Alkotás és Önismeret a Természeti Dinamika Tükrében

A művészetterápia egy kreatív önismereti és önfelfedező módszer.

A művészetterápia során a saját alkotási folyamat kap fő hangsúlyt, a bennünk felmerült képek, gondolatok és érzések formájában.
Ez a módszer többek között fejlődési, feszültségoldási, önismereti lehetőségeket tartalmaz, mely segítségével finoman dolgozhatunk önmagunkon.

omniverzum-mc5b1vc3a9szetA 6 alkalmas foglalkozás sorozat kéthetente péntekenként kerül megszervezésere 18-21 óráig.

A programon való részvételhez nem szükséges művészeti előképzettség, bárki jöhet, aki szeretne magához közelebb kerülni.
A művészetterápia módszere non-direktív módon ad impulzust, melynek célja, hogy előhívja tudattalanunkból a képeket, melyek létezéséről talán nem is tudunk.
Ezek papírra vetésével pedig egy könnyed, egót és személyiséget kikerülő módon tudunk szembesülni a bennünk lévő érzelmekkel, gondolatokkal és mintákkal.
A terápiás folyamat pedig segít abban, hogy ezeket átírjuk, feloldjuk vagy éppen felismerjük. Mindezt úgy, hogy nem kell sérüléstől, bántástól tartanunk, mert csak az kerülhet felszínre, aminek feldolgozása megérett bennünk.
Ezzel a módszerrel úgy lehet oldani a traumákat, hogy nem szükséges azokat újra átélni vagy beszélni róla. Egyszerűen „csak” alkotunk, és a folyamat maga az, amely gyógyít, támogat és fejleszt minket. Emellett segít, hogy könnyebben megnyíljunk, lágyuljunk, hogy tudatos és tudattalan részünk között létrejöjjön a Szivárványhíd, mely segít, hogy tudatosan élhessünk.

A természet dinamikájának, lélektani hatásainak és változásának figyelésével ráhangolódhatunk a saját, természetes biológiai ritmusunkra is, így újra az itt és mostba helyezkedhetünk. Olyan csodálatos módszer ez, mely külföldön nagy elismerésnek örvend, itthon még „gyerekcipőben” jár.

Az ősz a betakarítás, a számvetés, az elengedések időszaka. A nappalok egyre sötétebbek lesznek, így teremtve lehetőséget arra, hogy a fizikális befelé húzódás során önmagunk felé forduljunk. Az időszak dinamikája segít, hogy megvizsgáljuk életünket, kapcsolatainkat, hogy elengedhessük mindazt, ami nem szolgál, és erősíthessük azt, ami épít. Ősszel a mag a földbe kerül, és bennünk is elraktározódnak lehetőségeink. A növekvő sötétségben könnyebben dolgozhatunk bensőnkkel felkészülhetünk a decemberi Fény születésére mely szimbolikusan saját fényünk megszületését és megtalálását is jelenti.

A program során foglalkozunk többek között az értékeink betakarításának témájával, az elengedéssel és saját fényünk megismerésével.

A művészetterápia:
» kreatív és holisztikus,
» biztonságos kifejezési lehetőséget ad bonyolult érzésekhez,
» nem igényel művészi előképzettséget vagy tehetséget,
» segít, hogy közelebb juss belső énedhez,
» segít a test, lélek és szellem öngyógyító folyamataiban.


arttherapy.jpgA tanfolyam kezdete: 2017. szeptember 29. péntek, 18 óra

Kéthetente péntekenként 18-21 óráig, 6 alkalommal.
A tanfolyam maximális létszáma: 8 fő
Helyszín:
Omniverzum Szabadegyetem és Központ

Budapest XIII. kerület, Váci út 4. II. 5. (Nyugati pu. mellett)
82-es kapucsengő
A tanfolyam ára: 24.000.- Ft, mely két részletben fizethető.
A tanfolyamot vezeti:
Katarzisz Komplex Művészeti Terapeuta, Spirituális Lélekgyógyász
Jelentkezni lehet az alábbi elérhetőségeken vagy kapcsolati űrlapon:
Domokos  Erzsébet
06-20-333-6475