Advent 1. hét * Igazságosság erénye * 1.nap

Ma indul Advent belső munkákkal telített időszaka. A négy hét 4 erény kifejlesztését követeli meg tőlünk. Ez a 4 nemes emberi erény (Igazságosság, Bátorság, Mértékletesség, Bölcsesség) alkotja azokat a pilléreket, melyre a 3 Szellemi erény felépülhet. Így a pillérek egyfajta közvetítő kapcsolatok is ahhoz a Tiszta Fényhez, mely Karácsonykor beárad a világba és szívünkbe.

Mától egy hétig az Igazságtalanság – Igazságosság ellentétpárral dolgozhatunk. Életünkbe és belső világunkba fizikai szintű kihívások érkeznek. A próbatételek ezen a héten megzavarják érzékelésünket, megtévesztenek és látszatvalóságokba kergetnek minket. Azon dolgoznak, hogy az eddig biztosnak hitt talaj és stabilitás kicsússzon a lábunk alól.

Olyan események sodrásába kerülhetünk, melyek miatt megkérdőjelezzük magunkban a Mindenség gondoskodásába, valamint a Kozmikus Erők igazságosságába és jogosságába vetett hitünket. Mindaz a megfelelő viszony, melyet eddig a világgal magunkban ápoltunk, megkérdőjeleződik a napokban. A kísértés sikeressége lemérhető azon, milyen mértékben uralkodik el rajtunk a kétségbeesés. Úgy érezhetjük, már nem támogat minket egy nagyobb erő, sőt, inkább úgy látszik, mintha most egyfajta karmikus elszámoltatási időszak lenne, és minden ránk borul, ami eddig gyűlt körülöttünk. Ez a hét a Tűzpróba, mely arra sarkall, hogy tanuljuk meg semlegesen, nyugalommal és töretlen belső hittel elviselni a kihívásokat, amelyek a világgal való kapcsolatunkban megjelennek.

Ezen belső vívódások és a kétségbeesés ellenszere az Igazságosság erénye, melyet magunkban ezen a héten ki kell dolgoznunk! A Kozmikus Igazságosságnak az érzékelése, amikor is hisszük és tudjuk, hogy van egy nálunk nagyobb Erő és Törvény, melynek működését emberként csak nagyon minimális mértékben láthatjuk. Mai tetteink azok, amelyek életre hívják ennek a Törvénynek a működését jövőnkben, de a jelenben a múltunk következményeit tapasztalhatjuk meg.

Tanuljuk meg a héten feladni az egyéni igazságosságra való törekvést, és azokat a cselekedeteket, amelyekkel mi magunk válunk egyfajta azonnali bírósággá. Tudatosítsuk magunkban, hogy mostani tapasztalataink és az életünkbe belépő események nehézségei saját karmánk ledolgozásának lehetőségei. Merjük kiépíteni hitünket és bizalmunkat a nagyobb Igazságban, amely működik tőlünk és akaratunktól függetlenül.

Tudatosítsuk a hét kihívásait, tartsuk elménkben ezt az információt, hogy amikor a próbatételek belépnek életünkbe, tudatosan dönthessünk a fejlődés és az Igazságosság pillérének kiépítése mellett.

Advent négy hete alatt gyakorlatokkal, szellemi gondolatokkal és hasznos információkkal segítjük majd, hogy dolgozhass magadon és a nemes erények kifejlesztésén! Hamarosan jelentkezünk!

Csatlakozhatsz Advent Pillérei Facebook csoportunkhoz, ahol megosztjuk az aktuális írásokat, gondolatokat, képeket és élményeket egymással.

justitia 2

%d blogger ezt szereti: