Igazság szabálya a színek nyelvén

Az év utolsó előtti hónapjához érkeztünk. Lassan bezárul az évkör, és a színkör is. Kuthumi 12 aranyszabályát vizsgáljuk hónapról hónapra, keresve a kapcsolódását különböző módszerekhez. Reméljük, hogy így közelebb tudjuk vinni mindenkihez ezeket a fontos minőségeket, amelyeket ha megértünk és jelenlétüket, vagy hiányukat képesek vagyunk feltérképezni életünkben, egy újfajta szemléletet kaphatunk. Kuthumi azt mondja, hogy ha beépítjük mindennapjainkba ezt a 12 szabályt, az majd életminőségünket emeli, értve ez alatt a belső világunkat, ami a legfontosabb területe életünknek.

A 11. életszabály az Igazság. Kifejtése során Kuthumi rávilágít arra, hogy a legfontosabb egyensúlyteremtő hatása. A valódi Igazságot jelenleg nem vagyunk képesek látni, hiszen lemniszkata sargaa történések ok-okozati összefüggéseire nincs rálátásunk, általában tudattalanul, “gépiesen” éljük meg őket. Mindez diszharmóniát és káoszt teremt életünkben. Nem is gondoljuk, hogy reakcióinkat (legyen az gondolati, érzelmi vagy – akár egy betegség formájában – fizikai) sokszor múltbéli emlékezet hívja életre, ami nem is biztos, hogy ezéleti. Általában fordított módon a velünk kapcsolatos pillanatnyilag vélt igazságtalanságot, tiszteletlenséget vesszük észre melyre azonnal reagálunk: kritikusan, projektálva. A sérelmeket valóban be kell gyógyítani – mondja Kuthumi – a múlttal szembe kell nézni, de ezek eszköze nem a bosszú, vagy bármiféle követelőzés, hanem a megértés és a megbocsájtás ereje. Legelőször elkövetett hibáinkat kell felismernünk és önmagunknak megbocsájtani.
Az Igazság törvényéhez Goethe színrózsájából a Sárga színt társítom. Negatív aspektusában a Sárga épp a múlt sérelmeibe való beleragadás, a zavarodottság és a félelmek színe. A 3. csakrához (Solar Plexus) kapcsoljuk, melyhez a gyomor és az emésztőrendszer felső része tartozik. Ezek problémája esetén hollisztikus szemléletben feltesszük a kérdést: ”Mit nem tudsz megemészteni?” A sérelmek gyógyítását segítő megbocsájtás minősége a színek világában a Lilához kapcsolható, amely a Sárga komplementerpárja, azaz kiegészítő színe.
A Sárga pozitív aspektusában a jó megkülönböztetés, a megvilágítás, rávilágítás képességeinek színe, melyek eredménye az igazságosság.
kuthumi-villanykorteAz Aura-Soma rendszerében a Sárga/Sárga Egyensúly üveg neve Aratás, utalva arra az időszakra életünkben, amikor az elvetett magvak beérnek (érett gabona sárgája). Azonban csak azt arathatjuk le, amit korábban elvetettünk, és a megfelelő terméshez, a magok helyes gondozása szükséges. Mindezt saját életünkre átfordítva a jelen történések – legyen az pozitív, vagy negatív-, korábban általunk elültetett magok eredményei. Először ezt kell felismernünk és belátnunk, mert csak így indulhat el a gyomírtás és a helyes, igazságos cselekvés.
A Sárga – Lila színek nem csak a komplementer kontraszt kategóriába tartoznak, hanem a színkör legvilágosabb és legsötétebb színei, azaz a fény-árnyék kontraszt típusba is sorolhatók. Ha ebben az aspektusban ennek a két színnek a minőségi tulajdonságait vizsgáljuk, eljutunk a bennünk lévő árnyékrészeinkkel való munkához. Árnyékaink mindig velünk vannak, tudattalanul motiválnak minket, el nem ismert, meg nem értett részeink. A minket ért élethelyzetekben, másokban, mindezekre adott válaszainkban, azaz az élet színpadán láthatjuk meg őket. Minden tudattalan – sérelmekből, félelmekből, vélt igazságtalanságból történő – reakciónk az árnyékrészekhez tartozik. Onnantól, hogy a minket körülvevő világra, mint egy magunk által teremtett terepre tekintünk, melynek elsődleges célja, hogy megmutassa a feloldásra váró, el nem ismert részeinket, megjelenik a megértési szándék, a tudat fénye (sárga), és lehetőség nyílik a valódi Igazság meglátásra.
Egy egyszerű – retrospektív – gyakorlattal , ha minden nap végén őszintén megvizsgáljuk tetteinket, gondolatainkat, azoknak mögöttes okát, megláthatjuk saját – nem feltétlenül szándékos vagy tudatos – igazságtalanságunkat, hamisságunkat. Ilyenkor őszintén kérjünk bocsánatot a megbántott személytől – gondolati módon -, és saját Lelkünktől is. Fogadjuk meg, hogy a felismerteket nem tesszük meg többé – és ne is tegyük meg! – Ha úgy érezzük más bántott meg minket, bocsássunk meg neki, őszinte szívvel. Ezzel a gyakorlattal az egymáshoz láncoló lehúzó érzelmi gócokat kioldjuk.
A valódi Igazság meglátásához elengedhetetlen a tudatosság és a felelősségvállalás.

2019 11 11 – Varga Éva

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: