak megtenni azért, hogy oda jussunk, és hogyan, és elkísér azon a változáson, melyen addig végigmegyünk.A coaching az eredményekről szól, a továbblépésekről, a változásról, a tudatosabbá válásról magunk és mások tekintetében és a felelősségvállalásról saját életünkért.”
Ha ez ennyire teljes, akkor a coach-ok miért járnak előadásokra, továbbképzésekre? Erre, ezen az előadáson egyikőjüktől kaptam meg a választ. Egy coach segít a kliensének feltárni a problémát, és tanácsot ad abban, hogy ezt a problémát hogyan tudja megoldani, majd elirányítja az adott szakemberhez. Igen, itt jött a nagy felismerés! Vagyis a coach kezében “csak” elméleti tudás van, de hiányoznak a módszerek, amivel ő maga tudja a kliensét segíteni, és végigvezetni a folyamaton.
És, akkor mi miért tudunk neked többet adni, mint egy coaching?
Mert a kezedbe adunk egy kosárnyi módszert IS, amit először saját magadon tapasztalhatsz meg, Átmész a folyamaton, így tudod, hogy milyen változásokat képes elérni, és hitelesen tudod alkalmazni. A képzéseink gyakorlat centrikusak, ez nem csak azt jelenti, hogy a módszereket önmagadon tudod tapasztalni, hanem már a képzés során kliensekkel beszélgetve alkalmazhatod a tudásodat.
Bővebb információ: https://omniverzum.com/kepzesek/
Szeretettel várunk Nyílt estünkre!
Life-Coaching1-1
%d blogger ezt szereti: