Bölcsesség erényének útja * Advent 4. hét

Elérkeztünk Advent utolsó hetéhez. Ez az időszak nem csak a Bölcsesség erényének kimunkálásáról, hanem a Fény megszületéséről is szól.
 
December 21-e, a Téli Napforduló után elkezdenek rövidülni az éjszakák, így a Fény újra erősödik, mígnem átveszi az uralmat a sötétség felett. Ezért is a Karácsony a Fény születése, mert nem csak a természetben, hanem szívünkben is felgyullad ilyenkor az a Fény, ami átsegít minket a nehézségeken.
 
Ezen a héten dolgozunk a Belső magány érzésével, miközben a sötétben egyre inkább előtörnek a mélyben szunnyadó érzelmi, gondolati csomagjaink, és ha kicsit is engedjük, átveszik az irányítást. A hét feladata a Bölcsesség erényének építése. Ez a minőség segít nekünk belépni a szellemvilág kapuján, ami mögött önmagunkkal kapcsolatos igazságokat tudhatunk meg. A kapu átlépéséhez, és az ott lévő kincsek befogadásához viszont az előző hetek erényeire is szükség van.
 
as2A Bölcsesség erényét a tarot 2-es Nagy Arkánum lapja képviseli. A lapon egy papnőt láthatunk trónusán ülve a dualitás oszlopai között. Kezében törvénykönyvet tart, háta mögött Májá fátyla van kifeszítve a két oszlop közé, lába alatt a Hold szimbóluma látható. Ez a kép egyfajta külső, írott bölcsesség meglétére világít rá. A papnő ismeri és képviseli a Szellemi törvényeket. Advent próbatételeinek nézőpontjából szemlélve a lapot, olyan mintha maga a Kapu Őre nézne ránk vissza erről a képről. Az illúzió fátyla mögött rejlik a magasabb igazság, amihez az Őrön keresztül vezet az út.
 
És innen indul a belső vizsgálat. Újra szembesülünk a kihívással, ami megkívánja, hogy használjuk a már elsajátított Igazságosságot. Megmérettetünk, hogy valóban integráltuk-e azokat a Szellemi Igazságokat, amik utat mutatnak, és egységesítenek minket. (8 és 86-os lap)
 
Ezután a Mértékletesség erényét kell újra működtetnünk. Olyan helyzetekbe kerülhetünk, amelyek újra és újra megkívánják, hogy megteremtsük belső egyensúlyunkat, megfontoltan és mértékletesen cselekedjünk, beszéljünk és legyünk jelen a külső eseményekben. (14 és 92-es lap).
 
Majd az Erő és Bátorság erényének használata következik. A kihívásokban megjelenő nehézségek arra inspirálnak minket, hogy legyünk bátrak, kitartóak, és merjük uralni saját belső világunkat. Ezzel bizonyítva önmagunk számára is, hogy fejlődtünk a Bátorság erényének terén. (11 és 89-es lap).
 
return17És végül eljutunk a Csillag laphoz, mely az Istenivel, a Szellemivel való kapcsolódásra, és az onnan érkező sugallatnak való teljes önátadásra hívja fel a figyelmet. Minden nehézség, próba vagy kihívás, amivel az elmúlt hetekben találkoztunk, a Csillag lapot is működtette a háttérben. Minden út, folyamat kulcsa a Szellemmel való kapcsolat kiépítése volt. Mert hiába építgetjük magunkban az erényeket nagyon sikeresen, ha nem tudunk a Szellemünkhöz, Lelkünkhöz kapcsolódni, ezek újra visszasüllyednek az alacsony emberi minőségek szintjére. Így pedig nem képesek megtartani azokat az Isteni erényeket (Remény, Hit, Szeretet), amelyek alapját a négy nemes emberi erény képezi. Tehát ez a lap egyfajta kulcsa is ennek a folyamatnak, mert a Szellemmel való kapcsolódás és a teljes önátadás a kulcs az utolsó lépéshez, amikor is megszületik bennünk az adott időszak, jelen esetben a Bölcsesség erénye.
 
return2A Főpapnő visszaút, 80-as lapján már a Bölcsesség erényének magasabb szintjének megjelenítését láthatjuk. Itt már átléptünk a kapun, fellebbentettük Májá fátylát, és megláttuk azt a valóságot és szellemi igazságot, ami minden mögött ott rejlik. Szerepeink, emberi minőségeink és illúzióink már lehasadtak rólunk, a magunk természetes módján összekapcsolódunk a szellemi dinamikákkal (Életfával), és befogadjuk mindazt a tudást, amit Szellemünktől kaphatunk. Ezt az információt már nem színezi semmilyen érzelmi, gondolati vagy akarati működés, mert azt a kapun kívül hagytuk. Itt tiszta lényként vagyunk jelen, az erények hoztak el idáig, és teszik lehetővé a befogadást, az új igazságok megismerését.
 
Dolgozzunk hát a héten mind a 4 erénnyel, és tudatunkban legyen ott mindig a Szellemmel való kapcsolat és az önátadás fontossága. Ezzel válik teljessé Advent időszakának fejlődési folyamata, és teljesedik ki bennünk a Fény!
 
Domokos Erzsébet
4.hét
%d blogger ezt szereti: