Szenvedély szabálya a színek nyelvén

 

Kuthumi 12 életszabályát hónapról hónapra, különböző aspektusokban vizsgáljuk meg. Szeretnénk így segíteni az általa átadott szellemi szabályok könnyebb integrálását. Októberben a 10. életszabályt vesszük sorra, ami a Szenvedély szabálya. Ebben a hónapban már, ahogy a természetben is, úgy bennünk is elkezdődik egy befelé fordulás, egy visszavonulás, felkészülés a számvetés időszakára. A Szenvedély szabályának megértése, önmagunkban keresése, és életünkbe való tudatos aktiválása segíthet abban, hogy ez az előttünk álló belső munka termékeny legyen. Nehéz időszakra készülünk fel minden év októberében, erőt gyűjtünk ahhoz, hogy majd elszámoljunk tetteinkkel, szembe nézzünk hibáinkkal, megértsük a halál misztériumát. A Szenvedély, a belső lelkesedés tüzének helyes irányba terelése, életben tartása nagyon fontos ebben az időszakban. Erre készít fel az októberi szabály.narancs gyertya
Kuthumi Mester Szenvedély alatt az élet szeretetét, az öröm megélését, a kihívások élet adta ajándékként való elfogadását érti. Szenvedély szükséges ahhoz, hogy az életet teljességében éljük meg, mert segít, hogy a legtöbbet hozzuk ki abból, amit választottunk. A szenvedély elvezet ahhoz a tehetséghez, képességhez, amivel mások segítségére lehetünk ezen a világon.
Szenvedély az, amikor reggel felébredsz és köszönetet mondasz azért, hogy itt vagy ezen a bolygón, hogy ilyen bátor vagy és ezekben az időkben a fényt, a tudatos fejlődést választod, segítve másokat is. A szenvedély kreativitást szül, ami pedig életet adó erő. Azt tanácsolja, legyen minden nap egy szenvedélyes cselekedetünk, ezzel segítve másokat, hogy meglássák önmaguk és a körülöttük lévő világ szépségét, megtalálják önmaguk csodálatos aspektusait.
A színek közül a narancssárga színt tartják a legvidámabb színnek. Nem csupán az öröm, hanem az életöröm színe. Energetizál, mozgásra, aktivitásra késztet. A vörös (életerő) és a sárga (öröm) alapszínek egyenlő arányú keveréséből kapjuk. A Buddhista szerzetesek ruhájának narancsos színe a mély belső örömet, elragadtatást fejezik ki.
A szenvedély szó angolul PASSION, gyökere PASSIO szenvedés. Az életben sokszor érezzük azt, hogy szenvedünk, és ezekbe a szenvedésekbe hajlamosak vagyunk beleragadni. A narancssárga szín segít tovább lépni (I-PASS-ON – tovább lépek) az élet traumatikus, sokkszerű élményeiből, segít azokat feloldani. Így a szenvedésként lekötött energiából szenvedély lesz, amely az életigenlés (vörös) és a tudatosság (sárga) teremtő kombinációja. Nem véletlenül a termékenység színe is a Narancs.
A csakrák közül a 2-es Szakrális vagy szexcsakra területéhez kapcsoljuk ezt a színt. Mindenhez, ami megszületik belőlünk, szükséges szexuális energia. Ez az energia egy kreatív erő, hiszen születhet belőle egy gyermek, egy könyv, egy új ötlet, egy jó ebéd, igazából bármi és minden, ami létrejön, amivel egy-egy napunk során többé tesszük a világot.
őszi naplementeBékefi Mária narancs színmeditációjában természeti képen keresztül érthetjük meg, mit is jelent tudatosan, teljes életet élni, melynek fontos része az önelemzés, ami szintén a narancs színnel analóg képesség, s melynek segítségével levonhatjuk (kivonhatjuk) mindennapi történéseinkből a tapasztalatokat:
„…Látjuk a napkorong vibráló, élő narancs színét. Mielőtt lenyugszik, begyűjti a nap minden történését, tapasztalását, hogy magával vigye és belehelyezze az örökkévalóság végtelenjébe… A bennünk lévő tapasztalat beérik egy ragyogó fénylő egységgé, és úgy érezzük eggyé válunk a nappal, amiben gyönyörködünk… Átjár bennünket az öröm, a boldogság és az elragadtatás érzése.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: