Igazságosság erénye és a színek

 

Az Aura-Soma rendszerében léteznek úgynevezett Egyensúly üvegek. Ezek az üvegek egy-egy témában, tulajdonságban, minőségben a színek segítségével próbálnak harmonizálni bennünket.

A négy sarkalatos erényhez, amelyekkel Advent négy hetében dolgozunk egy-egy Tarot kártyát kapcsolunk. Az Aura Soma rendszerében minden Tarot kártya hozzárendelhető egy Egyensúly üveghez. Alábbiakban az első hét erényének megértését a hozzá tartozó Aura-Soma Egyensúly üveg színminőségén keresztül próbálom segíteni.

Az Igazságosság erényéhez a 8. Igazságosság Tarot lap tartozik, melynek Egyensúly üvege sárga/kék színű.

Az Aura Soma rendszere Goethe színfilozófiáján alapszik, ami lélektani, fiziológiai szempontból tekint a színekre. Bár három alapszínt fogalmazott meg, ezen belül mégis megjegyezte, hogy a két legfontosabb szín a sárga és a kék, mint a fény és az árnyék szimbóluma. A dualitás világunk alap működési mechanizmusa, ezért jelenik meg ebben a rendszerben a kettősség, mint alappillér, melyben egyensúlyra törekvés történik. A harmadik alapszín, amely a vörös a természet analógiájában úgy jön létre, hogy a napfény (sárga) belépve a Föld légkörébe, annak sajátosságai következtében az ég kékjével találkozik és kettejük keverékeként vetül le a természet zöldje a földfelszínre. A zöld komplementer, azaz kiegészítő színét, ami a harmadik alapszínünk a vörös, a Föld mélyén találjuk.

Aura Soma 8.

Forrás: Pinterest – Vicki Lemongrass

A négy sarkalatos erény közül az első, amivel foglalkozunk az Igazságosság. Lényeges üzenet a színek szempontjából, hogy ezt az erényt a két alapszínnel azonosítjuk. Érezhetjük hát ennek alapvető fontosságát.

Az igazságosság erényének sajátos cselekvése a helyes ítélethozatal. A helyes ítélet meghozatalához szükségünk van arra, hogy a megkülönböztetés kardját helyesen használjuk.

A helyes használat higgadt, békés belső állapotot (kék) és tudatosságot, megértést (sárga) követel. Ha e két színt egyenlő arányban vegyítjük (helyesen használjuk a kardot) zöldet kapunk. Mondhatnánk úgy is, hogy zöld utat kapunk, vagy a helyes irányt.

A zöld a Szívtér színe, amely egyfajta kaput képez az alsóbb személyiségrészeink és a felsőbb szellemiségünk között. Ahhoz, hogy ezt a teret képesek legyünk önmagunkban felfedezni és abban tartósan létezni, fenn kell tartani a békesség és a tudatosság egyensúlyát. A 4. csakrához kapcsolható Szívterünkben vagyunk képesek föléemelkedni az alsóbb természetünknek és a bennünk működő pszichológiai erőknek. Ezek érzelmi, akarati, gondolati, szexuális erőkből tevődnek össze, melyek tudatos irányítása nélkülözhetetlen a helyes ítélethozatalhoz, azaz az igazságosság erényének megéléséhez.

Aura-Soma 8 kevert

Forrás: Pinterest – artbeing.com

Ha belső békénk (kék) felborul, akkor hajlamosak lehetünk ítélkezni (sárga) önmagunk, vagy mások felett. Ha rálépünk az ítélkezés e „sárga” útjára, akkor hamar elveszítjük a még megmaradó béke állapotát is. Ez a helytelen belső ítélkezés a hatalommal és szabályokkal kapcsolatos külső konfliktusokat hozhat életünkbe, amely szintén a kék színhez kapcsolódó minőség.

A Törvény, mely szerint a helyes ítélethozatal működik nem a világi törvényekhez, vagy a pszichológiai erőink által létrehozott igazságunkhoz kapcsolódik. A Szívtér, melyben kapcsolódni tudunk ehhez az erényhez, személyiségünk (alsóbb csakráink) felett helyezkedik el. Képessé kell válnunk kiemelkedni a helyzetekből, szituációkból és egyrészt madártávlatból rájuk tekinteni (zöld), másrészt a „felebaráti szeretet” minőségét (rózsaszín) is magunkra kell öltenünk, amely segít más nézőpontjából is vizsgálni a körülményeket.

Ezeket a törekvéseket megtéve az Igazságosság erényét képességként birtokolhatjuk. Az Aura-Soma Tarot rendszer egyedülálló módon mutatja be képek és színek formájában ezt az állapotot. Ezt hívja a Nagy Arkánumok visszaútjának. Arra a kérdésre ad választ, hogy hogyan kell jól használni a magunkévá tett képességeket.

A következő cikkben megvizsgáljuk az Igazság visszaútjához kapcsolódó üveg színeit és üzeneteit.

Varga Éva

%d blogger ezt szereti: