Kuthumi 12 aranyszabálya és a színek kapcsolata VIII. rész

Kuthumi 12 aranyszabálya olyan életszabályokat sorakoztat fel, amelyek életünketkuthumi értékesebbé tehetik. A 12 szabály a színrózsa 12 színével kerül párosításra alkalomról alkalomra.

10. Narancs – szenvedély

Kuthumi Mester Szenvedély alatt az élet szeretetét, az öröm megélését, a kihívások élet adta ajándékként való elfogadását érti. Szenvedély szükséges ahhoz, hogy az életet teljességében éljük meg, mert segít, hogy a legtöbbet hozzuk ki abból, amit választottunk. A szenvedély elvezet ahhoz a tehetséghez, képességhez, amivel mások segítségére lehetünk ezen a világon. 0fcd27e27f0bf96e7796d4a75d9e5b1c.jpg

Szenvedély az, amikor reggel felébredsz és köszönetet mondasz azért, hogy itt vagy ezen a bolygón, hogy ilyen bátor vagy és ezekben az időkben a fényt, a tudatos fejlődést választod, segítve másokat is. A szenvedély kreativitást szül, ami pedig életet adó erő. Azt tanácsolja, legyen minden nap egy szenvedélyes cselekedetünk, ezzel segítve másokat, hogy meglássák önmaguk és a körülöttük lévő világ szépségét, megtalálják önmaguk csodálatos aspektusait.
A színek közül a narancssárga színt tartják a legvidámabb színnek. Nem csupán az öröm, hanem az életöröm színe. Energetizál, mozgásra, aktivitásra késztet. A vörös (életerő) és a sárga (öröm) alapszínek egyenlő arányú keveréséből kapjuk. A Buddhista szerzetesek ruhájának narancsos színe a mély belső örömet, elragadtatást fejezik ki.
A szenvedély szó angolul PASSION, gyökere PASSIO szenvedés. Az életben sokszor érezzük azt, hogy szenvedünk, és ezekbe a szenvedésekbe hajlamosak vagyunk beleragadni. A narancssárga szín segít tovább lépni (I-PASS-ON – tovább lépek) az élet traumatikus, sokkszerű élményeiből, segít azokat feloldani. Így a szenvedésként lekötött energiából szenvedély lesz, amely az életigenlés (vörös) és a tudatosság (sárga) teremtő kombinációja. Nem véletlenül a termékenység színe is a Narancs.
b16f7d473d0b3455e42008fe756c6edc.jpgA csakrák közül a 2-es Szakrális vagy szexcsakra területéhez kapcsoljuk ezt a színt. Mindenhez, ami megszületik belőlünk, szükséges szexuális energia. Ez az energia egy kreatív erő, hiszen születhet belőle egy gyermek, egy könyv, egy új ötlet, egy jó ebéd, igazából bármi és minden, ami létrejön, amivel egy-egy napunk során többé tesszük a világot.
Békefi Mária narancs színmeditációjában természeti képen keresztül érthetjük meg, mit is jelent tudatosan, teljes életet élni, melynek fontos része az önelemzés, ami szintén a narancs színnel analóg képesség, s melynek segítségével levonhatjuk (kivonhatjuk) mindennapi történéseinkből a tapasztalatokat:

535c84abc941ae1475e71176d032d5d3„…Látjuk a napkorong vibráló, élő narancs színét. Mielőtt lenyugszik, begyűjti a nap minden történését, tapasztalását, hogy magával vigye és belehelyezze az örökkévalóság végtelenjébe… A bennünk lévő tapasztalat beérik egy ragyogó fénylő egységgé, és úgy érezzük eggyé válunk a nappal, amiben gyönyörködünk… Átjár bennünket az öröm, a boldogság és az elragadtatás érzése.”

 

Varga Éva – 2018.11.04

Források: Michelle Eloff (04.04.24) – Kuthumi: Az élet 12 aranyszabálya, Békefi Mária – Szivárványhíd

%d blogger ezt szereti: