Advent 3. hét * Lelkierő és Bátorság erényei

Elérkeztünk Advent feléhez. A karácsony egyre közelebb, és vele együtt a Fény születése is hamarosan itt van. A belső munka, amelyet ebben az időszakban folytatunk egyre inkább mélyül. Már a múlt héten is érezhettük, hogy bizony tud nehézségeket hozni ez a fejlődés.

Most továbblépünk a folyamat következő állomására, a harmadik hét által hozott Lelkierő és Bátorság kifejlesztésének feladatkörére. Vagyis olyan erőt kell magunkban előhívni és rögzíteni, mellyel nehéz helyzetekben, fenyegető rosszal vagy veszéllyel szemben is helyt tudunk állni.

Ezen a héten asztrális testünk kerül a kihívások fókuszába. A próbatételek felébresztik bennünk a szenvedélyeket, a félelmeket, aggódást és szorongásokat. Felerősödnek érzelmeink, és ezzel együtt akarati- és gondolat-erőink is hangsúlyosabbá válnak. Egyre inkább retteghetünk nemcsak attól, hogy elveszítjük lelki egyensúlyunkat, hanem hogy önmagunkat is azáltal, hogy három lelki erőnk vadállattá változik. Akaratunk egy vad bika erejével támad ránk, míg érzelmeink üvöltő oroszlánként tombolnak, gondolataink pedig ragadozó sassá válnak ezen a héten. Egytől-egyik azzal fenyegetnek minket, hogy ránk rohannak és elnyelnek. Olyan ez, mintha a cirkuszi porondon álló ketrecbe lennénk bezárva, és három nyitott ajtón bármikor betörhet bensőnk oroszlánja, bikája vagy madara. Ostor helyett pedig tudatosságunk, bátorságunk, lelkierőnk vagy általánosságban megfogalmazva lélekjelenlétünk az, amellyel idomíthatjuk ezeket az állatokat. Ha tudatosan fellépünk, és előhívjuk magunkból az erényeket, harmonikus kölcsönhatásban és teljes egyensúlyban tudjuk tartani három erőnket (akarat, érzelem, gondolkodás).

Ha nem sikerül kontrollálni bensőnk vadállatait, akkor egy mindent elsöprő félelem hatol tudattalanunkba, és illúziókat teremt tudatos működésünkben. Felébred bennünk a vágy a hatalom és dicsőség megszerzésére. Egész lényünket áthatja a szorongás, elárasztják tudatunkat félelmeink, úrrá lesz rajtunk az aggodalom.

monge_shintaoEz a hét a Levegőpróba időszaka: felül kell emelkednünk a problémákon, és magasabb nézőpontból rátekintenünk az adott helyzetre. Ebben a magasságban a Szellemmel való kapcsolatot is könnyebb megtartani.

A hét egyik fő feladata, hogy hallgassunk a Szellem sugallatára, és általa képesek leszünk a legnehezebb helyzetben is megtalálni a megoldást. Fontos, hogy integráljuk magunkba az azonnali döntéshozatal képességét, és minden helyzetben legyen jelen lelkierőnk. El kell engednünk a külső befolyásokra való odafigyelést, és önállóan kell leküzdenünk minden akadályt. A Bátorság erénye segít, hogy semmilyen helyzetben ne veszítsük el önmagunkat és megtartsuk önuralmunkat. Ezen a héten is segíthetnek a benső egyensúly megtartásában az alkotói és a művészi tevékenységek és a tudatosság.

A hét jelmondata: „Ami visszatart attól, hogy a Szellemre hallgass, azt bátran le kell győznöd!”

image.jpg

%d blogger ezt szereti: