Vipassana elvonulás * Ajándék Önmagadnak

Ajándék Önmagamnak – 1 hét csend
Újra készülünk A TÁBORRA!
1 hét csend és napi 10 óra meditáció, és még sokkal több ennél. Óriási kihívás, még így is, hogy sokadszorra megyek. Ez a hét egy olyan élmény, amit máshol nem lehet megtapasztalni. Mindig dolgozunk magunkon, járjuk a tanfolyamokat a hétköznapok mókuskerekésben, megszínesítve életünk 1-1 pillanatát. De igazából nem tudunk teljesen kilépni a világból, az életünkből, és távolról megvizsgálni mindent.
A mindennapok aktív, kifelé forduló cselekvése helyett ez a hét a csendben és meditációban eltöltött passzív, bent eltöltött időről, az önmagunkkal való munkáról szól. Miközben nem mozdulsz, belül falak omlanak le, kérdésekre kapsz válaszokat, megismered önmagad és határaidat egy teljesen új oldalról.
b50534_2995ee4cb379336bc1e591315d4be2ee_srz_1000_1500_85_22_0-50_1-20_0A Vipassana technika pedig olyan szellemi kapukat nyit meg, amelyek létezéséről nem is tudtunk eddig, hiszen ez a kapu a hétköznapi homály mögött bújik meg. Ezt nem lehet észrevenni a rohanásban, a gyorstalpaló tanfolyamokon, de itt, ebben a térben olyan világossá válik, hogy csak ránézel, és már nyitva is van. Az erőlködés itt leginkább fizikai és saját magunkkal szembeni. Azt hitted kihívás a 8 óra munka. Ugyan, a kihívás 8 óra meditáció után még 1 óra tanítás. De minden meditációval eltöltött percben, tanításkor elhangzott szóban olyan ajándék rejlik, amit Te adsz magadnak. Mert itt nem számít a tanító, a csoporttársak, csak Te, és amit önmagadnak megadsz.
Ez a hét a tér és az idő odaadása Lelkemnek, Szellememnek, hogy töltődhessen, kapcsolódhasson azon szintekhez, amelyek valóban azt az életet hozhatják el, amit élni szeretnék.
 
És mit kaptam eddig ezektől a hetektől:
– Tiszta tudati állapotot, melyben nincs jelen a világ zaja, más ember gondolatai, hanem csak én és az igazi Énem.
– Számvetést önmagammal és az életemmel, valamint új terveket, célokat és ötleteket.
– Magabiztosságot, önbizalmat a terveimhez azáltal, hogy tudtam, ha képes vagyok órákat mozdulatlanul meditálni, akkor a céljaim eléréséhez szükséges lépéseket is képes vagyok megtenni.
– Ráébredéseket a mindennapok kapcsán, például hogy túl sokat beszélünk teljesen lényegtelen dolgokról ahelyett, hogy a céljainknak, Lelkünknek adnánk energiát hangunkkal.
– Felszabadultságot a magamban hordozott sérelmektől, fájdalmaktól, mert a vipassana nem csak meditálni tanít meg, hanem a gyakorlás révén olyan mélyen rejtőző problémákat oldd meg, amiről lehet, hogy nem is tudunk.
– Fizikai frissességet, a torkom és hangszálaim tisztaságát, elmém felfrissülését, kreativitást, fantáziát.
– Kilépést a mindennapi kommunikációkból, az internetből, az üzenetek halmazából, és összekapcsolódást saját kommunikációs csatornámmal, a Lelkemmel.
– 1 igazi, eredeti, főzés és takarításmentes hetet. 🙂
– És természetesen csendet, békét, tudatosságot, harmóniát és SEMLEGESSÉGET, ami elengedhetetlen önmagam megtartásában a hétköznapokban.
Ezért is gondolom azt, hogy újra el kell menni, meg újra, és újra és újra. Mert a forgatókönyv mindig ugyanaz, de mégis más élmény. Mert én sokat változok itt, felismerek, ráébredek, megbékélek és elfogadok. Majd semlegessé válok, és egyben mégis céltudatossá. És mire legközelebb jövök, más emberként érkezem, de a hét megint képes megújítani, fejleszteni, és a spirál csak kanyarog felfelé…
Szóval csatlakozz Te is, mert bár kihívás, mégis ÉLETEKre szóló élmény!
D. Erzsébet
2017. 04. 26.
%d blogger ezt szereti: