Játszmák helyett játékosan – Nyílt napi program * szeptember 7.

Most szombaton tartjuk ingyenes Nyílt napunkat, ahol megismerkedhetsz velünk. Egy előadás és két gyakorlati foglalkozás lesz ezen a napon. Ezek közül az egyik témáját szeretném most bemutatni:

Eric Berne (kanadai pszichiáter) nevéhez fűződik a TA (tranzakcióanalízis) modell, mely önmagunk és másokhoz fűződő viszonyaink megértésének eszköze. Segítségével felismerhetjük, milyen sorskönyv szerint éljük életünket, a személyiségstruktúránkat, és az én-állapotainkat. Mindenkinek 3 én-állapota van, melyek a viselkedés különálló, egymástól markánsan eltérő forrásai:
1. Szülői én-állapot
2. Felnőtt én-állapot
3. Gyermeki én-állapot

Mikor tisztázzuk saját én-állapotainkat, felismerhetjük gondolati-, érzelmi- és viselkedésmintáink eredetét, és tudatára ébredünk, hol van ellentmondás, és hol van összhang a személyiségen belül. Ennek következtében elérhető lehetőségeinkkel is jobban tisztába jöhetünk. Az interperszonális kapcsolatok mértékegysége a tranzakció, megismerésével tudatosabban kontrollálhatjuk, miként működünk másokkal, a játszmáinkat is tudatosíthatjuk.

Választ ad:
• Ki vagyok én?
• Miért viselkedem úgy, ahogy viselkedem?
• Mitől váltam ilyenné?

A TA hasznos viszonyításai eszköz, amivel régi döntéseinket és viselkedésünket felmérhetjük, és változtathatunk azon, ami változásra szorul.

Nyílt napunk második részében bepillantást nyerhetsz az alap én-állapotokba, mikor működik bennünk egészségesen, és milyen az, amikor nem. Ezen ismeret birtokában megértést kaphatsz a legközelebbi kapcsolataidról, miért viselkedsz vagy reagálsz néha úgy, ahogy, milyen mintákat követsz tudattalanul. Emellett könnyebben felismerheted a hétköznapok során a működésedet, és korrigálhatod, ha az szükséges.

A gyakorlati foglakozást vezeti:
Erőss Anna * Családrend mediátor, Spirituális Lélekgyógyász, oktató

A Nyílt napon való részvétel ingyenes, de a gyakorlati foglalkozások miatt regisztráció szükséges a következő e-mail címen: omniverzumszinek@gmail.com

Itt is írhatsz nekünk, jelentkezhetsz:

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: