Maja Új Év és egy 13 éves ciklus vége

vörös kozmikus holdA mai napon, 2018 07 26-án induló Vörös Kozmikus Hold év egy 13 éves ciklus záró éve lesz, amely 2006 07 26-án indult a Vörös Mágneses Hold évvel. A kozmikus tónus – amely dinamikájában a lezárást támogatja – most arra szólít fel bennünket, hogy egészen 13 év távlatára tekintsünk vissza, méghozzá elsősorban az érzelmi világunk, annak elakadásai terén. A Hold jegye ugyanis mindig az érzelmeink letisztítására, kozmikus átmosására, a gócok kioldására törekszik.
Ebben az évben tehát nem kisebb dologra lesz lehetőségünk, minthogy az elmúlt 13 év érzelmi elakadásait és blokkjait végleg feloldjuk.
Ez egy lehetőség, de a felelősségünk nagy. Hiszen, ha nem dolgozzuk fel érzelmi-, Belső Gyermek sérüléseinket, hiányainkat, akkor az új, Fehér Varázsló minőségeivel analóg 13 éves ciklusban (2019 07 26-tól) tudattalanba süllyedt, ösztönös motivációként működnek majd. Alacsony szintű késztetések formájában beépülve, az irányítási, elismerés utáni vágyunkat fogják erősíteni, ami távol van az Isteni Akarattól.
Az Aura Soma Egyensúlyüvegek sorában a 89. üveg Energiamentő néven született 1992.07.26-án. Érdekesség, hogy ez a nap a Maja rendszerben Kék Kozmikus Vihar napra esett, ami a ma induló év (Vörös Kozmikus Hold) kihívás jegye. A kihívás jegy minőségei mindig azt mutatják meg, hogy mi az, ami hiányzik, ami épp az ellenkezője annak, ami van. Ha ezeket sikerül beépítenünk életünkbe, kiegyensúlyozottságot hozhatnak.
89 - Erő visszaútEhhez az üveghez tartozó Aura Soma Tarot kártya bemutatja az Erő lapjának legmagasabb oktávját. Képén az „oroszlánnő” a feminin energia erejét hordozza. Bátorság, erő, ami belülről sugárzik, a belső stabilitásból. Nem véletlenül az oroszlán szimbolikáját választotta a kép festője. Az oroszlán pozitív aspektusában az önuralom, körültekintés, a megfontolt – nem ösztönös – cselekedet szimbóluma. Ennek eléréséhez meg kell értenünk a bennünk működő erőket és gyengeségeket.
Mindez nem csak a Tarot Erő lapjához illik, hanem az adott Maja nap (Kék Kozmikus Vihar) minőségeihez is. A vihar felkavaró, tisztító szándéka mindig az, hogy megtaláljuk azt a belső középpontot, mint erőt és nyugalmat, ami egy forgószél közepén is ott van. Ha erre rátalálunk megértjük, hogy a körülöttünk lévő „viharokat” higgadt és stabil körülmények között is meg lehet élni, nem csak átvészelni, vagy sérülések közepette túlélni.
Ez a belső középpont az önuralom és koncentráció fejlesztésével stabilizálható.
Visszatérve a Erő lapjához láthatjuk, hogy a nő ereje a Napfonat csakrában van, amely a felsőbb csakrákat táplálja. Az alsóbb (ösztönös központ) csakrák a tűzben égnek, tápláló erők, amelyek a Napfonatban koncentrálódnak. A Napfonat csakra helyesen működtetve számunkra energia-akkumlátor. Akinél harmonikusan működik hatalmas belső erőt sugároz, cselekedetei mégis kevés energiát követelnek. Birtokolja az önuralom képességét, nem csapong.

A most következő év során sokat kell dolgoznunk tehát érzelmi blokkjainkkal, amelyre az élet iskolája biztosítja a helyszínt és a szituációkat.
Segítségünkre lehet ez a kártya is, a vele való meditáción keresztül (vagy akár az Egyensúly Üveg). Megmutatja hogyan kell az érzelmeket a helyes mederbe terelni és tartani, erejét nem a viszálykodás, önsajnálat, érzelmi játszmák, manipuláció szintjén elvesztegetni, hanem bátorsággá és tudatos akarattá kovácsolni.

Érdemes a Napfonat csakrára irányuló gyakorlatokat is végezni, ha kimerültnek érezzük magunkat. A negatív emóciók, stresszek megfosztják az energiától, ez okozza az állandó fáradtság érzést.

solar plexus.jpgNapfonat gyakorlatok, annak kimerülése esetén:
– Készítsen nagyon meleg vizet, merítse bele lábát és mossa aktívan (ez segít minden szellemi foglalatosság előtt is).
– Szellemi munka előtt néhány percig masszírozza Napfonatát az óramutató járásával ellentétes irányba (ezzel eléri, hogy az energia harmonikusan felosztódik az agy és a Napfonat között).
– Töltse fel a Napfonatot amikor meditál. Ha meditál, boldog, vagy örömteli: tegye jobb kezét a Napfonatra és meditáció közben töltse fel a jó erővel, örömmel. A Napfonata a bankja, amelyben megtakaríthatja „energiapénzét”.

Kívánom, hogy sikerüljön a következő év hullámát eredményesen meglovagolni!

Kin49 – Red Planetary Moon

Források: lelekpillanatok.hu, printerest, Dr Biró Dénes jegyzet

%d blogger ezt szereti: