Nem ítélkezés a Tarot nyelvén

Kuthumi 12 életszabálya közül a nem ítélkezés szabályának integrálásához a XIV. Mértékletesség lapját hívjuk segítségül.
Ezen a pozíción megtanulhatjuk a belső ellentmondásaink kiegyenlítését, ami segít ítéletmentes világképetet kialakítani.
14 - MértékAz Aura Soma Tarot odaút lapon több ellentétes minőséget látunk. Az Angyal két világ határán van, egyik lába a földön, másik a vízen, tehát mindkét világot ismeri (anyagi-lelki). Kezében két serleg, melynek színe és a Nap-Hold szimbólum kétféle minőség elegyítésére utal. Látjuk, hogy a harmóniára törekvés már megvan (yin-yang jel), de még ott a szintézis hiánya.
Összekapcsolva az Együttérzés szabályával és a Világ lapjával, a képen megjelenő két világra tekinthetünk úgy is akár, mint két egymástól teljesen eltérő ember világára, ami itt találkozik. Ez az együttműködés próbája, két út találkozása, a középút keresése. Egy ilyen találkozásnál a siker kulcsa a helyes mérték megtalálása saját természetünkben, a tudatos és tudattalan régiók közötti harmonikus áramlás kialakítása által.
92 - Mérték visszaútA visszaút lapon megjelenik a teljes belső harmónia. A nő kezében tartott tojás adja a belső középpontot, amit éberségével kell óvjon, hiszen törékeny, mint egy hímes tojás. A kehelybe, mely a befogadás jelképe a Szellem galambja száll. Már ismeri Lénye valódi célját, figyelme rá irányul, ami gyönyörű teremtésekben, cselekvésekben nyilvánul meg (szakrális terület mandalája). Aurája szabályos tojás alakú, ami szintén a harmónia szimbóluma. Áttetsző, ami arra a finomságra utal, ahogyan az őt körülvevő világhoz kapcsolódik. Érzi környezetét, ismeri benne helyét és feladatát. Már érti és tudja, hogy minden mindennel érintkezik, és egymásra hat. De ezeknek a hatásoknak csak olyan mértékben lehet számára jelentősége, ami Lénye feladata szempontjából fontos, ezért nem ítél, figyelmét és energiáját feleslegesen nem helyezi kifelé, nem pazarolja el.
Az együttérzés és nem ítélkezés szabályának helyes integrálásához tehát meg kell értenünk, hogy belső világunk szervesen összefügg a külvilággal, láthatatlan szálakon keresztül kapcsolódva össze egymással. Lássuk meg a tért a térben és a találkozások okát mindig magunkban keressük, mert belső világunk a kiinduló pont és a megoldások színhelye is. Akár akarjuk, akár nem együtt működünk egymással, abban van lehetőségünk és felelősségünk, hogy ezzel építünk, vagy rombolunk.

2019 04 14 – Varga Éva

%d blogger ezt szereti: