Mozgásos Önismereti nap a Spirituális Lélekgyógyász képzésben

Hétvégén én is átélhettem a Mozgásos Önismeret mélységét, és megtapasztaltam (megtapasztaltuk) mennyi lehetőséget rejt magában ez a műfaj.

Igen izgultam, mert a tánc, a spontán mozgás igen messze áll tőlem. Kis félelemmel vágtam bele a napba.

A testtudattal dolgoztunk, felfedeztük testünk bizonyos részeit (medence, gerinc).
Megtarthattuk saját határainkat, annyit mozogtunk, amennyi jól esett nekünk.

Érdekes tapasztalás, hogy ahogy a nap haladt előre, úgy jelent meg bennem (bennünk) a nyíltság, az önfelvállalás, és közelebb kerültem (kerültünk) a bennem működő Erőhöz is.

Vezetőnk H. Nagy Krisztina volt, aki szívét-lelkét beletette a napba, hogy megmutassa nekünk a módszert és a testünk lehetőségeit és fejlődési területeit. (Köszönjük Neki!)

Megjelent bennünk a játékosság, a vidámság, és a kitárulkozás folyamata.

Volt egyéni munka, páros, kis és nagycsoportos gyakorlatok is.

Találkoztunk a tenyerünkön át egymással, mely számomra nagy élmény volt. Nem is ért össze a tenyerünk, mégis éreztük és élveztük egymás közelségét és támogatását.

Bepillantást kaptunk abba is, hogy az életben olykor találkozunk finom és súlyos érintésekkel is, s mindezekhez képesek vagyunk kreatívan viszonyulni, megtalálva saját mozgásunkat. A bennünket ért hatásokat felhasználva képesek vagyunk kreatívan tovább táncolni (az életbe is).

Hálás vagyok, hogy ezt a módszert is megismerhettem, és „büszke” vagyok magamra, hogy kiálltam és meghaladtam a gátlásokat és a visszafogó erőket magamba.

Elgondolkodtam azon is, hogy érdemes lenne egy hosszabb Mozgásos Önismereti munkába belevágni, mert sokat adhat Szellemi Utamhoz is.

Steinmüller Csilla Magdolna
spirituális tanító
2019. 01. 21.

%d blogger ezt szereti: