Művészetterápia * 10 Év = 5. napi ajándék

Ha szeretnéd te is megnyerni egyikét a FELNŐTT SZÍNEZŐkönyveknek és MESETERÁPIÁS könyvet, like-old cikkünket a facebookon. Holnap 10-kor sorsoljuk a 2 nyertest, akik választhatnak 4-féle könyvből 🙂

A művészetterápia pár éve kis csoportunk és iskolánk egyik kedvenc terápiás formája lett. Ez a módszer többek között fejlődési, feszültségoldási, önismereti lehetőségeket tartalmaz, mely segítségével finoman dolgozhatunk önmagunkon.

muveszat

Könyvek, melyből választhatsz:

A művészetterápia módszere non-direktív módon ad impulzust, melynek célja, hogy előhívja tudattalanunkból a képeket, melyek létezéséről talán nem is tudunk. Ezek papírra vetésével pedig egy könnyed, egót és személyiséget kikerülő módon tudunk szembesülni a bennünk lévő érzelmekkel, gondolatokkal és mintákkal. A terápiás folyamat pedig segít abban, hogy ezeket átírjuk, feloldjuk vagy éppen felismerjük. Mindezt úgy, hogy nem kell sérüléstől, bántástól tartanunk, mert csak az kerülhet felszínre, aminek feldolgozása megérett bennünk.

Ezzel a módszerrel úgy lehet oldani a traumákat, hogy nem szükséges azokat újra átélni vagy beszélni róla. Egyszerűen „csak” alkotunk, és a folyamat maga az, amely gyógyít, támogat és fejleszt minket. Emellett segít, hogy könnyebben megnyíljunk, lágyuljunk, hogy tudatos és tudattalan részünk között létrejöjjön a Szivárványhíd, mely segít, hogy tudatosan élhessünk.

A természet dinamikájának, lélektani hatásainak és változásának figyelésével ráhangolódhatunk a saját, természetes biológiai ritmusunkra is, így újra az itt és mostba helyezkedhetünk. Olyan csodálatos módszer ez, mely külföldön nagy elismerésnek örvend, itthon még „gyerekcipőben” jár.

Mi magunk is szeretnénk, ha ez a módszer egyre ismertebb lenne, ezért már képzésünkbe is beépítettük, diákjainknak külön csoportokat indítunk, jövőre pedig már mindenki számára elérhetőek lesznek ilyen programjaink.

Pár éve felbukkantak nálunk is a szép, felnőtt színezők, melyek segítenek a mindennapokból kilépni, a feszültségünket, a felgyülemlett stresszt feloldani. Bár ez a módszerét tekintve nem művészetterápia, mi szeretnénk bátorítani mindenkit, hogy csempésszen a mindennapjaiba színeket, az alkotás szépségét.
Ezért is sorsolunk ki 2 felnőtt színezőt, melyek közül választhat a nyertes. Ezek: Színes álmok – Állatok vagy Creamorphia. Ha szeretnél Te is nyerni egy ilyen szépséges könyvet, like-old írásunkat.

Emellett kisorsoljuk egyik végzett diákunk mesekönyvét is, mely gyógyító, szívet melengető meséket és képeket tartalmaz: Jantner Pálné: Amikor az álmok valóra válnak.

(Az ajándékok összértéke: 10.000.- Ft)

Ha szeretnéd megnyerni az egyik könyvet, like-old és oszd meg ezt a cikket: https://www.facebook.com/OmniverzumSzabadEgyetem/
A sorsolás 2016. szeptember 20-án 10-kor lesz, mely után kihirdetjük a nyerteseket!
14330006_783089345163283_8802878038310174750_n

szulinap

%d blogger ezt szereti: