Kreatív kommunikáció a színek nyelvén

kuthumiKuthumi 12 elv fejlesztésére hívja fel a figyelmünket, amelyeket ha fokozatosan beépítünk az életünkbe, azzal a fejlődés biztos útjára lépünk. A 12 szabály 12 színnel való összekapcsolásában a soron következő szabálya a kreatív kommunikáció.

5. Kreatív kommunikáció – Türkiz
Kuthumi megfogalmazásában a kreativitás lehetővé teszi az elfojtások, elnyomások, depresszió feldolgozását. A kreatív kommunikáció azt jelenti, hogy tudatában vagyunk a kommunikációnk összes formájának. Látjuk saját szavaink és testbeszédünk harmóniáját vagy diszharmóniáját, így megértjük mikor másokat ezzel összezavarunk és nem feltétlenül úgy reagálnak, ahogyan elvárnánk. Mert ha nem az igazságunkat közöljük minden szinten, nem kapunk megértést.

Ismerjük meg a szó teremtő erejét is, és ennek felelősségében használjuk azt. Minden szó egy energiamezőt hoz létre, ami kivetül arra, akiről beszélünk, egy tapasztalatot teremt. A gondolat is hasonlóan működik, de a szó ereje többszörös. A kritika, pletyka, ítélkezés, szidalmazás, a negatív szavak a másik energetikai testét fellobbantják, olyanok, mint egy fizikai támadás. De ezek visszapattannak a kibocsátóra. Ezért, ha valaki így energetikai-támadásbánik velünk, ne ugyanígy reagáljunk, küldjünk felé áldást, szeretetet, hogy megtalálja a békét, így mi is megtalálhatjuk azt. Bocsátsunk meg, hogy másnak is legyen erre lehetősége.  Legyünk tudatában annak, hogy milyen energiát vetítünk ki magunkból.
A kreativitás egyéni képességeink olyan sajátos kombinációban történő alkalmazása, amely új ötleteket, megoldásokat eredményez.

A színek világában a Türkizt kapcsoljuk a kreativitáshoz. A Türkiz harmadlagos színként a másodlagos Zöld és az elsődleges Kék színek kombinációja. Így megvizsgálva a Zöld egyrészt a természet színe, a Kékhez pedig a kommunikációt és a békét kapcsoljuk. A természet minden megnyilvánulása kreatív kommunikáció. Benne az élet és a halál váltakozása olyan intelligensen történik, melynek eredménye a növekedés.
A Zöld és a Kék helyes kombinációja a békés önkifejezés képességét adja. A kreativitás egy áramlás, amelyet a belső félelmek és zavarodottság gátol, ezért ezeket fel kell oldani. A művészetek, művészetterápiák ehhez a színhez kapcsolhatók, és mint módszerek a tudattalan akadályok feloldozásában segítenek, az egyéni belső világunk kommunikációjának sajátos módjai.
Kuthumi a saját igazságunk kommunikálásának fontosságára hívja fel a figyelmet, de ez alatt nem a személyiség egyéni érdekeinek érvényesítését érti, hanem egy olyan individualizációs folyamat elindulását melyben képesekké válunk kapcsolódni személyiségünk rétegein túl Eszenciális minőségeinkhez és az egyetemes igazságokhoz. Maha-Chohan
A Türkiz szín az Ananda Khanda központhoz az un. 4 és ½. csakrához tartozik. Az Ananda Khanda szanszkritül annyit jelent „ahol az áldás lakozik”. Ha rátalálunk erre a helyre magunkban, amelyet hívnak még „szív a szívben” központnak is akkor elindulhatunk individualizáció útján. Tudatossá válunk arra a jelenleg számunkra láthatatlan finomenergetikai térre, amely egymással összekapcsol minket, és amelyen keresztül valójában kommunikálunk. Aki érzékeny ezekre a terekre, abban az együttműködésre, a játékosságra, a könnyedségre való törekvés erősödik, hiszen látja az elutasítás, elítélés romboló hatását.

2018.02.13 – Varga Éva

%d blogger ezt szereti: