Tisztelet szabálya a Színek nyelvén

Kuthumi 12 aranyszabályának Goethe színrózsájának 12 színével való párosításábankuthumi eljutottunk a 8. aranyszabályhoz.

Tisztelet – Királykék

Önmagunk tisztelete és a világ minden teremtményének tisztelete, az összes élet tisztelete. Az idősek, a gyermekek, az állatok, a növények és a láthatatlan világok tisztelete. Ahogyan elvárjuk, hogy mások tiszteljenek bennünket, házunkat, vagyonunkat, ugyanazt várják el tőlünk más birodalmak is. Ezeknek a birodalmaknak létfontosságú szerepük van az ember fejlődésében, de ezt jelenleg az emberek többsége nem ismeri el, nem is tud róla. A saját természetünk kialakulásában, működésében kulcsfontosságú szerepe van például az elementális világoknak.
Sok esetben tapasztalják, hogy a gyermekek bizonyos korig kapcsolatban állnak ezekkel a világokkal. A nyugati társadalomban azonban ahogy személyiségük kialakul és megerősödik, általában ez a képesség megszűnik. A csakrák szintjén a harmadik szemet kapcsoljuk ide, amely ekkor „bezárul”. Ez a csakra az embereknél általában nem harmonikus. Ennek hatására vagy túlzottan racionálisak vagyunk, vagy fantáziavilágban élünk.

Mindezek a tulajdonságok a Királykék szín sajátosságai. Ő az éjszakai égbolt színe, amely az élet nagy kérdéseire adható összes választ hordozza. Segít a dolgok mélyére látni. Csend, misztika, az álmok területe.

A hatalommal kapcsolatos leckék, a tisztelet, a szabályok betartása alapvetően Kék minőség. De a Királykék témában erőteljesebb formában újra megjelenik. Aki diszharmonikusan éli ezt a minőséget, annak problémája lehet az apával, vagy valamilyen felettessel, akár a törvénnyel (legyen az világi, vagy kozmikus).

Önmagunk és a másik valódi tisztelete, amire Kuthumi is utal túlmutat a látható fizikai síkon. Arra a Multidimenzionális Létezőre irányul, amely mindannyiunkban egy lehetőség, egy potenciál, egy kötelesség.
www.wallpapersxplore.blogspot.com (58)Keleten egymás köszöntésében benne van a másik ilyen irányú tisztelete: „Namaste” – mondják. A szanszkrit szó jelentése „Üdvözlöm a benned lakozó Istenit.” További jelentései: „Nagyra becsüllek Téged, hordozóját a Világ Egének, Hordozóját a Szeretetnek és Fénynek, Tisztelem Benned az Igazság és Béke templomát. Tiszteletben tartom a Csillagot, hol vagy, ha magadba mélyedsz, és hová lelkem száll, amikor elréved. Az Egyetlen bennünk közös honát.”
A Maják ugyanezt az In Lak’Ech” kifejezéssel mondják, ami annyit tesz: „Egy vagyok belőled, én egy másik te vagyok!”
Magyarul talán a „Légy üdvözö(ü)lve!” köszöntésünk illik leginkább ebbe a sorba, ha megértjük a szó mélyebb jelentését. Hamvas Béla azt mondja: „Tudásban mindenki csak üdvfokához mérten részesülhet. Az üdvfokozat a megvalósulás fokozatának felel meg. A megvalósulás fokozata pedig annyit jelent, hogy milyen fokon vagyok valódi. Csak ha teljesen valódi vagyok üdvözültem…Egyedül Isten valódi.”

Mi az élet valódi célja? Azaz, mi a célja életemmel Lelkemnek, Esszenciámnak?325 Tudok kapcsolódni ehhez az élettervhez? Megengedem másoknak, hogy életük valódi célját éljék?

Ezekre a kérdésekre a választ abban az ürességben, csendben, meditációban találjuk, amelyet jelenleg több rétegben elfed gondolataink, vágyaink sokasága és zaja.

A Lila másodlagos és a Kék elsődleges színek kombinációjából kapjuk meg a Királykéket. A Lila a meditáció, a fizikai, érzelmi, gondolati megnyugvás és a tudati éberség színe, benne egy pici Vörössel, amely objektivitást kölcsönöz és minden megértést lehoz számunkra a fizikai síkra. A Kék a belső béke, a lecsendesedés, és ahogy a következőkben látni fogjuk a hűség színe. Hűség, amely a bennünk lévő Lelki köldökzsinór.

Varga Éva – 2018.03.04

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: