Szenvedély virágnyelven

SZENVEDÉLY

Októberben a szenvedély témáját járjuk körül. Kuthumi a szenvedélyt az életszeretettel köti össze, hiszen e nélkül az ember nem tudja a teljességében megtapasztalni az életet.  Szenvedély nélkül nem férünk hozzá a teremtőerőnkhöz, és a kreativitásunk sem tud igazán kifejeződni. A szenvedély teszi lehetővé, hogy az életünkből – amit választottunk -, a lehető legjobbat kihozhassuk. Ehhez a nézőponthoz a Bach-virágok közül a Vadrózsa, mint az életkedv virága kapcsolódik.

Negatívan megélve az ember rosszul értelmezve ahelyett, hogy örömmel engedné át magát életfeladatának, negatív elvárásoknak adja meg magát. Ez gyakran az élet első napjaira vezethető vissza, amikor valakinek túl hosszú ideig tartott a világra jövetel, vagy koraszülöttként heteken át inkubátorban feküdt. Ilyen helyzetekben azt hiszi, hogy tévesen döntött az élet mellett, és az életnek tulajdonképpen már vége is van. Ez a tévedés saját kezdeményezőképességének teljes feladásával jár, a belső és külső élet iránti apátiával, rezignációval. Az élet iránti érdeklődése elfogy és csak az energia nélküli vegetálás marad.  Amikor az ember lemondóvá válik a világ eseményei iránt, akkor valóban úgy sodródik, ahogyan a szél fúj, tartását, céltudatosságát elveszítve kiszolgáltatja magát mások kedvének.  Az ilyen alkatú ember unalmas, fárasztó és megerőltető egy társaságban lenni vele, mivel közönyössége nyomasztó légkört teremt. Ezt az állapotot „Lelki vérszegénységnek” is nevezik, mert az érintett a számos gátló mentális program miatt képtelen az életenergiát felvenni és átalakítani.

depresszio

A vadrózsa hajlamos megbújni a sövények belsejében, ahol másokra támaszkodhat. A nagyméretű, hivalkodó virágaival, laza, hajlékony szárszerkezetével az akarat gyengeségét és tisztázatlan szándékot fejez ki. A vadrózsamagok életképessége igen alacsony, még gondozás mellett is, a növény nem igazán igyekszik, hogy megragadja az élet nyújtotta lehetőségeket. Kísérletek mutatták ki, hogy a második évben még néhány mag kicsírázik, ez az időeltolódás a lassú reakcióra, a késlekedésre, az igyekezet hiányára utal.

A virág tüskéi elég nagyok, igen hegyesek, szúrósak – kegyelemdöfést adnak a közönynek és az akaratgyengeségnek. Pozitív Vadrózsa állapotban az ember megragadja, és nem ereszti a dolgokat – erre utal a virág tüskézete -, addig rágódik egy problémán, míg azt meg nem oldja.

Néhány reakcióminta segítségével ráláthatunk, mikor hiányzik belőlünk a szenvedély, az életöröm, a kreativitás. Ezek a minták sokszor nem tudatosan működnek bennünk:

 • mindennel kiegyezik, fel sem merül benne, hogy ellenálljon
 • önmagát már nem veszi komolyan, hagyja, hogy mások akarata érvényesüljön
 • belsőleg rezignált, annak ellenére, hogy a külső körülmények egyáltalán nem annyira negatívak
 • teljesen kiveszett belőle az életöröm és a motiváció, legszívesebben csak feküdne egy besötétített szobában
 • nincs benne akarat, hogy pozitív irányba változtasson életén
 • teljesen beletörődik sorsába
 • mérhetetlenül szomorú, semmi sem okoz örömet számára
 • betegesen unatkozik, egykedvű, üresnek érzi magát
 • fásultság uralkodik rajta, nincs benne energia, szinte, csak egykedvűen vegetál
 • monoton, fakó hangon beszél
 • érdektelen, közömbös, nem kelti fel semmi a figyelmét

Fizikai szinten megjelenő tünetek lehetnek:

 • depresszió

Ennek a Lelki állapotnak is meg van a pozitív megélése:

 • életigenlő, élvezi az életet, tudja, mit vár tőle
 • kezdeményező, aktív, kreatív
 • izgalmasnak, érdekesnek találja az életet, és megtalálja a kis örömöket is a napjaiban
 • a szabadság és a vitalitás érzését éli, bármi is történik, tudja arra a tapasztalatra épp szüksége van
 • teljes örömmel adja át magát az életnek, a nehezebb pillanatokban önmagától is képes erőt meríteni

Ha úgy érzed, kibillent az egyensúlyod, nem vagy harmóniában, és a fenti tünetekből, negatív reakciókból magadra ismertél, akkor használhatod a virág pozitív megéléséhez a következő megerősítő mantrát. Koncentráltan, és odafigyelve ezek a megerősítések elkezdik a rezgésszintünket megemelni a pozitív tartományba. Segítik, hogy a személyiség ismét kapcsolatba kerüljön a Lélekkel, mely révén helyreáll a belső béke.

 • „Élni akarok.”
 • „Kikövetelem az életet.”
 • „Megragadok minden esélyt.”

eletorom 3

„ …A szenvedély az, amikor minden reggel, mikor felébredsz, köszönetet mondasz azért, hogy itt vagy ezen a bolygón. …Teljes mértékben egyetértek azzal, hogy világotok tele van negativitással, ugyanakkor ki kell jelentenem, hogy sokkal több pozitivitás van jelen, mint amiről tudtok. Ennek az az oka, hogy a médiátok a negatív eseményekre jobban fókuszál, mint a pozitívakra, ezért sokkal inkább a negatív eseményekkel bombáz titeket, mint a pozitívval. Keressétek meg a módját minden nap az életben, hogy felismerjetek valami pozitívat, valami jót, ami az életetekben, vagy a környezetetekben, vagy a közösségetekben történik. Helyezzétek azt a szívetekbe, minden nap legyen egy szenvedélyes cselekedetek, akár a másik mosolyának vagy szemének, esetleg szép frizurájának dicsérete. Segítsetek másoknak, hogy meglássák önmaguk és a körülöttük lévő világ szépségét. Az be fogja indítani a szenvedély lángját a saját szívükben is. Nem hiszek abban, hogy akár egyetlen csúnya személy is él ezen a bolygón. Minden egyes ember csodálatos aspektussal bír. Az már az emberiségtől függ, hogy meg is találja, hogy arra összpontosítson. Minél inkább a szépségre fókuszáltok, annál inkább meg fogjátok a szépséget tapasztalni, és minél több szenvedély fűti az embereket, annál inkább érezni fogják az életet, mert SZERETVE érzik majd magukat.”

Erőss Anna

2019. október  26.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: