Igazság szabálya a Tarot nyelvén

Kuthumi 11. szabálya az Igazság. Épp ma kezdődik Advent négy hete, melyből az első erről a témáról szól. Ebben az időszakban egy olyan számvetést teszünk, melyben megvizsgáljuk ítélőképességünk helyességét. Megpróbáljuk mérlegelni a megélt élethelyzeteket, hogy azokban belső bíránk mennyire tudott objektív, felelősségteljes és valóban igazságos lenni.
A valódi igazság mindenki számára a karma törvénye szerint ítél. A karma, attól függően hogyan és mit cselekedtünk, vagy mulasztottunk el hordozhat számunkra fájdalmas szenvedést, vagy tartogathat segítséget, kegyelmet. A valódi igazság túl van az időn és a fizikai síkon. Ezért bármi is történjen életünkben az azonnali reakció, az érzelmeinkre támaszkodó zsigerből jövő válaszok biztosan hamis igazságon alapszanak. Olyan múltbéli események rendezése is történhet velünk, amit nem őriz tudatos emlékezetünk, mert nem ezéleti. A tudattalanban várja kiegyenlítésének lehetőségét. Azt viszont nem látjuk, hogy épp az adok, vagy a kapok lesz ennek a kiegyenlítésnek az eszköze. Bármi is történjen velünk tehát, fogadjuk azt alázattal és higgadtan, vizsgáljuk meg több oldalról.

8 - IgazsagAz Aura Soma Tarot VIII. Igazság lapjának odaútján Justiciát az Igazság görög istennőjét látjuk. Kezében mérleg és kard, melyekkel mérlegeli és végrehajtja az igazságot, szemeit fejfedője takarja jelezvén, hogy ítéletében nincs helye az elfogultságnak. Lába alatt a fekvő nyolcas arra figyelmeztet, hogy a természet addig ismétli önmagát (azaz a tanító helyzeteket életünkben) amíg képesekké nem válunk a megértésre, a felülemelkedésre, a valódi igazság meglátására. A lemniszkáta a kiegyenlítődés, a belső harmónia jelképe is, amire törekednünk kell. Arra is utal, hogy az ok-okozat törvénye örök. A trónt őrző két sakál már egyiptomi szimbólum. A halottak könyvében Ozirisz két oldalán látható Anubis és Upuaut, a két sakálarcú istenség. A halál után a lelket Anubis vezeti Ozirisz elé, ahol összevetik szívének súlyát Maat tollával, amely az igazság szimbóluma.
86 - Igazsag visszautAmint meglátjuk az Aura Soma Igazság visszaútjának lapját megértjük, hogy az odaút azt az állapotot ábrázolja, amikor a valódi Igazság rajtunk kívül (felettünk) álló minőség, aminek leginkább elszenvedői vagyunk. A visszaút a belső kiegyenlítő erő felépítéséről, a belső bíra, az igaz lelkiismeret felébresztéséről szól. Ha a mérleg bennünk él, ha minden pillanatban serpenyőjére állítjuk szándékainkat, minden lehetőséget mérlegelünk még cselekvés előtt, akkor a kard nyugszik. Meg kell tanulnunk a kardot jól használni, nem ítélkezni mások felett. Mindig vizsgáljuk, hogy saját érzelmeink, gondolataink és cselekedeteink összhangban vannak-e a szellemi törvényekkel. Ha nap, mint nap így teszünk nem kell félnünk a végső ítélettől.

 

adventi_gyertya_1_1

Használjuk fel az első meggyújtott adventi gyertya fényét arra, hogy megértsük a valódi igazság szerepét életünkben.

2019 12 01 – Varga Éva

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: