Kuthumi 12 aranyszabálya és a színek kapcsolata IX. rész

11. Igazság – Sárga

kuthumi
Kuthumi a 11. életszabály az Igazság kifejtése során annak egyensúlyteremtő hatására hívja fel a figyelmet. A valódi Igazságot jelenleg nem vagyunk képesek látni, hiszen a történések ok-okozati összefüggéseire nincs rálátásunk. Mindez diszharmóniát és káoszt teremt életünkben. Nem is gondoljuk, hogy reakcióinkat (legyen az gondolati, érzelmi vagy – akár egy betegség formájában – fizikai) sokszor múltbéli emlékezet hívja életre, ami nem is biztos, hogy ezéleti. Általában fordított módon a velünk kapcsolatos pillanatnyilag vélt igazságtalanságot, tiszteletlenséget vesszük észre melyre azonnal reagálunk: kritikusan, projektálva. A sérelmeket valóban be kell gyógyítani – mondja Kuthumi – a múlttal szembe kell nézni, de ezek eszköze nem a bosszú, vagy bármiféle követelőzés, hanem a megértés és a megbocsájtás ereje. Legelőször elkövetett hibáinkat kell felismernünk és önmagunknak megbocsájtani.

Az Igazság törvényéhez Goethe színrózsájából a Sárga színt társítom. Negatív aspektusában a Sárga épp a múlt sérelmeibe való beleragadás, a zavarodottság és a félelmek színe. A 3. csakrához (Solar Plexus) kapcsoljuk, melyhez a gyomor és az emésztőrendszer felső része tartozik. Ezek problémája esetén hollisztikus szemléletben feltesszük a kérdést: ”Mit nem tudsz megemészteni?” A sérelmek gyógyítását segítő megbocsájtás minősége a színek világában a Lilához kapcsolható, amely a Sárga komplementerpárja, azaz kiegészítő színe.
93d57853bbc83993c88108080109365bA Sárga pozitív aspektusában a jó megkülönböztetés, a megvilágítás, rávilágítás képességeinek színe, melyek eredménye az igazságosság.
Az Aura-Soma rendszerében a Sárga/Sárga Egyensúly üveg neve Aratás, utalva arra az időszakra életünkben, amikor az elvetett magvak beérnek (érett gabona sárgája). Azonban csak azt arathatjuk le, amit korábban elvetettünk, és a megfelelő terméshez, a magok helyes gondozása szükséges . Mindezt saját életünkre átfordítva a jelen történések – legyen az pozitív, vagy negatív- , korábban általunk elültetett magok eredményei. Először ezt kell felismernünk és belátnunk, mert csak így indulhat el a gyomírtás és a helyes, igazságos cselekvés.
3d9d9367c51e14f43b6014dd157154fcA Sárga – Lila színek nem csak a komplementer kontraszt kategóriába tartoznak, hanem a színkör legvilágosabb és legsötétebb színei, azaz a fény-árnyék kontraszt típusba is sorolhatók . Ha ebben az aspektusban ennek a két színnek a minőségi tulajdonságait vizsgáljuk, eljutunk a bennünk lévő árnyékrészeinkkel való munkához. Árnyékaink mindig velünk vannak, tudattalanul motiválnak minket, el nem ismert, meg nem értett részeink. A minket ért élethelyzetekben, másokban, mindezekre adott válaszainkban, azaz az élet színpadán láthatjuk meg őket. Minden tudattalan – sérelmekből, félelmekből, vélt igazságtalanságból történő – reakciónk az árnyékrészekhez tartozik. Onnantól, hogy a minket körülvevő világra, mint egy magunk által teremtett terepre tekintünk, melynek elsődleges célja, hogy megmutassa a feloldásra váró, el nem ismert részeinket, megjelenik a megértési szándék, a tudat fénye (sárga), és lehetőség nyílik a valódi Igazság meglátásra.
180413aEgy egyszerű – retrospektív – gyakorlattal , ha minden nap végén őszintén megvizsgáljuk tetteinket, gondolatainkat, azoknak mögöttes okát, megláthatjuk saját – nem feltétlenül szándékos vagy tudatos – igazságtalanságunkat, hamisságunkat. Ilyenkor őszintén kérjünk bocsánatot a megbántott személytől – gondolati módon -, és saját Lelkünktől is. Fogadjuk meg, hogy a felismerteket nem tesszük meg többé – és ne is tegyük meg! – Ha úgy érezzük más bántott meg minket, bocsássunk meg neki, őszinte szívvel. Ezzel a gyakorlattal az egymáshoz láncoló lehúzó érzelmi gócokat kioldjuk.

A valódi Igazság meglátásához elengedhetetlen a tudatosság és a felelősségvállalás.

2018 11 10

%d blogger ezt szereti: