Válts velünk függőlegesre!

Életünk és lehetőségeink keretét meghatározza aktuális világképünk.

Általában mindenki eljut arra a pontra (életében legalább egyszer), hogy saját keretei szűknek bizonyulnak, mikor a számára ismert és általa elismert megoldási lehetőségek sorra kudarcba fulladnak. Ezek a helyzetek rákényszerítenek bennünket arra, hogy új irányok felé nyissunk, változtassunk megszokott világképünkön. Általában a krízisek tudnak minket kimozdítani, de fontos megjegyezni, hogy ez nem kellene, hogy így legyen!

függ6Hogyan tudunk hatékony változást elérni? Mi lehet ennek a kulcsa? A szemléletváltás, mégpedig multidimenzionális irányba. Igen, ez pontosan olyan meredek váltás, mint amilyennek első hallásra tűnik. Ebben a szemléletben a kulcs a tudat evolúciója, annak megismerése és megértése, hogy fejlődésünk valójában tudatunkon keresztül történik több dimenzión keresztül.

A legtöbb önismereti, önfejlesztő tréning, előadás személyiségünk részeire irányul, melyekkel a hétköznapokban versenybe tudunk szállni, boldogulni, nyerni tudunk.

Az Ősi bölcsességek szempontjából ez a személyiség csak egy eszköz, melyet nem saját céljaink érdekében kell megerősítenünk, hanem Lelki-, Szellemi minőségeink megnyilvánításához kell összehangolnunk.

A kettő között az az óriási különbség, hogy jelenleg nem is veszünk tudomást a személyiségen túl létező részeinkről, ami azt jelenti, hogy valójában Lélektelen életet élünk. Érezhető, hogy itt nem a köznyelvben „lelketlennek” nevezett személyekre gondolok, hanem mindenkire, akinek érdekei nem irányulnak túl fizikai testükön, érzelem-, és gondolatvilágukon, függetlenül attól, hogy mindeközben önmagukon, vagy másokon próbálnak segíteni. A személyiségem lehet nagyon kedves, bájos, segítőkész, szórakoztató, egyedi, kreatív, imádnivaló, ahogy elviselhetetlen, bunkó, tapintatlan, távolságtartó, szürke is. Hogy éppen melyik az elfogadott, azt az aktuális társadalmi szokások határozzák meg. De valójában nem ez a lényeg.

függ5.jpgA személyiség, a maga eszköztárával, ami a kinézetünk, az érzelmeink és gondolataink, a viselkedésünk, halandó részünk. A multidimenzionális szemlélet lényege az, hogy elkezdünk ezen túl is keresgélni, ott ahol már halhatatlan részeink találhatók. Lelkünk otthona ezekben a terekben (dimenziókban) van. Elkezdjük keresni azokat a feladatokat, amelyeket a Lélek sugall, és amiket egyébként teljesen hétköznapi cselekedetekben is meg lehet élni. A lényeg tehát a fókusz, a nézőpont áthelyezése.

Hogyan tudjuk ezt megtenni, hogyan tudunk ezekhez a részeinkhez közelebb kerülni?

„A halhatatlan örök lét eléréséhez, az örök értékek felé kell fordulni.”

Tehát meg kell ismerni a Szellemi Törvényeket, a Kozmikus Rendet, az önismeret segítségével dolgoznunk kell személyiségünkön, de nem önös érdekből, hanem azért, hogy Lelkünk arcát rajta keresztül a világ felé megmutassuk.

Képzéseinkben a különböző tanult módszerekben ez a fajta szemléletkövetés a lényeg. Valójában az életünket élnünk kell a hétköznapi, úgynevezett „horizontális” szinten is, de ez lehetséges úgy, hogy szemléletünkben már „vertikálisak” vagyunk. A kettő együtt adja azt a spirális haladást, amely a fejlődés útja.

Ahhoz, hogy mindez beépüljön az életünkbe időre van szükség (hónapokra, néha évekre) és többszintű megértésre. Az első lépés a szemléletváltás, ez után jön a szemléletkövetés.

Válts velünk függőlegesre!

Képzéseinken megtapasztalhatod és megtanulhatod mindazt, ami segít váltani.
* Szeptember 23-án indulnak hétvégi képzéseink, amelyekhez még lehet csatlakozni.
* Ha nincs időd utazni, vagy távol vagy tőlünk, Távoktatásos képzéseink segítségével is közelebb kerülhetsz a változáshoz.

Szeretettel Várunk!

függ3.jpg

%d blogger ezt kedveli: