Önismeret hosszú távon, akár évekig?! – Tényleg megéri???

Sokan kérdezik tőlünk, hogy miért ilyen hosszú (3 éves) a Spirituális Lélekgyógyász képzésünk?!
A mai rohanó világ mércéjével mérve ez már-már örökkévalóságnak tűnik. Hiszen számtalan lehetőség van a hétvégi önismeretre, az egy délutános programokra, amelyek óriási változásokat és felismeréseket ígérnek. Vagyis sokkal gyorsabban láthatok rá önmagamra, és az életem egy csapásra meg is változik – gondolhatnánk.

De mi az, amit valójában nem látunk? Hogy a személyiségünk, Lelkünk és magasabb Szellemi Eszenciánk nem egy délután alatt fog feltárulkozni. Az ember lénye rétegekből áll. Ezek a rétegek egymásra épülnek, gyakran teljesen elfedve a legmélyebb, legértékesebb minőségeket. A hosszú távú önismeret, a rendszeres gyakorlatok, a befelé figyelés, a csoport visszajelzései, önmagam megvizsgálása újabb és újabb nézőpontokból mind lehetőséget ad nekünk arra, hogy lehántsuk magunkról ezeket a rétegeket. Ehhez pedig sok idő kell, hiszen a rétegek sem pár óra alatt rakódtak le. Az idő mellé pedig hasznos, ha egy állandó közeg, megszokott csoporttagok, biztonságos teret létrehozó vezetők társulnak. Hiszen ha mindig új csoportba megyünk, újra és újra csak a legfelső réteget kapargatjuk, mert mindig elölről kell kezdeni a bemutatkozást, az összekapcsolódást, a bizalom kiépítését. De ha igent tudok mondani egy csoportra, egy közegre és egy Szellemiségre, és ki is tartok a végsőkig, önmagam olyan mélységeire, értékeire és erőforrásaira láthatok rá, amelyeket rövid távon nem is tudtam volna felfedezni. Ezzel önmagamnak adok lehetőséget arra, hogy tiszta lappal, saját erőm és képességeim ismeretében, Lelkemmel összekapcsolódva alakítsam és formáljam az életem.

És hogy mi kell ehhez?

Idő, energia és elszántság, hogy szembenézzek önmagammal, megismerjek új nézőpontokat, és felfedezzem azt, amit csak én tudok magamban megtalálni: egy mély, tiszta kapcsolatot Szellemi Eszenciámmal!

%d blogger ezt szereti: