Hit szabálya a színek nyelvén

Elérkeztünk az év utolsó hónapjával Kuthumi utolsó aranyszabályához. A 12 aranyszabály olyan alapelveket sorol fel, amelyek segítenek rálátni hibáinkra, és megértésük és kijavításuk által erényekre tehetünk szert. Az utolsó életszabály a hit. Dascalos szerint is erény a hit, egy erkölcsi tisztaság, mert általa igény támad bennünk egyre többet megtudni a szellemi vezettetésünkről. Másrészről a hit átalakítja a személyiséget úgy, hogy az egyén valódi jellegzetességei kerülnek felszínre és ez egy gyógyulási folyamat.

Kuthumi azt mondja:

  • a Hit teszi lehetővé a hegyek megmozdítását, hegysas
  • a Hit az egyike a legmagasabb hegyeknek, amit az emberek a legnehezebben másznak meg, mert a Hit hegyéből sok tövis áll ki, amik életünk legnehezebb kihívásai.
  • De a Hit maga a sétabot is, ami átsegít ezeken a nehéz hegyeken.

Ezért keressük a Hitet, ezt az összetett csomagot a szívünkben – javasolja.

A színek közül a Lila színhez társítjuk a belső átalakulás azon folyamatát és mélységét, ami teljes hitrendszerünket megváltoztatja, mindent, amit korábban gondoltunk, vagy éreztünk. Ezek életünk azon lilavillam„csapásai”, kihívásai során indulnak el, melyeket Kuthumi a Hit hegyéből kiálló töviseknek nevezett. Helyes hozzáállással ezek a pszichológiai átalakulások gyógyító folyamatok, hiszen segítenek a hamis személyiség lebontásában, majd önmagunk újra integrálásában valódi életcélunk, küldetésünk szerint. Erről szól a Tarot 16-os Torony lapja is, amelyet az Aura-Soma rendszere a Lila/Lila Egyensúlyüveghez kapcsol és amelyről egy későbbi cikkben írunk részletesen.
A Lila színt a Vörös és a Kék színek kombinációjából kapjuk. Míg a Kék a lecsendesedés, befelé fordulás, a szellemi részeink felé kapcsolódás színe, addig a Vörös az életerőé, az aktivitásé a cselekvésé, az újjászületésé. Elsőre mintha ez a két dolog egymással összeférhetetlen volna. Pedig helyes összekapcsolásuk eredménye a hitelesség.

„Mert ahogyan a test halott a lélek nélkül, ugyanúgy a hit is halott cselekedetek nélkül.” – mondja Jakab Apostol .

A bennünk élő ideák (Kék) jogosságát, cselekedeteink (Vörös) által, személyes tapasztalatunk során kell felülvizsgálnunk. Így érhetjük el a valódi hitet (Lila), ami már visszaigazolást nyert, és támaszt adó „sétabotunk” lesz az úton.

2019 12 16 – Varga Éva

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: