Február * A Szeretet aranyszabályának hónapja

Új hónap, új életszabály. Mily „véletlen”, hogy a második Kuthumi szabály a Szeretet erényének kidolgozására sarkall. És mi a második hónapunk? A Valentin nap idejének, és a szerelemnek az időszaka. Az a 28 nap, amikor minden arról szól, hogy szeressük egymást, lepjük meg a másikat, mutassuk ki szeretetünket.

A Szeretet világunk egyik kulcsszava. Benne van mondáinkban, meséinkben, és mindannyiunkban ott a minta, hogy a szeretet mindent legyőz. Ez az az erő, ami a filmekben mindent megold. Azt tanítják, hogy ha szeretet van, akkor minden rendben van. És ezzel valahol minden ember egyetért mélyen, sejt szinten.

Ennek egyik fő oka a Naprendszerünket átható energiákban gyökerezik. Ugyanis világunkat 7 erő vagy sugár hatja át, építi fel, melyek közül a 2-es sugár az, ami uralkodik a Naprendszerünkben, rajta keresztül érkezik a másik 6 erő is hozzánk. És ez a sugár nem más, mint a Szeretet és Bölcsesség sugara. Vagyis energetikailag már a levegőben is benne van a Szeretet minősége.

Mit is tanít ez a sugár?
Szeress mindent és mindenkit. De szeresd önmagad is! Ez az erő, a Szeretet-erő olyan pozitív energia, amelyet alapvetően kellemes érzésként tapasztalunk meg. Általa vágyunk a másokkal való együttműködésre, a közösségre, a testvériségre. Arra buzdít, hogy a különbözőségek helyett az azonosat keressük egymásban. Arra ösztönöz, hogy mossuk el a másság határait, és kapcsolódjunk össze. Tanítja, hogy a mást ne magadtól eltérőnek vagy elutasítandónak lásd, hanem olyan tapasztalás lehetőségének, amire önmagadban nem lennél képes. Tehát viszonyulj elfogadóan és befogadóan másokhoz.

De vannak negatív minták is, amiket nemesítenünk érdemes. Ugyanis a kettes sugár által emlékezhetsz minden sérelmedre, amit a másik okozott neked. Akár évekre visszamenőleg is tudod, hogy ki, mikor és hol bántott meg. És bár látszólag ezt elengedted, egy adandó alkalommal ráboríthatod a másikra.
Egy másik negatív oldala, hogy a szeretet jelszava alatt mindenkire megpróbálhatjuk az általunk elképzelt igazságokat ráerőltetni. Mert annyira hiszünk saját tudásunk és tapasztalataink csomagjában, hogy úgy gondoljuk, mindenki problémájára tudunk megoldást. És vágyunk is arra, hogy a szeretett személy az általunk tanácsolt úton járjon. Vagyis a szeretettel alacsony szinten kalitkába zárjuk egymást. Túl közel engedjük a másikat és mi túl közel vagyunk hozzá. Átlépjük a határokat, és összeolvadunk. Ebben pedig újra sérülünk, ha nem tudjuk önmagunkat szeretni annyira, hogy eltávolodjunk, amikor szükséges.

A Szeretet ennek a sugárnak az alapszintű működése. De ott van mellette a Bölcsesség is. Az pedig már a magasabb szintje. A Bölcsesség az az állapot, amikor nemcsak érzéseim, érzelmeim vannak, hanem tudásom, gyakorlati tapasztalatom is. Vagyis hiába szeretem a másikat őrülten és feltétel nélkül, az életét nem élhetem helyette. Tudnom kell, hogy a szeretetnek hol van a határa. És ez nem feltétlenül az érzelmekre, sokkal inkább a másik életébe való beavatkozásról szól.

Hol a határ, amikor azt mondom, hogy már nem segítek többet? Nem próbálom megoldani helyetted a Te problémáidat. Látom és érzem, hogy rossz helyzetben vagy. Ha kérdezed, el tudom mondani, én mit csináltam vagy csinálnék a helyedben. De a lépéseket Neked kell megtenned. Mert nem én vagyok a felelős a Te életedért, döntéseidért, cselekedeteidért. Mindenki saját magáért és életéért felelős.

Meg kell tartanod a határokat. Mind a sajátodat mind másokét. Mert csak így marad szabad mindenki. Mert ez az a szabadság, ahol valóban megélhetjük az egyenrangú közösséget. Mert nem függünk egymástól. És a Bölcsesség állapotában már tudással egészítem ki a szeretetem. Annak a tudásával, hogy mindenkinek megvan a saját útja, a saját élete, a saját karmája és a saját dharmája. És ha belenyúlunk, akkor átvesszük a felelősséget. Mert ha megoldom helyetted, megcsinálom helyetted, akkor Te nem fejlődsz, nem tanulsz, és nem cselekszel. Így az enyém a felelősség, az én vállamat nyomja a teher. De ez fordítva is igaz. Ha hagyom, hogy mások oldjanak meg mindent helyettem, ha áthárítom a felelősséget, akkor elengedem az életemet.

Pedig szeretek, és szeretnek. De a Bölcsesség állapotában azt is tudom, hogy a legfontosabb, hogy önmagam szeressem. És akkor tudok felelősséget vállalni. Elfogadom önmagam, a hibáimmal együtt. És képes vagyok cselekedni akkor is, ha nem a legjobb utat választom. Szeretem magam, és tisztelem saját határaimat is.

És az önszeretet állapotában képes vagyok Téged is szeretni. A hibáiddal, esetlenségeddel, örömben és bánatban. Már nem fogom átlépni a határaidat, mert szeretem magam, és tudom, hogy én sem szeretném, ha valaki áttörné azokat. Tudom, hogy az életemért én vagyok a felelős, és szeretem magam annyira, hogy nem vállalom be a Te életed felelősségét is. És mivel szeretlek, így Te is lehetőséget kapsz a fejlődésre, változásra. Ezzel pedig teret adok annak, hogy ugyanezt Te is megéld önmagadban, önmagaddal kapcsolódva.

Kuthumi és Lady Guinevierrre a következőképp fogalmazza meg ezt a szabályt:

A szeretet a feltétel nélküli szeretet és önmagatok szeretésének gyakorlata. A feltételhez kötött szeretet tudatosságából való kitörésről szól. A feltétel nélküli szeretet különösen lényeges lecke manapság. Kormányaitok szerkezetében hatalmas változás megy végbe, és a mai politikusok jó részének szembe kell néznie a feltétel nélküli szeretet valódi jelentésével. Túlságosan sok feltétel lett ráhelyezve az élet szinte minden aspektusára. A feltétel nélküli szeretet azt jelenti, hogy annyira szeretitek önmagatokat és a másik személyt, hogy határt szabtok, ami lehetővé teszi a többi aranyszabály megvalósulását. Ezek egyike a tisztelet. Amikor magadat tiszteled, akkor biztosítanod kell, sőt ragaszkodnod kell ahhoz, hogy mások is tiszteletben tartsák határaidat. És ahhoz, hogy gyakorold a tiszteletet, neked is tiszteletben kell tartanod mások határait.

A szeretetnek rendkívül sokféle jelentése van, különböző szintekkel és intenzitással bír. Amiről most beszélek, az önmagatok szeretete. A feltétel nélküli szeretet. Ezt az alapelvet a Lady Nada-ként ismert mester lény világítja be. Ez alkalommal Ő az Anyaföld őrzője, és amikor fizikai testben éltem, ő volt a mestervezetőm, akivel rendszeresen kommunikáltam. Felajánlja fényét és szolgálatát mindannyiótoknak egyedülálló módon és feltétel nélkül. Ehhez mindössze annyit kell tennetek, hogy ráhangolódtok tudatosságára, és a segítségéért folyamodtok.
Az „önszeretetet” azt jelenti, hogy elfogadjátok magatokat olyannak, amilyenek vagytok, megengeditek magatoknak, hogy emberek legyetek, megengeditek magatoknak, hogy megtanuljátok a leckéiteket, és ezáltal bölcsességre tegyetek szert.
Az összes negatív érzelem az elszigeteltség és a bénultság érzését okozza. Továbbá személyes fejlődéseteket is késlelteti. Ennek tovább nincs helye valóságotokban. Ismétlem, a Szeretet Aranyszabálya önmagatok hatalmának ajándékát ajánlja fel az emberiség számára.

Adjuk át magunkat ennek a szabálynak februárban. Törekedjünk arra, hogy megéljük önmagunk szeretetét, amit utána kiterjeszthetünk a környezetünkre is. Éljük meg először belül ezt a csodálatos érzést önmagunkkal kapcsolatban, ami utána már képes kiáradni a világunkra is.

Mások megismerésének első lépcsőfoka az önismeret. Megérteni az embereket csak a szívünkkel lehet, ugyanazzal a szívvel, amelybe magunkat már befogadtuk.
Tatiosz

%d blogger ezt szereti: