Kék, a Hűség életszabályának színe

Kuthumi 12 aranyszabálya a színrózsa 12 színével analógiát alkot. Ahogy az kuthumiaranyszabályok életünkbe történő beépítése az emberi nemesedés  útja, úgy a színrózsa – ami minden színt rendszerbe foglal – a teljesség szimbóluma.

Ebben a szemléletben a kilencedik törvény amivel foglalkozunk a hűség, a hozzá kapcsolódó szín pedig a Kék.

Kuthumi és Lady Guinevirre a következőképpen fogalmazza meg a Hűség és Lojalitás Életszabályát:
“A kilencedik alapelv a HŰSÉG/ LOJALITÁS. Az önmagadhoz való hűség kéz a kézben jár az őszinteségeddel, az igazságoddal. Hűségesnek lenni azokhoz, akik legmélyebb sebezhetőségeiket rád bízták, akik rád bízták azokat az aspektusaikat, amiket nem akartak másokkal megosztani; azokhoz az emberekhez, akik a te válladon sírták ki magukat. A kutya a hűség tanítójaként van jelen a bolygón. Sokan azt veszitek észre, hogy bizonyos időszakokban a kutyák meglehetősen aktív részét képezik mindennapi életeteknek. Figyeljetek oda, hogy a természet hogyan beszél hozzátok, a szellem hogyan kommunikál veletek Isten különböző teremtményein keresztül, a zenén, a költészeten, az írott szavakon keresztül. És akkor meg fogjátok tanulni, hogy a Szellem mindig hűséges hozzátok, mindig megválaszolja a kérdéseiteket pontosan abban a pillanatban, amikor szükségetek van a válaszra. A kérdés a következő: Odafigyelsz? Tudatában vagy annak, hogy mi történik benned és körülötted?
Önmagatokhoz, a hiedelemrendszereitekhez, az igazságotokhoz való hűségetek, és azokhoz, akik becsülnek, szeretnek és tisztelnek benneteket. Azokhoz, akik ott állnak mellettetek, és Istenhez való hűségetek, legyen az bárki, akinek Istent gondoljátok. Azáltal, hogy lojálisak/hűségesek vagytok, az istenség elveit élitek. Az istenség fő alapelve az, hogy bármit megtehetsz, amit csak akarsz, de soha ne árts semminek és senkinek. Akkor vagy hűséges az istenségedhez, amikor elegendő teret adsz mindenkinek, hogy hiedelemrendszere szerint cselekedjen, spirituális és egyéb értelemben, ítélkezés nélkül. Az az igazság, hogy ha valaki azt hiszi, hogy az általa járt út Istenhez vezet, akkor az úgyis lesz, és senki ember fia nincs abban a helyzetben, hogy ítélkezzen egy másik személy hiedelemrendszere felett, spiritualitására hivatkozva. Az én időmben tanúja voltam annak, amikor egy embert elpusztítottak vallási hiedelmei következtében. Ez volt a legborzasztóbb élményem, amivel együtt kellett élnem, mert láttam, hogy szíve együtt rezgett Istennel, és azoknak, akik elrendelték ennek az embernek a kivégzését, félelem ült a szívükben, és nem értették, hogy Istennek milliónyi hangja van, hogy Istennek milliónyi arca van, és, hogy Isten mindig jelen van.”

9. Kék – hűség

A hűség legfontosabb aspektusa, az önmagunkhoz való hűség, mondja Kuthumi Mester. Ez alatt nem személyiségünket, szerepeinket, időlegesen felbukkanó vágyainkat érti, SLIDE8hanem a bennünk régóta várakozó, minket folyamatosan támogató LÉNYeghez való ragaszkodást. Lényünk nem csak a mostani életünkre, hanem minden eddigi és ezt követő életünkre is hűséget fogadott. Itt az idő, hogy viszonozzuk ezt.
A mai társadalomban figyelmünk kifelé irányuló, a minket érő benyomások tükrében a fókuszunk változó. Eszenciánk megismerése ebben a külvilágban lehetetlen. Folyamatosan át kell helyeznünk a fókuszt és meg kell tanulnunk befelé figyelni. Kezdetben ez nagyon nehéz. Arra számítunk, hogy csend és nyugalom vár ránk. Ekkor csalódunk, mert bizony először itt is a zajjal, a belső káosszal szembesülünk. A tudat irányítása, az elme lecsendesítése nehéz önismereti feladat.
A Kék szín, mint a felhő nélküli égbolt színe, a békés, zavaró gondolatok nélküli elme szimbóluma. Az elme, ha csendes, tiszta tükörként funkcionál a Szellemi részeink és a Személyiségünk között. Kommunikációs csatorna, eszköz, amely ha a fókuszt kintről befelé/felfelé irányítjuk eljuttatja hozzánk Lényünk sugallatát. Ez a figyelem, ami belső tengellyé válik, már nem függ a váltakozó érzésektől, gondolatoktól, nem engedi, hogy a külső körülmények, kísértések kibillentsenek egyensúlyunkból. A Kék szín rezgésében teljesen analóg ezekkel a minőségekkel, segít kioldani a feszültséget, a 36657c820c0bb4cfbc80654ca6dee84arossz irányú azonosulást, amely eltávolított a békétől. Az itt leírt folyamatok kívülről csendesnek tűnnek, de belülről kétirányú kommunikációt jelentenek, melyek az ima és a meditáció. Amikor imádkozunk mi beszélünk és Isten hallgat, a meditációban pedig mi hallgatunk és Isten beszél. Ebben az állapotban megtapasztalhatjuk a belső bizalmat és megismerhetjük valódi feladatainkat.
Kuthumi a hűség témánál említi az azokhoz való hűség fontosságát, akik segítséget kérnek tőlünk, ránk bízzák belső titkukat, sebezhetőségüket, azon aspektusaikat, melyeket másokkal nem szeretnének megosztani. Ez a bizalom kérdésköre. A színek nyelvén ez a kékben a hallgatás, a csendben maradás képessége.

A színek pszichésen úgy is segítségünkre lehetnek, hogy olvasunk róluk. „Ha a kékről olvasunk, kékké válunk.” – mondja Lilian Verner Bonds. Számomra ilyen Kék rezgés Reményik Sándor Béke című verse, melynek sorai segítenek megértenem és megélnem a most leírt témát.

Reményik Sándor: Béke

Valami furcsa összehangolódás,
Valami ritka rend –
Széthúzó erők erős egyensúlya,
Mély belső bizonyosság idebent – e982afdee27d8688d00dec789ec95d17
Bizonyosság arról, hogy élni jó,
Szenvedni elkerülhetetlen,
Szeretni tisztán: megistenülés,
Meghalni szép –
S a Kifejezést meglelni mindezekhez,
Megtalálni a felséges Igét:
Az Igét mindezekhez:
A Béke ez.
Orkán ordíthat aztán odakünt,
Robbanhat ezer bomba: kárbament,
De kárt nem okozott.
Bent:
Csend.
A Béke itt kezdődik.
Bent:
Csend.
Isten hozott.

Varga Éva

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: