Kreatív Kommunikáció a Tarot nyelvén

A hónap aranyszabálya egy, a mindennapokban aktívan használt kapcsolódási eszköz tudatosítását segíti. Azáltal, hogy megmutatja számunkra annak multidimenzionális vetületét és hatásait, felelősségvállalásra ösztönöz.

A kommunikáció a rádióhullámok felfedezésével a telefon, a tévé, az internet, a wifi berobbanásával olyan térhódításnak indult, ami erejét megsokszorozta. Az információ olyan értékkel bír, hogy ma már elsődlegesen attól függ egy háború kimenetele, hogy ki milyen információval rendelkezik. Az információ kezelése és a kommunikáció azonban a tömegek szintjén teljesen tudattalanul történik.

Kommunikáció alatt elsősorban az információ átadást értjük, aminek akkor van értéke, ha van megfogható tartalma. Mikor egymással beszélünk, még ha az egyik fél hallgat is, ez egy horizontális energiaáramlás. A hallgatásban nincs ott a valódi csend, a kiüresedés, mert a figyelem a másik által közölt tartalomért létezik.

Ha értenénk a hangunk, szavaink, hangsúlyunk valódi hatását, valószínűleg sokkal megfontoltabban beszélnénk és többet hallgatnánk, és azt is meggondolnánk, hogy kitől fogadunk be bármit is. Kommunikációnk multidimenzionális vetülete azt jelenti, hogy értjük és látjuk a hozzánk érkező, vagy tőlünk kiáramló információ hatását fizikai, érzelmi, mentális és akár kauzális szinten is. Amikor valakire folyamatosan ordibálnak az fizikailag is érzi, ahogy gyengül, vitális testén a hang olyan energetikai ütéseket és sérüléseket okoz, mintha fizikailag vernék. A mondandó tartalma érzelmileg is befolyásol. Az a kifejezés pedig a köznyelvben is ismert, hogy ”elültetett egy gondolatot a fejében”, ami egy mentális hatás. Mikor mindezeket tudatosítva vigyázunk verbális és nonverbális kommunikációnkra, már a kreatív kommunikációt kezdjük alkalmazni.

Mit jelent a kauzális szintű hatás? A kauzális vagy oki tér a karmikus hatások gyökere. Csakráink közül  a torokcsakra az, amit karmikus csakrának hívunk, hiszen a kimondott szónak teremtő ereje van. Jelenleg az állandó fecsegéssel, szitkozódással, pletykálkodással, ítélkezéssel szennyezünk, ezt a csakránkat és saját sorsunkat romboljuk.

Meg kell tanulnunk tisztán kommunikálni, megfelelő arányt és mértéket találni a beszéd és a hallgatás között. Utóbbinak pedig aktívan befelé a Lényünk felé kellene irányulnia.

A kreatív kommunikációt, maradva az 5-ös szám mentén (torokcsakra 5. csakra), a Tarot V. Főpap lapján keresztül vizsgáljuk meg. Ez a lap a tanító és tanítvány kapcsolatát magyarázza. Ez a két szerep valójában analóg a beszéd és a hallgatás művészetével. Egy jó tanító, mikor tanítványaihoz beszél, a hallgatóságához igazítja mondandóját. Ismeri és érti, bejárta azt az utat, ahol ők haladnak. Tudja, hogy szavai befolyásolhatják és döntésekre sarkallhatják a tanítványokat, ezért nagy gonddal válogatja meg azokat.

Aki igazi tanítónk lehet, az nem akar manipulálni, bántani. Mellettünk van saját utunkon, de nem mondja meg, merre menjünk. Mikor a Főpap lapja megjelenik az életünkben az valamilyen tanulást, fejlődést hoz, olyan helyzetet, ami a lét értelmének kereséséhez kapcsolódik. Így ez a lap nem csak a külső, fizikai világban megjelenő tanítókról szól, hanem a belső tanítóról, a Lényünkről is. A hozzá vezető út a befelé fordulással, a lecsendesedéssel és a belső éberséggel nyílik meg. Az imádság az, mikor mi beszélünk az Istenhez, a meditáció az, amikor Isten beszél hozzánk. Ez egy vertikális energiaáramlás.

Vizsgáljuk meg az életünkben fontosnak vélt személyeket a kreatív kommunikáció szemszögéből. Ki az, akire hallgatunk? Ki az, akinek szava, véleménye, világnézete befolyással van ránk? Építő, vagy romboló ez a hatás? A hitrendszerünk bázisa önmagunkban vagy külső tényezőkben gyökerezik? Milyen gyakran kapcsolódunk saját Szellemi részünkhöz? Ismerjük Őt?

Vigyázzunk szavainkra ebben a hónapban, és vegyük észre hogyan hatnak ránk mások szavai és viselkedései. Legyünk mindkettőre tudatosak és éberek.

Varga Éva

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: