Egy hét ….

Egy hét és indulunk a következő Vipassana elvonulásra. Most jelenleg úgy néz ki, hogy tízen megyünk. (Ha van kedved még csatlakozhatsz!) Van akik már voltak Vipassana elvonuláson és tudják mi vár rájuk, van akik most jönnek először, és bennük is van már izgatottság.

Miért is szorgalmazzuk a Vipassana elvonuláson való részvételt?

Nagyon nagy dolog egy hetet adni önmagad számára, befelé fordulni, csendben lenni és odaadni magad a belső folyamataidnak.
Telis-tele vagyunk gondolatokkal és érzelmekkel. Ezek irányítják életünket. Behúznak, eltelítenek és (furcsa lesz, de) manipulálnak.

Ahhoz, hogy közelebb tudjunk lépni a bennünk lévő Szellemi Fényhez, le kell csendesedni és befelé kell fordulni. Aztán pedig túl kell lépni az érzelmeken és a gondolatokon is.

A Vipassana egy meditációs technika. Első lépések a koncentráció, a tudati fókusz megtartása, a második lépés magának a technikának az elsajátítása.

Kihívassál teli egy hét vár ránk. Hogy miért? Mert önmagunkat kell legyőzni. Nem csinálhatom amit akarok, pontosan megmondják mikor kell kelni és feküdni, enni, és még azt is, hogy mikor van szünet és lehet menni pisilni. A ma emberének, az egónak ez egy nagyon nagy próba.

Azonban a hatodik napra CSODA születik bennünk. Ezt elmondani nem is lehet, át kell élni. Hála, emelkedettség, belső béke, csend, nyugalom, határtalan áradás, …

Mindannyian másként járjuk be az Utat, más élményeink és tapasztalataink születnek, talán más Belső Minőségek érintenek meg bennünket, azonban ami biztos, beljebb kerülünk Szellemi Esszenciánk felé. Békésebbek, energikusabbak és teljesebbek leszünk az egy hét végére.

Steinmüller Csilla Magdolna
spirituális tanító
2017. 05. 21.

%d blogger ezt szereti: