A Bátorság erénye és a színek

Advent harmadik hetén a Bátorság, Erő erényét kell magunkban megdolgozni. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani a színek értelmezésén keresztül

image (3)Advent harmadik hetének Aura Soma Tarot, Erő „odaút” lapjához tartozó egyensúly üveg színe Tiszta/Rózsaszín. A Tarot lapon láthatunk egy finom, lágy, női minőséget, amely mellett ott egy ösztönös erő, amit az oroszlán szimbolizál. Ez az erő ott szunnyad bennünk, és irányítását meg kell tanulnunk.

A rózsaszín színről elsősorban a szeretet és a feltétel nélküliség jut eszünkbe. Az anyai szeretettel analóg. Ebben a színben viszont ott van az anyai védelem is, ami ösztönösen kapcsol be, ha úgy érzi gyermekét támadás éri. Az anyák ilyen helyzetben számukra is ismeretlen erővel vérteződnek fel. Ez a rózsaszín ereje, amit olyan érzelmek indítanak el, uralnak a szeretet nevében, mint a félelem, harag, aggodalom.  A rózsaszínben lévő vörös adja ezt az erőt, és a védelem minőségét is. Ez természetesen nem csak az anyai szerepben képes bekapcsolni, de talán ezen keresztül lehet a legjobban szemléltetni a színben lévő kettősséget.

A bátorság ekkor ösztönösen kapcsol be, leginkább indulatok, félelmek hatására. A mögötte lévő erő tudatos irányításáról nem beszélhetünk, valójában az erő uralja el az embert. Ebben az időszakban ennek az irányítását kell megtanulnunk.

Érzelmeink, gondolataink, ösztöneink olyanok, mint egy-egy ló, ami szekerünket húzza. A cél, hogy ne ezek a lovak irányítsanak, hanem tudatosítsuk, hogy létezik egy kocsis, aki kezébe kell, hogy vegye a gyeplőt. Így kordában tartjuk a bennünk lévő erőket.

image (2)Az Erő „visszaút” lapjához kapcsolódó egyensúly üveg színe Vörös/Mélymagenta.  Láthatjuk, hogy az oda-, és visszaút üvegének is a vörös az alapszíne, de attól függően, hogy mit adunk hozzá más-más minőségben nyilvánul meg.  Az odaút vörösét a tiszta, a visszaútét a lila finomítja. A magenta, amely a „fentről jövő szeretet” színe, a színskála két végén található lila és a vörös keveréke. A lila hitet és belső bizalmat kölcsönöz, a benne lévő kék higgadtsága kiemel az érzelmi viharokból és következetessé tesz. Így szimbolizálja ez az üveg a színek nyelvén a bennünk lévő erő tudatos uralását, melynek elérése a négy sarkalatos erény egyike.

Még van egy kis időnk a harmadik hét lezárulásáig. Ha gondoljuk, alkossunk ezekkel a színekkel egy képet vagy saját mandalát, hogy elültessük és mélyen rögzítsük magunkban a Bátorság erényének színkombinációit és minőségeit.

Varga Éva

%d blogger ezt szereti: