Maja Évkövető Alkotói Program

A Maja naptár nem egyszerűen az idő vagy napok váltakozásának leírója, hanem a világunkban és ezáltal életünkben áramló energiák térképe is. Az év energiáinak követésével lehetőséget adunk önmagunknak, hogy megismerjük azt a teret, amiben önmagunkat és képességeinket kibontakoztathatjuk.

A Maja Évkövető program célja, hogy kövessük a minket körülvevő energetikai tér áramlását, változását, dinamikáját. Mindezen ismeretek művészet- és meseterápiás módszerrel történő feldolgozása pedig segít, hogy a hallott információ integrálódjon, belsővé váljon. A különböző technikákat alkalmazó gyakorlatok segítségével ráhangolódunk az előttünk álló időszakra, aktivizáljuk belső hajtóerőnket, és előhívjuk azon erőforrásainkat, amelyek segítenek nekünk kibontakozni a rendelkezésre álló térben.

Amikor követjük a külvilágban mozgó energiák áramát:
* könnyebb tudatosítani, mi az, ami rólunk szól, és mi az, ami csak kívülről hat ránk.
* tudatosabban dolgozhatunk céljainkért, hiszen minden nap van valamilyen plusz segítség, amit felhasználhatunk a siker eléréséért.
* tudattalanunkat is felkészítjük a következő 28 nap eseményeire, hatásaira.
* Az alkotások és mesék segítségével pedig már előre bebiztosítjuk a megoldási stratégiákat, amik segítenek majd az energiák kiegyensúlyozásában.

Az egyes alkalmak során mindig átbeszéljük, mi történt velünk az előző hónapban, hogyan alakul személyes céljaink megvalósulása, fejlődésünk. Ezután elmondom, milyen energiák mozognak majd a következő 28 nap során, milyen minőségek lesznek jelen a térben, milyen kihívásokkal, fejlődési lehetőségekkel találkozhatunk majd. Ezután olyan gyakorlatokat csinálunk, amelyek tudattalanunkba is elraktározzák mindazokat a megoldási stratégiákat, amelyek segíthetnek a hónap során. Így már előre felvértezzük magunkat a megoldással, ami segít az egyes helyzeteket saját fejlődésünk támogatóivá alakítani.

A művészetterápia a belső képekkel dolgozik, aktivizál minket és elindít olyan tudattalan folyamatokat, amelyek később pozitívan befolyásolják működésünket, cselekvéseinket, gondolkodásunkat, stb.. A meseterápia pedig többek között olyan mély tanításokat, szimbólumokat, megoldási mintákat hordoz, amelyek belső képekként és a tudattalanban tárolt megoldási mintaként elkísérnek minket nemcsak a hónap, hanem egész további életünk során.

A két módszert ötvözve a Maja Év tudatos követésével, olyan gyakorlatok születnek meg, amelyek segítenek önmagunkban aktivizálni és a felszínre hozni azon tudattalan tartalmainkat, amelyek hatással vannak önmagunk kibontakozására. Így egyrészt tudatosíthatjuk az esetleges elakadásokat, felismerhetjük a fejlesztendő területeket, másrészt építhetjük is magunkat, hiszen a módszer segít aktivizálni kreatív energiáinkat, felszabadítja az elakadt érzelmeket, energiákat, és tudatosítja erőforrásainkat is. Valamint az egyes képek megalkotásával a siker lenyomata is beépül tudattalanunkba, így észrevétlenül is pozitívan támogatja céljainkat, törekvéseinket.

A programsorozat célja, hogy minden egyes Maja hónap dinamikáját megismerjük, és megtámogassuk önmagunkat ebben a folyamatban, hogy a tizedik hónapra elérjük mindazokat a célokat, amelyeket év elején kitűztünk önmagunknak, az év utolsó három hónapjában pedig beépítsük a tapasztalatokat, amelyeket ezen időszak alatt átéltünk.

Az egyes programok mindig az adott hónap első napján kerülnek megszervezésre, nyitott csoport keretében. Vagyis minden alkalomra külön szükséges jelentkezni, a létszám keretein belül bárki csatlakozhat a programhoz. Maximális létszám: 10 fő

Az idei Maja Év 2018. július 28-án indult, A Kin 169 * Vörös Kozmikus Hold  jegy dinamikái színezik egész évünket.

Forrás: www.shamaya.at

Miről is szól ez az év:
* Az elmúlt 12 évünk összegzéséről, feldolgozásáról, elengedéséről
* A rejtett fájdalmaink, sérüléseink elengedéséről, megdolgozásáról
* A múlttal való megbékélésről, és a saját életünkért vállalt felelősségről
* A Belső Gyermekünkkel való munkáról
* Önmagunk felszabadításáról, amikor már nem korlátozzuk saját magunkat hiedelmeink, sérelmeink, elfojtott fájdalmaink miatt.
* Az önkritikusság és a belső bizonytalanságok végleges elengedéséről
* Érzelmi frusztráltságunk elengedéséről, az érzelmi viharok, melodrámák alóli tudatos felszabadulásról

Ebben a Maja évben a hónap kezdete mindig csütörtökre esik, így a programokat is ezeken a napokon tartjuk meg 17:30-20:30-ig.

Időpontok:
2. hó  – 2018. augusztus 23., csütörtök 17:30-20:30-ig
3. hó – 2018. szeptember 20., csütörtök 17:30-20:30-ig
4. hó – 2018. október 18., csütörtök 17:30-20:30-ig
5. hó – 2018. november 15., csütörtök 17:30-20:30-ig
6. hó – 2018. december 13., csütörtök 17:30-20:30-ig
7. hó – 2019. január 10., csütörtök 17:30-20:30-ig
8. hó – 2019. február 07., csütörtök 17:30-20:30-ig
9. hó – 2019. március 07., csütörtök 17:30-20:30-ig
10. hó – 2019. április 04., csütörtök 17:30-20:30-ig
11. hó – 2019. május 02., csütörtök 17:30-20:30-ig
12. hó – 2019. május 30., csütörtök 17:30-20:30-ig
13. hó – 2019. június 27., csütörtök 17:30-20:30-ig

A programokon való részvétel semmilyen előképzettséget nem igényel! Az alkotásokhoz szükséges eszközöket mi biztosítjuk.

A részvétel díja: 5.000.- Ft/alkalom
Omniverzum Diákoknak: 2500.-/alkalom

Ha személyesen nem tudsz jelen lenni, Online formában is csatlakozhatsz hozzánk. Részleteket itt olvashatsz…

Helyszín:
Omniverzum Központ és Szabadegyetem
1132 Budapest, Váci út 4. II/5. (a Nyugati pályaudvarnál)
82-es kapucsengő

Vezeti:
Domokos Erzsébet
Katarzisz Komplex Művészeti Terapeuta, Spirituális Lélekgyógyász

Jelentkezni a következő elérhetőségeken lehet:
Domokos Erzsébet
alkotoonismeret@gmail.com
06-20-333-6475

Online jelentkezés a következő, Maja Évkövető Alkotói programra:

A személyes adatok megadása önkéntes alapon történik. Azok a kapcsolattartáshoz szükségesek, harmadik félnek nem adjuk át, és később sem használjuk fel marketing célokra. Az adatokat az ügymenet végeztével töröljük.
* Általános Szerződési Feltételek
* Adatvédelmi tájékoztató

%d blogger ezt szereti: