Számok egyetemes jelentése 1.

 

Már rég feledésbe merült, hogy a számok a mennyiségnél sokkal többet jelentenek, pl. szent háromság, a gonoszt jelképező három 6-os, a 13-as, – mennyiség mellett kvalitást – minőséget is hordoznak magukban.
Ez a tudás Nyugaton Püthagorasz görög filozófusig nyúlik vissza, aki kr. e. a VI. században alapított misztérium iskolát. Ő a számokat a világ isteni rendjének szimbólumaiként, a kozmosz harmonikus törvényeinek kulcsaként tekintette. Tudását egyiptomi, keleti és indiai forrásból merítette. A számok számára a jelenségek világa mögött rejlő magasabb eszméket is jelentette. Bizonyos fokig a számok képesek a dolgokat áthatni. Emellett minden számnak meg van a maga sajátos szimbolikája is.
A számokat a középkorban Isten gondolatának tekintették – a számok ismerete a világegyetem ismeretéhez vezet. Ez a tudás szinte teljesen feledésbe merült a mai nyugat-i világban.

A számokban rejlő ajándékot, születési számaink adják át nekünk. Mindössze meg kell néznünk, hogy az adott szám szerepel-e a születési dátumunkban. Ha épp nem, akkor az egy elsajátítandó területet jelez. Az ideális, ha minden számot (1-9), az általuk képviselt pozitív tulajdonságokat, képességet be tudjuk építeni életünkbe.

A következő sorozatban megismerkedhetsz a te ajándékcsomagoddal, annak ősi – egyetemes jelentésével.

Hamarosan folytatjuk. 🙂

Erőss Anna önismereti tréner

2018.08.10.

ouruniverse_horoscope_space-623x275

%d blogger ezt szereti: