Aspektusállítás

gyógyító beszélgetés.5Meg fogod látni, hogy az emberben, aki egynek tűnik, nem csupán egy személyiség lakik, hanem annyi, ahányféleképpen viselkedik.

Mondja Órigenész, a híres egyiptomi teológus már a harmadik században. A mítoszok a legjobban fennmaradt sokszor írásos emlékei annak, hogy az emberiség kollektív tudattalanjában, és így minden emberi lélek mélyén különböző szerepszemélyiségek léteznek, akik ösztönöznek és boldogítanak, de meg is osztanak minket.
Mai pszichológiai és pszichiátriai kutatások is arra a végkövetkeztetésre jutottak, sokszor egymástól függetlenül, hogy az embernek rá kell döbbennie, hogy a lelke mélyén nincs egyedül.

Sokan vagyok!

Peter Orban, a Symbolon rendszerének egyik megalkotója, 78 szerepszemélyiségről beszél, mint az emberi lélek alkotó elemei. Ebben a rendszerben a lélekgyógyászatot és az asztrológiát gyúrták össze és létrehoztak egy olyan szimbólum rendszert gyönyörű kártyák formájában, ami a jobb agyféltekén keresztül a tudattalanunkból hívja elő és állítja emlékezetünk fényébe a különböző szerepszemélyiségeinket a tudatunk felébresztése céljából.

Az aspektus állítás alkalmával egy olyan segítő tér jön létre, amely lehetővé teszi a szerepszemélyiségekkel, vagy lélekrészekkel való aktív belső munkát.
Ebben az esetben a szándék rövid megfogalmazása után az egyén részei kerülnek be a térbe, először három személy megtestesítővel, akit az állíttató választ ki majd annyi szereplővel amennyi szükséges a vezető irányításában.
Az állítás célja a különböző részek harmóniába és egységbe rendezése, hogy összefogva, egymást támogatva tudjanak előre menni az úton a közös cél, a fejlődés felé. A cél mindig ez, de, hogy ezt milyen módon és milyen mértékben tudjuk megvalósítani az egyénileg nagyon változó.
Van akinek, csak egy kis lökés hiányzik az összerendeződéshez, de van akinek hatalmas átrendezésre van szüksége még egy kis közös megegyezéshez is! Sokszor a lélekrészeken kívül más is megjelenik a térben, hisz előfordulhat, hogy az életben bekövetkezik egy olyan traumatikus esemény, ahol leszakad lélekrészünk, esetleg részeink.
Ilyenkor megjelenik a másik személy vagy maga az esemény, amihez köthető a trauma. Vagy van olyan részünk, amelyik nem tud elengedni dolgokat, eseményeket, személyeket, vagy túlzottan kötődik, akár karmikusan. Ilyenkor természetesen megjelenik az elengedés illetve kötődés tárgya is. Van, hogy saját elhatározásból rekeszt ki, fojt el, tagad meg részeket magából az ember, amit az egészséges működéshez vissza kell hozni, el kell fogadni és integrálni kell, hisz az egészbe ők is bele tartoznak.

Az állítás folyamán, ugyanúgy mint a gyerekkori család állításnál, a tér mindig annyi szerepszemélyiséget kér, és annyi megoldandó feladatot hoz, amennyit az állíttató elbír és amennyire szüksége van a továbbfejlődéshez.
A folyamat mindig egyetértésben, harmóniával, a lehető legnagyobb összerendeződéssel, jó érzésben zárul.
Gyermekkori családállítás után, önmagunkkal való aktív munkához, ajánlom mindenkinek szeretettel!

2015. augusztus 27.

Jelentkezni:
Erőss Anna
06-20/915-4469
eross.panna@gmail.com

%d blogger ezt szereti: