Kuthumi 12 aranyszabálya és a színek kapcsolata VII. rész

Kuthumi 12 aranyszabálya 12 olyan elvet mutat be számunkra, amelyeket ha sikerültkuthumi életünkben helyesen beépíteni, biztos fejlődést érhetünk el önismereti utunkon.

9. Hűség/Lojalitás – Kék

Kuthumi ennél az alapelvnél egyrészt önMAGunkhoz való hűségre hívja fel a figyelmet, amely a Szellemi részünk felé irányuló elkötelezettségre utal. Rávilágít arra, lássuk meg, hogy a Szellem mindig hűséges hozzánk és megválaszolja kérdéseinket. Ehhez ébernek kell lennünk, figyelmünket befelé kell fordítanunk és önmagunknak kell feltennünk kérdéseinket. Másrészt a másokhoz való hűségre és lojalitás fontosságára szólít fel. Ide tartozik az, hogy megengedjük másoknak, hogy önMAGuk legyenek, és a ránk bízott legbelsőbb aspektusaikkal nem élünk vissza.
„Ahány Ember a Földön annyi Isten az egekben” – mondja Blavatsky. Ezzel arra utal, hogy mindenkinek saját Monádja van (mint egy Isteni Szikra), akihez az út bizonyos 6731130980ac5fca9cec9fe75099309bértelemben egyéni. Természetesen ez az út az egyetemes törvények kövével van kirakva, sajátosságát mégis az adja, hogy mindenki önmagán keresztül, önmagában ismerheti meg ezt a „bensőt”, Szellemi gyökerét. Ehhez a bensőnkhöz szóló kérdéseinket hívjuk Imának, amely a belső terekben fény, egyfajta hívás, ami kikényszeríti a választ. Ez Törvény.
Goethe 12 színe közül a Kék szín kapcsolódik a hűség törvényéhez.
A Kék a felhő nélküli ég színe, ami oly távoli, s ezzel egyrészt fizikai világunk határát aef62a5b0be1ac467508956f421c7225szimbolizálja, másrészt a békés, gondolatok nélküli elmét. Mikor egyéni szinten már nem találjuk a választ kérdésünkre az égre nézünk, az egyetemes választ keresve.
A Kék a kommunikáció színe, így magában hordozza a beszéd és a hallgatás egyensúlyának művészetét. Ezt a képességet nem csak kifelé, hanem befelé is el kell sajátítanunk. Fülünk nem csak hallásunk, hanem belső egyensúlyunk fenntartásának szerve is. A Kéket a torokcsakrához kapcsoljuk, amely otthona az igazság kimondásának és befogadásának, a helyes önkifejezésnek. A Kék lebegő, szemlélődő, ezért képes felemelni minket az eszmék, a bölcsesség világába.
A Kék szín hordozza azokat a minőségeket, amelyek a bennünk lévő Isteni Akarat megnyilvánulását leginkább segítik, általa képessé válhatunk a helyes sugallatok felfogására és megértésére, így alkalmazva életünkben és tetteinkben a hűség erényét.

2018.03.15 – Varga Éva

%d blogger ezt szereti: