Hit szabálya a Tarot nyelvén

„A Hit az egyike a legmagasabb hegyeknek, amit az emberek a legnehezebben másznak f6b35-kuthumimeg. A hit hegyéből sok tövis áll ki. Ezek a tüskék azok, amikor az ember életének legnehezebb kihívásaival találja szembe magát. A hit az a sétabot, ami átsegít benneteket a nehezen megmászandó hegyeken.” – mondja Kuthumi.

Mindenki hisz valamiben. Hitrendszerünkre alapvetően hatással van a család, a közvetlen környezet, a különböző megoldási mechanizmusok, azok sikeressége vagy kudarca, amiket látunk magunk körül, vagy megtapasztalunk. Lehet hitünk „földhözragadt”, vagy transzcendens, az élet bennünket ért kihívásai által derül ki számunkra, hogy működőképes, vagy sem. Hitrendszerünk így változik, szerencsés esetben fejlődik és erősödik. Hitünk fejlődését és erős belső bástyává alakulását mutatja be számunkra az Aura Soma Tarot kártyák Torony lapjának oda-, és visszaútja.
A Torony biztonságot ad számunkra, értékrendeket, alapelveket tartalmaz és megvéd. Tégláiba beleépülnek azok a barátok, személyek, akikben bízunk, azok az életterületeink, melyek valamilyen szempontból alappillérnek számítanak életünkben. Lehet ez a munkahely, ami anyagi biztonságot ad, de lehet a család, szerelem, baráti kapcsolatok, akiktől az érzelmi biztonságot kapjuk. Lehet az egészségünk, vagy a lakóhelyünk is. Mindezek együtt a mi Tornyunk, amiről azt gondoljuk stabilan áll. Mindaddig, amíg nem jön egy külső hatás, egy villámcsapás, egy váratlan fordulat, amire nem vagyunk felkészülve, ami alapjaiban rengeti meg ezt a Tornyot. Elveszítjük az alap biztonságot adó téglát, vagy téglákat és úgy tűnik az egész összedől. Elveszítjük a munkahelyünket, valaki meghal, aki fontos számunkra, valakiben csalódunk, megbetegszünk. A meglévő Torony képes megtartani minket az adott krízisben? Sokszor tapasztaljuk azt, hogy nem. A nagy sorsátalakító eseményeknél életünket új alapokra kell helyeznünk. A kérdés, hogy meglátjuk-e a lehetőséget az ilyen helyzetekben. Észrevesszük a változtatás az átalakulás szükségét? Megvizsgáljuk-e mi ad valódi biztonságot?

16 - A toronyA XVI. Torony odaút lapján egy hatalmas kupolával ékeskedő tornyot látunk, ami épp leomlik és belőle két alak zuhan a mélybe. Egy felsőbbrendű hatás, villámcsapás okozza a bajt, ami azonban nem a toronyba csap, hanem a kép elején található férfi és nő szívébe és elméjébe. Az esemény sokkhatását szimbolizálja ez, melynek ereje attól függ mennyire ragaszkodunk az éppen összeomló toronyhoz, a megszokásainkhoz. A biztonságunkat mennyire helyeztük kívülre, tőlünk független dolgokba, személyekbe. A zárt kupola megrögzött véleményeink, értékrendjeink, egonk szimbóluma, amely nem enged be, nem nyitott semmilyen új nézőpontra.
A sorsátalakító életesemények, melyeket a XVI. Torony lapja jelöl azért jelennek meg életünkben, hogy megnyissák bennünk az utat a változásra. Belső tudati sokkot élünk át érzelmi, gondolati, akarati szinten, ami lehetőséget ad az átalakulásra, a fejlődésre. Általában hatásukra úgy érezzük, hogy alapjaitól kell újra építenünk önmagunkat, személyiségünket. „Egy világ omlott össze bennem” -mondjuk.

94 - Torony visszaútA Torony visszaút lapján több transzcendentális szimbólum látható. Például Mihály Arkangyal egy sárkánnyal, a torony pedig a sakkból ismert bástya formáját veszi fel. A sárkány legyőzése szinte minden mitológiában megjelenik, és azt szimbolizálja milyen nehéz harc is önmagunk felett uralmat nyerni, legyőzni belső démonainkat, meglátni hibáinkat, gyengeségeinket. Mihály küzdelme a sárkánnyal jelképesen a fény küzdelme a sötétséggel. Egy olyan belső harc, melynek végén erős bástyánk lehet biztonságot adó bázisunk. A bástya, mely felelé a Szellemi világok felé nyitott és ez adja erejét, nincs bezárva a földi létbe. A bástya az őrséget tartó éber katonák helye, ahonnan egész világunk belátható. Ez a torony a tudatosság alapköveire épül, belső stabil oszlopunk, ahová mindig visszatérhetünk. Biztonságunk, stabilitásunk itt már nem valami rajtunk kívül álló dologban gyökerezik, hanem saját Lényünkben. Életünk eseményeit, fordulatait így már teljesen más aspektusból tudjuk megélni és vizsgálni. Ez nem azt jelenti, hogy védve vagyunk a sorsfordító eseményektől, sőt ahogy Szepes Mária mondja: „A Torony élethelyzete a „kiválasztottak” privilégiuma, mert csak nekik van lehetőségük a sorscsapások által a tökéletes szellemit megtapasztalni. Segíthet közelebb kerülni a szellemi síkhoz.”
Megtanulhatjuk ezekben a helyzetekben transzformálni önmagunkat és egy erősebb, tudatosabb, magasabb minőségű belső bázist kialakítani.

Ezzel lezárul egy éves ciklus, amiben Kuthumi 12 életszabályát jártuk körbe hónapról hónapra különböző témákban. Reméljük, hogy ki-ki megtalálta a neki szóló témát és üzenetet, és a cikkek segítettek beépíteni ezeket a fontos minőségeket olvasóink életébe.

Kívánunk tudatos, belső átalakulásokkal, fejlődéssel teli új évet mindenkinek!

2019 12 29

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: