A belső mag

Egy mag egy növény teljes potenciálját tartalmazza. Benne van fajának tökéletessége, minden tulajdonsága, viselkedése, igényei, fejlődési folyamatai. A növény élete a földben indul, a sötétségben, de mindig a fény felé törekszik. A fény hívó szava olyan láthatatlan erő, amely képes legyőzni a gravitáció törvényét és a legsűrűbb fizikai rétegből életre kelteni a növényt.

Kép1Persze tudjuk, hogy nem minden elültetett mag járja be a teljes utat, vagy útja nem feltétlen nyílegyenes, hiába a mag eredeti tökéletessége. Hisz a föld alatti időt, a felszínre kerülést, és ott a teljes kivirágzást rengeteg külső benyomás kíséri. Ezek a hatások – attól is függően, hogy mennyire korán és milyen súlyosan érik – hátráltatják, hosszabb-rövidebb időre gátolják, vagy elpusztítják a növényt.
Mi emberek is rendelkezünk egy teljes potenciálunkat magában foglaló maggal, amely már a fogantatás előtt is létezik. Fizikai szinten az őt érő külső hatások magzatkorban kezdődnek, majd születésünk után ez egyre több és több lesz. Jelenleg személyiségünk kialakulása a fogantatástól egészen a felnőtté válásig a „föld alatti életünk”. Ami valójában mindaddig tart, amíg a külső benyomások tudattalanul formálnak minket.
Kép2Mik is ezek a benyomások? Magzatkorban az anya szívverése, érzései (szeretete, félelmei), gondolatai, a bevitt táplálék, a gyógyszerek, vagy akár a tudatmódosító szerek, a vizsgálatok, a külső beszűrődő zajok, valójában minden, amivel anya találkozik. A megszületés után a családi körülmények, az óvoda, az iskola, a társadalom, a barátok, a szerelmek, a munkahely. Az így szerzett élmények, válságok alakítják utunkat, és akár jelentősen eltéríthetnek minket eredeti növekedési irányunktól.
A felszínre törés épp ezért sokszor fájdalommal jár. Itt hirtelen látható és érzékelhető a fény, ami először elveszettségünk mértékére világít rá. Megláthatjuk, hogy az eredeti tervtől mennyire tértünk el. Aztán ha „szerencsénk van” és a rendelkezésünkre álló életerőt nem vesztegettük el a földalatti úton, akkor elkezdődhet a valódi pályára-állás, a benyomások átalakítása, feldolgozása, személyiségünk megtisztítása, hogy abban végre megvalósulhasson az eredeti terv.
Ennek eredményét hívjuk Lélekkel átitatott Személyiségnek, ami az emberi tudatfejlődés egy következő lépcsőfoka, de koránt sem a vége.

dali6A föld alatti időszaknak megvan a maga helye és ideje. A probléma azzal van, hogy a többség egész életében a föld alatt tartózkodik. Kiszolgáltatott az őt körülvevő hatásoknak, azonosul azokkal és az általuk benne generált érzelmekkel, gondolatokkal. Az így kialakult „torz” személyiséget fejleszti, erősíti, a Lélekkel nem foglalkozik, tudomást sem szerez róla.

Nagyon nehéz nem így tenni, hiszen a világ ezt támogatja. Általában bizonyos krízishelyzetek, válságok hoznak kizökkenési lehetőséget, minek következtében esetleg feltesszük magunknak a kérdést: Valóban ez vagyok én? Ki vagyok én? Ennyi az élet? A fény hívó szava ekkor újra felcsendülhet bennünk, és ha éber a figyelmünk meghalljuk.
Melyik a te fénysugarad? Milyen a jó személyiség-ruhád, amiben a teljes potenciál meg tud mutatkozni? Melyek az igazi szellemi törvények, amelyek a helyes irányba emelnek?
Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel foglalkozunk. A fejlődés egyéni, a megoldás benned van, de az úton lehet közösen lépkedni. Járjuk együtt az utat.

2018 09 22-én indul az Omniverzum Szabadegyetem új évfolyama.

28bf8687ffe7c8222751a0992bd31034Képzéseink:
* Spirituális Lélekgyógyász képzés
3 éves, 6 szemeszteres pszichológiai, tanácsadói és spirituális képzés. Tanult témakörök (a teljesség igénye nélkül): Bach-virágok, Számmisztika, Színterápia, Önismeret, Integrál szemlélet, Tarot, Maja Asztrológia, Művészetterápia, Rajzelemzés, Meseterápia, …

* Önismereti tanácsadó képzés
1,5 éves képzés. Tanult témakörök (a teljesség igénye nélkül): Bach-virág, Számmisztika, Színterápia, Pszichológia, Tarot, Önismeret, Sorsfordulók, Kronobiológia, Integrál filozófia, Energetikai alapok,…

* LélekÚt tanácsadó képzés
1 év képzés a Teljességért. Célja, hogy a diákok közelebb kerüljenek Lelkükhöz, és másoknak is meg tudják mutatni ezt az utat.

* Bach-virág tanácsadó képzés
10 hónapos elméleti és gyakorlati képzés, melynek központjában az Integrál filozófia és a Bach-virágterápia áll. Ezen módszerek a segítés széles körének lehetőségét adják, hiszen komplexitásuknál fogva szinte minden területen és probléma esetén alkalmazhatóak.

további részletek: https://omniverzum.com/kepzesek/

Képek forrása: Mechthild Scheffer – Az eredeti bach virágterápia, Barbara Somers – Ian Gordon Brown – A gyógyító utazás, Vladimir Kush – Current, pinterest

%d blogger ezt szereti: