A Bátorság erényének útja * Advent 3. hét

Advent időszakának talán a legnehezebb hetét éljük most. Ezekben a napokban oly egyszerűnek tűnnek a korábbi hetek kihívásai. Talán könnyebbnek látjuk a mostani próbatételek nézőpontjából az Igazság vagy a Mértékletesség hetének nehézségeit. Talán ezért is rózsaszín ennek a hétnek a gyertyája a koszorún, mert valamiért más, mint az eddigiek. Talán ez az írás is kicsit másabb, mint az eddigiek.
 
Ez a hét a Bátorság erényének kidolgozását kívánja meg tőlünk. Mindannyian testre szabottan élünk meg olyan szituációkat, ahol a külvilágban fel kell vállalni önmagunkat; bátran, félelmeket hátrahagyva kell lépni, cselekedni. Ezen események mellé társul még a belső világunk felzaklatott állapota, mely egy percnyi nyugalmat sem hagy nekünk, hiszen folyamatos figyelmi fókuszt igényel a belső egyensúlyunk vagy egységünk megtartása.
 
Ahogy a hét elején is írtuk, ez a pár nap az asztrális testünk szintjén zajlik, felkorbácsolódnak érzelmeink, gondolataink és akaratunk, melyek mind a saját irányukba húznak minket. Ha figyelünk, és folyamatos önvizsgálatot tartunk, felismerhetjük ennek a hétnek a dinamikájában azokat a mintákat, amiket évről-évre aktiválnak Advent kihívásai. Amíg tudattalanul sodródunk az ünnepi készülődésben, könnyen a külvilágra háríthatjuk a belső feszültségeink miatti felelősséget. De ha tudatosan követjük Advent dinamikáját, és nyitott szemmel vizsgáljuk magunkat, felismerhetjük azokat az ismétlődéseket, amelyeket évről-évre megélünk. Így láthatjuk meg a Bátorság hetén is azokat a belső folyamatokat és külső eseményeket, amelyek minden évben felbukkannak, hogy felelősségvállalásra, bátor cselekvésre sarkalljanak minket. Ezek időlegesen kikerülhetőek, de ha már idén figyelmet fordítunk jobban ennek az időszaknak a próbáira, akkor itt az ideje szembenézni ezekkel a kihívásokkal, és előhívni magunkban a néha bujkáló Bátorságot!
 
as11Advent harmadik hetének tarot lapja, a 11-es, Erő lap. Bensőnk széthúzó erőinek megtartásához, a félelmek, szorongások alóli felszabaduláshoz rengeteg erő és bátorság kell. Az Erő lapjának odaút képe az, amely megragadja azt az állapotot, amikor még ösztönösen uralkodunk asztrális erőinken. Az oroszlánt bár látszólag irányítja a fiatal lány, mégis érezhető az az erőfölény, amelyet az állat bármikor mozgósíthat, és elnyelheti a közelében tartózkodókat.
Ez a tudattalan működési állapot, ahonnan mindenki egyszer elindult.
 
return11A Visszaút, 89-es lap mutatja azt a végállapotot, ahova az út bejárásával eljuthatunk. Ezen a lapon láthatjuk a nőt, aki képes uralkodni magán és asztrális energiáin. Egy másodpercre se fordul meg bennünk a gondolat, hogy őt bármilyen oroszlán, bika vagy sas elnyelheti, hiszen szemmel láthatóan olyan erők égnek bensőjében, amelyeket ő tart kordában. Látszik rajta, hogy bármikor képes önfegyelmet tanúsítani, és bátran ki is áll önmagáért. Bír az önérvényesítés erejével, miközben tudatossága ott rejlik már kisugárzásában is. Ennek az állapotnak az elérése törekszünk ezen a héten. A kihívások arra ösztönöznek, hogy felfedezzük magunkban azt az állapotot, amikor a Bátorság erényének léte bennünk már nem kérdés, hanem alapvető tulajdonságunk. Találjunk rá önmagunkban a meglévő erőkre, erényekre, a Bizalomra és Hitre a Szellemben. Merjük meglátni a bennünk lévő hiányokat, amelyek táplálják bensőnk vadállatait. Hiszen a sötétség a hiányra tud rákapcsolódni, mert maga is a Fény hiányállapota.
 
Tehát mindazok a félelmek, aggodalmak, folyamatok, amelyek bensőnkben megjelennek, valaminek a hiányából fakadnak. Amíg ezek elrejtve, figyelmünk elől elbújva léteznek, tudattalanul motiválnak minket. Legkönnyebben az elismerés, felismerés vagy röviden tudatosítás az, amely oldhat a hiányállapotok meglétén. Mert már maga az elismerés is olyan erőket mozgósít, amelyekkel jobban kordában tudom tartani megnyilvánulásait. És sokszor ehhez az elismeréshez, az önmagamhoz való őszinteséghez is óriási bátorság kell. Ez a hét segít nekünk abban, hogy megtaláljuk magunkban az elszántságot, a hitet, az erőt, amely segíti önfegyelmünket és önmegvalósításunkat kifejleszteni.
 
Ha szükséges, emlékeztessük magunkat, hogy a Bátorság erénye nem jelent érzelemnélküliséget. Azt szoktuk mondani: „Félelemmel telve teszem meg a következő lépést.”. Vagyis nem tagadom meg asztrális működéseimet, hanem tudatosítom, hogy léteznek, valamilyen energiát szeretnének, de tőlem függ, mit és mikor kapnak meg, és nem húzhatnak vissza céljaim megvalósításától.
 
Amikor nehéznek tűnik a hét valamelyik próbája, hívjuk elő a már kiépített Igazság és Mértékletesség erényét, és engedjük be szívünkbe a Szellembe vetett Reményt és Hitet. Így képessé válunk egy olyan egyensúly megtartására, amely alapot ad erőink megzabolázásához, Bátorságunk és önmagunk megnyilvánításához.
 
Domokos Erzsébet
monge_shintao
%d blogger ezt szereti: