Őszinteség a színek nyelvén

kuthumi

Kuthumi 12 aranyszabálya a felemelkedés egy lehetséges ösvénye, egy folyamat. A  12 elv, amely analógiába állítható a színekkel. Kuthumi szerint a 12 aranyszabály segít abban, hogy a bennünk lévő sötétséget hogyan alakítsuk át fénnyé, mert a fény és sötétség egyensúlya nem létezik – mondja – az emberben egyedül a női és férfi aspektusok azok, amelyeket egyensúlyba kell és lehet hozni, az én minden más aspektusát fénnyé kell átalakítani. Ebben az átalakulásban, az erényesebbé válásban segít a 12 aranyszabály.

A színekre, mint fény-színekre gondoljunk ebben az esetben és véleményem szerint a Tiszta-, Fehér fénnyel átitatott halvány színek hozhatók analógiába a 12 aranyszabállyal. Ez lesz a magyarázata annak, hogy a Vörös szín helyett a Rózsaszín jelenik majd meg.

életvirágaszinek

A 12 aranyszabály tanulmányozása során megtapasztaljuk, hogy azok nem különállóak, hanem megértésükben, alkalmazásuk során összekapcsolódnak. A 12 szín kapcsolata Goethe ábrázolásában rózsa formát ölt, amely bizonyos értelmezésekben az élet virágával is analógiába hozható. Bármelyik szimbólumot is vesszük alapul, a bennünk lévő tökéleteshez, Lényünköz vezet. Ugyanezt az ígéretet hordozza Kuthumi 12 aranyszabálya is, ha törekszünk életünkbe beépíteni azokat.

Őszinteség – Olajzöld

Az önmagunkkal kapcsolatos őszinteséghez fontos a pszichológiai térlátás. Az igazi önismeret akkor tud elindulni, mikor felfedezzük belső világunkat és rájövünk, hogy az aktív kölcsönhatásban van külvilágunkkal. Amikor mindezért felelősséget vállalunk, akkor kezdjük el élni az őszinteséget.

sárgazöld

A színek analógiájában a zöld színhez kapcsoljuk a felelősségvállalást, de ez a természet színe is, ami alatt mind a minket körülvevő természetes közeget, de saját természetünket is érthetjük (külső-belső világ). A térlátás képessége a zöld szín sajátja.

Kuthumi fontosnak tartja az igazság és az őszinteség szabályának kapcsolatát. Az igazságot a sárga színhez társítom. Ha a zöldhöz sárgát adunk, megkapjuk az olajzöld színt. A sárga a tudatosság, a megértés, a fény színe is, mely minőségek elengedhetetlenek belső világunk megismeréséhez. Árnyékrészeink megvilágításának, megértésének folyamata a sárga szín rezgésével azonos.

Saját belső terem (zöld) megvilágítása tudatom által (sárga), az önmagammal szembeni őszinteség (olajzöld) kulcsa.

Az olajzöld szín alapszínekre visszabontva sárga és kék színből jön létre. Az igazsághoz (sárga) való hűség (kék) az őszinte önismeret (olajzöld).

2018.01.14 – Varga Éva

%d blogger ezt szereti: