Advent időszaka – Fejlődjünk együtt az év ezen különleges időszakában!

Mi egy vezetést adunk a belső felkészüléshez, mert bár az Adventi időszak mindenkinek az egyéni útja, de még ha virtuális is az összekapcsolódás, együtt könnyebb megtenni ezeket a lépéseket. November 26-án kezdődik Advent kihívásainak ideje, mi is ekkor indulunk bejegyzéseinkkel, gyakorlatainkkal, hogy segítsük a tudatos fejlődést.

Advent négy hete általában a karácsonyi ajándékok beszerzéséről, a különböző iskolai és céges ünnepségekről szól. Így igazából elsiklunk a valós tartalom mellett, amit Advent magában hordoz. Pedig ezen időszak a belső négy erény kidolgozásáról szól, melyek lehetővé teszik, hogy az Isteni megérkezzen szívünkbe.

Az ősz és a tél időszaka egy olyan különleges része az évnek, mely belső fejlődés nagy lehetőségeit tartogatja magában. Szeptember 29-én indul a belső folyamatok időszaka, Mihály ünnepén. A napok egyre rövidebbek, az éjszakák egyre hosszabbak. Ez az időszak a sötét növekedésével lehetővé teszi számunkra, hogy szembenézzünk belső sötét részeinkkel. A cél az, hogy önmagunk kicsinyes vagy alacsony szintű részeit fénybe emeljük, és a Lélekkel való kapcsolat, a Fény szülessen meg bennünk karácsonyra.

Advent négy hete felerősíti ezt a belső munkát. Minden héten 1-1 kihívás elé nézünk, amelynek pozitív megfejlődése után 1-1 alapvető, morális erényt fejlesztünk ki magunkban. Ez a 4 hét fejlődési lehetősége ad olyan útravalót számunkra, mellyel az elkövetkezendő évet teljesebbé tehetjük. Ez az időszak éberséget és felelősségérzetet kíván meg tőlünk. A kísértések bensőnkben zajlanak, melyek megfejlődéséhez tudatosság és egyéni erőfeszítések szükségesek.

A 4 hét kísértései és erényei:

 1. hét:
  Fizikai szintű megpróbáltatások, a test kihívásai, a külvilág és az én kapcsolatának megfeszítése zajlik.
  Ki kell fejlesztenünk magunkban az Igazságosság erényét, mely a kozmikus igazságra való nyitottság, és annak való teljes önátadásról szól
 2. hét:
  Éteri testünk kihívásai, a vágyak, a kísértések felerősödése, egoizmus előretörése tapasztalható, mely összekapcsolódhat a túlzott beszéd előretörésével.
  Ki kell fejleszteni magunkban a Mértékletesség és Megfontoltság erényét, melyekkel vissza tudjuk szorítani túlzó, egyéni akarathoz kötődő vágyainkat. A Megfontoltság erénye támogat abban, hogy ne adjunk hangot alacsony szintű késztetéseinknek, gondolatainknak, míg a Mértékletesség segít abban, hogy beszédünk ne befolyásoljon érzéseket.
 3. hét:
  Asztráltesthez kötődő kihívások időszaka, mely során a felerősödhet bensőnkben a gondolatok, érzések és az akarat külön utakra indul. Egyfajta lelki egyensúlyvesztést tapasztalhatunk meg.
  Ezen erők kiegyensúlyozásához kell kidolgozni magunkban a Bátorság, Lelkierő és Lélekjelenlét erényeit. Miközben elménket tudatosan szabályozzuk, és egyfajta érzelemmentes gondolkodást kezdünk el működtetni. Így válunk képessé arra, hogy úja összhangba hozzuk, megszelídítsük belső erőinket.
 4. hét:
  A negyedik hét során Énünk környékeződik meg. Szembetaláljuk magunkat az emlékezés küszöbének őrével, és két kihívás is megjelenik ezzel egy időben. Egyrészt az önmagunkkal kapcsolatban táplált illúziók és fantáziálások erősödnek fel, másrészt az előttünk álló kapu megkerülésére sarkallnak minket.
  Ezen erők megfejlődéséhez szükséges kifejleszteni magunkban a Bölcsesség erényét, mely által képessé válunk az illúziók feloszlatására, és a kapun való átlépésre.

Ezen fejlődési lépcsők, az Advent Pillérei a négy nemes erény önmagunkban történő kifejlesztését segítik bensőnkben. Ezen erők segítségével képessé válunk a Karácsonykor érkező Fény beengedésére, önmagunk Magasabb Esszenciájával való találkozásra.

Tegyük meg ezt az utat most együtt. Tudatosan hangolódjunk rá Advent Pilléreire, és készüljünk fel a Fény befogadására. Mi követjük ezt az időszakot, és meg is osztjuk majd a mindennapok szintjén gondolatainkat, meglátásainkat, esetleg gyakorlatokat, amelyek a fejődést segítik.

Csatlakozz hozzánk, fejlődjünk együtt az év ezen különleges időszakában!

» Itt az oldalon az Advent időszakára létrehozott oldalunkon
» Omniverzum Szabadegyetem facebook oldala

%d blogger ezt szereti: