Kuthumi 12 aranyszabálya és a színek kapcsolata X. rész

12. Hit – Lila

A 12 aranyszabály olyan alapelveket sorol fel, amelyek segítenek rálátni hibáinkra, és kuthumimegértésük és kijavításuk által erényekre tehetünk szert. Dascalos szerint a hit is egy ilyen erény, egy erkölcsi tisztaság, mert általa igény támad bennünk egyre többet megtudni a szellemi vezettetésünkről. Másrészről a hit átalakítja a személyiséget úgy, hogy az egyén valódi jellegzetességei kerülnek felszínre és ez egy gyógyulási folyamat.

Kuthumi azt mondja, hogy a Hit teszi lehetővé a hegyek megmozdítását, a Hit az egyike a legmagasabb hegyeknek, amit az emberek a legnehezebben másznak meg, mert a Hit hegyéből sok tövis áll ki, amik életünk legnehezebb kihívásai. De a Hit maga a sétabot is, ami átsegít ezeken a nehéz hegyeken. Ezért keressük a Hitet, ezt az összetett csomagot a szívünkben.

A színek közül a Lila színhez társítjuk a belső átalakulás azon folyamatát és mélységét, ami teljes hitrendszerünket megváltoztatja, mindent, amit korábban gondoltunk, vagy éreztünk. Ezek életünk azon „csapásai”, kihívásai során indulnak el, melyeket Kuthumi a 16 - A toronyHit hegyéből kiálló töviseknek nevezett. Helyes hozzáállással ezek a pszichológiai átalakulások gyógyító folyamatok, hiszen segítenek a hamis személyiség lebontásában, majd önmagunk újraintegrálásában valódi életcélunk, küldetésünk szerint. Erről szól a Tarot 16-os Torony lapja is, amelyet az Aura-Soma rendszere a Lila/Lila Egyensúlyüveghez kapcsol.

A Lila színt a Vörös és a Kék színek kombinációjából kapjuk. Míg a Kék a lecsendesedés, befelé fordulás, a szellemi részeink felé kapcsolódás színe, addig a Vörös az életerőé, az aktivitásé a cselekvésé, az újjászületésé. Elsőre mintha ez a két dolog egymással összeférhetetlen volna. Pedig helyes összekapcsolásuk eredménye a hitelesség.

„Mert ahogyan a test halott a lélek nélkül, ugyanúgy a hit is halott cselekedetek nélkül.” – mondja Jakab Apostol .

934ef6a03795f9c9d708afc50087a0d1A bennünk élő ideák (Kék) jogosságát, cselekedeteink (Vörös) által, személyes tapasztalatunk során kell felülvizsgálnunk. Így érhetjük el a valódi hitet (Lila), ami már visszaigazolást nyert, és támaszt adó „sétabot” az úton.

2018 11 12

%d blogger ezt szereti: