Hűség szabálya és a Tarot kapcsolata

Kuthumi a hűség életszabályánál a felsőbb Szellemi Lényegünkhöz való hűségre hívja fel a figyelmet, illetve arra, hogy másokat hagyjuk, hogy saját hitrendszerük szerint éljenek. A hozzánk fordulóknak viszont segítsünk, és bizalmukkal ne éljünk vissza.

Ezt a kétirányú dinamikát a Tarotban a Csillag lapjánál láthatjuk. A 17-es pozíciónál egy letisztult állapotba jutunk, miután a Torony megfosztott minket a hamis illúzióktól. Villámcsapásként lesújtó eseményén keresztül megértettük, hogy ha a biztonságot magunkon kívül keressük (hitünket elsődlegesen másba helyezzük) legyen az egy személy, egy pozíció, egy hely, bármi, elveszünk és összeomlunk. Ez a tapasztalat sokszor fájdalmas, de általában gyökeres szemléletváltásra kényszerít. Ilyenkor feltekintünk az égre és keressük a miértre a válaszokat. A kártyán megjelenő csillagok a remény sugarait árasztják felénk, azzal az üzenettel, hogy ha a biztonságot önmagunkban (Lelki szinten) megtaláljuk, az életáramlat egy új csapja nyílik meg, ami mindig rendelkezésünkre áll és kifogyhatatlan. A csillagok a helyes út jelzői. 17 - Csillag
Az Aura Soma Tarot oda- és visszaút lapja megmutatja, hogyan válik az ember egy közvetítő csatornává, amikor ezt a számára megnyílt életáramlatot nem tartja meg, hanem továbbadja. Ez a folyamat egy tudatos önátadás kell legyen, és nem egy mártír önfeladás. Az odaút lapon azt látjuk, hogy bár a kapcsolódás megvan a Lélek irányába, és a szolgálat szándéka is, mégis mintha minden rendezetlenül elfolyna. A meztelen alak a Személyiség háttérbe kerülését jelzi, a női alak hosszú haja a finom érzékelés képessége. De még nincs összhang a Lélek és a Személyiség között, a kiáradás, önmaga odaadása inkább szétszóródás. A határok teljesen elvesztek, aminek következtében végeláthatatlan igények jelennek meg kívülről, amik felemésztik ezt a jószándékot.

A visszaút lapon  a Személyiség Erő 95 - Csillag visszaútközpontja (Napfonat csakra) összekapcsolódik a Lélekcsillaggal (8. csakra), így tudatos és felelős résztvevőjévé válik az őt körülvevő folyamatoknak. Erejét és energiáját nem pazarolja el, hanem a megfelelő eszköz felhasználásával közvetíti. Összehangolja az intuíciót és a racionalitást. Az együttérzése nem teszi őt gyengévé, vagy támadhatóvá, mert képes a helyzeteket reálisan felmérni.

Sokszor Lényünk is különböző eszközökön keresztül szól hozzánk, ahogy Kuthumi is írja, a költészeten, zenén, természet szépségén és működésén keresztül. Ennek megfelelően kell megtalálnunk nekünk is saját eszköztárunkat, amivel mások felé közvetíthetjük ezt az életáramlatot, nem erőszakosan, odaadóan.

Érdemes megvizsgálni magunkban, mit adunk oda a világnak önmagunkból? Ennek mi a valódi mögöttes szándéka, honnan indul? Meg tudjuk-e tartani határainkat ilyenkor, vagy elveszünk az energiánkkal együtt?

2019 09 30 – Varga Éva

%d blogger ezt szereti: