Filmajánló

popcornNéha szavakkal nehezebb kifejezni az igazságot, mint egy könyvvel vagy egy filmmel.

Elgondolkodtató filmeket sorolunk fel, melyek nekünk nagyon sokat adtak.

Igazi mélység, Igazság és spirituális magok találhatók bennük, és mindezek közben élvezet és kikapcsolódás.

Nézd, élvezd és integráld magadba az általuk közölt Igazságot.


letöltés

A kis herceg (2015)

 

Felnövünk és elfelejtünk játszani, könnyedebbek lenni, messze kerülünk a kalandoktól és az álmoktól.

És bizony már gyermekeinket is a felnőtt világra készítjük fel, és őket is elválasztjuk álmaiktól.

Vajon miért erre megyünk? Kinek és minek akarunk megfelelni?

Megnézésre és elgondolkodásra érdemes ez a film.


Ádám almái20080311adamsappl

Az újnáci Ádámot 12 hét közmunkára ítélik. A büntetést a jólelkű pap, Iván közösségében kell letöltenie.

A csupa furcsa alakból álló társaság (a papot is beleértve) kíváncsian tekint a jövevényre. A pap kérésére Ádám felvállalt célja az, hogy almás lepényt fog készíteni. Látszólag könnyű dolga van, mert a paplak kertjében egy jól termő almafa található.
Ám hiába Ádám eltökéltsége, az almafa termése ki van téve a varjak és a kukacok támadásainak, majd villám is sújtja. Időközben a sütő is tönkremegy.

Az almafa maradék termését (egy híján) véletlenül elfogyasztják. Iván úgy véli, minden baj az ördög műve, Ádám szerint viszont Istené, hiszen a gonosz talán nem is létezik.

tovább >>>


Dr. Stange

doctor-strange-2016

A világhírű idegsebész, Dr. Stephen Strange élete tragikus fordulatot vesz egy szörnyű autóbaleset következtében.
Miután a kezeit attól kezdve használni képtelen orvosnak a hagyományos gyógymódok nem használnak, valószínűtlen helyen talál segítséget – egy titokzatos himalájai enklávé, a Kamar-Taj az utolsó reménye.

Strange hamarosan rádöbben, ez a hely nem pusztán a gyógyításé, hanem a hadviselésé is: láthatatlan, sötét erőket kell visszaverniük, melyek világunk elpusztítására törekszenek. A doktor rövidesen válaszút elé kerül: visszatér régi, vagyonnal és népszerűséggel járó életéhez, vagy hátat fordít múltjának és újonnan szerzett mágikus képességeit latba vetve a világ szolgálatába áll a valaha volt legerősebb mágusként. (in: port.hu)

Hmm……


gyűrűk ura1A Gyűrűk Ura

Többször próbáltam megnézni, de valahogy nem fogott meg. Azonban ma megmutatta igazi arcát!
Igaz nem magamtól láttam meg (nem is gondolkodtam ilyen szemmel a történeten), de jött az AAAHHHAAA élmény! Döbbenet és ámulat, hogy J. R. R. Tolkien honnan tudta?? Honnan merítette ezt az igazi beavatási történetet?

Mert ez egy útmutató lehet azok számára, akik a Szellemi Utat és a Lényükkel való egyesülést választják. Sok harc, mely mind az Útonjáróban dúl. A jó és a rossz csatája, az egó harca, az Elemekkel (Tűz, Víz, Föld, Levegő) való küzdelem és egyensúly keresése, az Isteni Lélek és az Ember Lélek házassága, és a Krisztusi én megcsillanása a házasság után.

Én a Gnózis útját járom. Nem mondom még magam gnosztikusnak, mert még nem tartok ott. Sok út van előttem és sok út van mögöttem is. Napi szinten igyekszem, dolgozom magamon, csiholom jellememet, igyekszem megsemmisíteni pszichológiai-énjeimet, és kapcsolatban lenni Belső Lényemmel és Istenanyámmal. (Ezek a minőségek mind ott vannak a filmben is.)

Ha érdekel a mélyebb összefüggés keress meg bátran.
Steinmüller Csilla
scsilla29@gmail.com


A-pityergo-teve-tortenete--dvd-14491A pityergő teve

Egy nyár a Góbi sivatagban, Mongólia déli részén. Egy nomád család segédkezik a tevék születésénél. Az egyiknél komoly nehézségekbe ütközik a kicsi világrahozása. Miután mégis megszületik a kis tevebébi, anyja nem akar tudomást venni róla, nem eteti, és nem gondozza. A hagyomány szerint, a mongolok ilyenkor hívnak egy hegedűst, hogy játékával elbűvölje a nőstényt, akiben a zene hatására talán újra feltámadnak az anyai ösztönök. Meseszerű, félig dokumentarista, félig megrendezett film, elbűvölő képekkel a sivatagról, lassú tempóval, kevés dialógussal. Megkapó történet távoli vidéken élő emberekről, akik a hagyomány és a modernitás között keresik a helyüket.


marigold-hotel-150x150Keleti nyugalom – Marigold Hotel

Csábos reklám hatására hét angol nyugdíjas elhatározza, hogy a hátralévő éveit jutányos áron az indiai Jaipurban, a Marigold hotelben fogja leélni.
A helyszínen azonban a társaság kénytelen szembenézni a kiábrándító valósággal, semmi sem igaz, amit a hirdetésben kínáltak. A szálloda omladozik, nincs víz és telefon, sőt, néhány szobának még ajtaja sincs.
Ráadásul az élet sokkal zsúfoltabb és hangosabb errefelé, mint amit odahaza megszoktak.
Sok választása nincs a briteknek: vagy megszoknak, vagy megszöknek.


bakancslista-150x150A bakancslista

A bakancslista azon dolgok sora, amelyeket az ember meg akar tenni az életben, mielőtt feldobná a bakancsot.
Carter Chambers (Morgan Freeman) is kénytelen összeírni, amikor kórházba kerül.
A milliárdos Edward Cole-t (Jack Nicholson), akit csakis a pénzcsinálás érdekel, szintén kénytelen szembenézni a véggel, és osztozni a kórházi szobán Carterrel.
A két, egymástól teljesen különböző ember elhatározza, hogy hátralevő idejükben végrehajtják mindazt, amiről álmodoztak.


csodás-álmok-150x150Csodás álmok jönnek

Dr. Chris Nielsen és felesége, Annie házassága fájdalmasan megtört két gyermekük halála után.
Az asszony nem tudja magát túltenni a történteken, noha Chris mindent megtesz közös életük érdekében.
Négy évvel később egy balesetben Chris is meghal. A Paradicsomba kerül, amely fantasztikusabb hely, mint valaha is gondolta volna. Albert védőangyal segítségével Chris rátalál gyermekeire és kedvenc kutyájára.
Az örökkévalóságban megvárná feleségét, de megtudja, hogy balesete után Annie öngyilkosságot követett el. Chris a védőangyal segítségét kéri felesége lelkének felkutatásához a reménytelen alvilágban.


avatar-150x150Avatar

Egy deréktól lefelé megbénult háborús veterán a távoli Pandorára utazik. A bolygó lakói, a Na’vik az emberhez hasonló faj – de nyelvük és kultúrájuk felfoghatatlanul különbözik a miénktől. Ebben a gyönyörű és halálos veszélyeket rejtő világban a földieknek nagyon nagy árat kell fizetniük a túlélésért. De nagyon nagy lehetőséghez is jutnak: a régi agyuk megőrzésével új testet ölthetnek, és az új testben, egy idegen lény szemével figyelhetik magukat és a körülöttük lévő felfoghatatlan, vad világot. A veterán azonban más céllal érkezett. Az új test új, titkos feladatot is jelent számára, amit mindenáron végre kell hajtania.


hacsi-150x150Hacsi * A leghűségesebb barát

Az ingázó Wilson professzor gazdátlan kutyakölyköt talál a vasútállomáson. A kutya és a professzor között szoros barátság alakul ki. Hacsi mindennap elkíséri őt a vonathoz, este pedig kimegy elé az állomásra.
Megsajnálja, és hazaviszi az állatot. A felesége, Cate nem örül neki, de végül megenyhül, és megengedi, hogy a japán akita kutyus náluk maradjon. A kutya és a professzor között szoros barátság alakul ki. Hacsi minden nap elkíséri őt a vonathoz, este pedig kimegy elé az állomásra. Így megy ez egészen addig, míg egyszer meg nem érkezik a gazdi. A kutya azonban élete végéig hűségesen várta a professzort, minden nap megjelent az állomáson.
Szereplők: Richard Gere, Joan Allen, Sarah Roemer, Jason Alexander, Cary-hiroyuki Tagawa


gandhi-150x150Gandi

A filmeposz 56 évet ölel fel a 79 évesen merénylet áldozatává lett, legendás indiai vezető, Mohandas Karamchand Gandhi életéből.
1893-ban pár hónapra Dél-Afrikába érkezik az Angliában végzett, 24 éves családos indiai ügyvéd, Gandhi. A személyes méltóságát és igazságérzetét egyaránt sértő faji megkülönböztetés olyannyira megdöbbenti, hogy úgy érzi, tennie kell valamit. 21 év fáradságos küzdelme után az indiaiak és a színes bőrűek egyenlőségéért indított erőszakmentes küzdelem, a Satyagraha ideológusává és vezérévé érett. Ekkor kapta a “Mahatma” nevet, amely Indiában “nagy lelket” jelent.


veszélyes-vágy-150x150Veszélyes vágy

Carl Gustav Jung feltörekvő pszichiáter, a mentora Sigmund Freud.
Jung beszédkúrával, azaz pszichoanalízissel kísérletezik az egyik betegén. A tizennyolc éves, gyönyörű orosz lány, Sabrina felkavarja a mester és tanítványa kapcsolatát. A lány hisztéria jegyeit mutatja, ami a gyermekkorára vezethető vissza, amikor az apja bántalmazta és megalázta.
Mindez alátámasztja Freud elméletét a szexualitás és az érzelmi zavarok összefüggéséről. Jung azonban másként látja a kérdést. A helyzetet bonyolítja egy züllött kliens, Otto Gross felbukkanása.

Ajánlom mindazoknak akiket érdekel a pszichológia, vagy/és nyitottak az emberi cselekedetek gyökerének kutatására.


a-boldogság-közgazdaságtanaA boldogság közgazdaságtana * The Economics of Happiness

A boldogság közgazdaságtana az Ősi jövendők első megjelenése óta eltelt majd két évtized munkájának eredménye. Milyen gazdasági alapokra kell helyeznünk életünket, ha célunk nem a profit, hanem az emberi jól-lét emelése?

A film itt megnézhető: www.osijovendok.net


osi_jovendokŐsi jövendők – Ladak tanítása

A film eleven, hiteles leírása egy létező harmonikus, önfenntartó és fenntartható társadalomról, ami közelebb visz minket emberi természetünkhöz, és egy békésebb, örömtelibb életmód lehetőségét tárja elénk.
Működése közben mutatja be a globalizált gazdaság logikáját, erőit, illetve mindenkire ható kényszereit, miközben feltárja “az összefüggő egészt”, mintát adva a rendszerszemléletű gondolkodásra.
A mű szerzője újraértékeli korábbi világképét, mivel ráébred, hogy valójában kultúrája termékeként, homo industrialisként gondolkodott – kellően távoli nézőpontokat kínálva a nézőknek is.
Mindezeken felül működőképes megoldásokat, járható utakat, és alternatívákat mutat be saját tapasztalata, több évtizedes nemzetközi gyakorlata alapján.
Az 1991-ben készült film gyakorlatilag az ugyanabban az évben megjelent azonos című könyv tartalmát eleveníti meg.

A filmet itt megnézheted: www.osijovendok.net


békés-harcosA békés harcos útja

Dan Millman önéletrajzi könyve alapján!
A történet egy fiatalemberről, Dan Millman tornászról szól, aki végre el akarja érni, hogy értelme legyen a sikeres, ámde még mindig betöltetlen életének. Véletlenül találkozik a benzinkutas Socrates-szel, aki segít neki abban, hogy megtalálja önmagát. Ám sokszor nem lehet eldönteni, hogy mi játszódik a fiatal fiú fejében, és mi a valóságban.
Dan rövidesen súlyos motorbalesetet szenved, ami miatt az orvosok szerint már soha nem versenyezhet. Felkeresi hát Socrates-t és segítséget kér tőle, hogy készítse fel őt, mert Dan még legbelül érzi, hogy nem szabad feladnia. Szellemi és fizikai korlátait legyőzve Dan-nek sikerül újra formába lendülnie, és még az eddig elhanyagolt barátaival is jobb lesz a viszonya. Azonban arra nem gondol, hogy az edzője már lemondott róla és nem engedi, hogy részt vegyen a következő versenyen…
itt megnézheted: http://www.youtube.com/watch?v=nrwOCVSdUIM


leckek-az-eletrolLeckék az életről

“Szeressétek egymást, vagy pusztuljatok – ismételte Morrie. – Jó ugye? És milyen igaz. Szeretet nélkül szárnyaszegett madarak vagyunk. Tegyük fel, hogy elváltam, vagy egyedül élek, vagy nincsenek gyerekeim. Mennyivel kegyetlenebb volna ez a betegség. Nem biztos, hogy képes volnék végigcsinálni. No persze, sokan eljönnének meglátogatni, barátok, társak, kollégák, de hát az nem ugyanaz, mintha van valakink, aki nem fog később magunkra hagyni. Egészen, de egészen más, ha van valaki, akiről tudjuk, hogy mindig rajtunk van a szeme, állandóan ügyel ránk. Mert a család jelentőségének a szereteten kívül nagyon fontos része az is, hogy az ember tudja, van valakije, aki vigyáz rá.”
A film Mitch Albom: Keddi beszélgetés életről és halálról című könyve alapján készült. (Ez a könyv a Spirituális Lélekgyógyász képzéshez belépők kötelező olvasmány.)


beszelgetesekistennelBeszélgetések Istennel

Neale Donald Walsch életét és sorsát tárja fel a film. Hogyan lett a biztos egzisztenciából hajléktalan, s aztán milyen lépések árán tudott újra felkapaszkodni. S közben többször szemrehányást tett Istennek, hogy miért engedi ezt meg. S legnagyobb megdöbbenésére Isten válaszolt neki. Ezekből a válaszokból született a Beszélgetések Istennel és a Holnap Istene című könyvek.
“Nem szükséges tökéletesnek lenned ahhoz, hogy a tökéletességről beszélj.
Nem szükséges tökéletes tudás ahhoz, hogy tökéletes tudásról beszélj.
Nem szükséges elérned az evolúció legmagasabb fokát ahhoz, hogy az evolúció legmagasabb fokáról beszélj. Csak légy őszinte. Légy őszinte, minden igyekezeteddel. Ha szeretnéd meg nem történtté tenni mindazokat a „károkat”, amiket véleményed szerint másoknak okoztál, akkor mutasd ki a cselekedeteiddel. Tedd meg, amit megtehetsz. A többi megtörténik.”
itt megnézheted: http://www.youtube.com/watch?v=aSuebDkLoBA


eli_konyve1Éli könyve

A Földet atomháború pusztította el. A világvége utáni pusztaságban az erőszak az úr.
Éli, a magányos harcos nyugatra akar eljutni, hogy beteljesítse küldetését. Van nála valami, ami értékesebb minden fegyvernél és az élelmiszernél is. Egy könyv utolsó példánya, amely hitet adhat az embereknek, hogy van remény az újjászületésre. Vannak, akik ölni is hajlandóak azért, hogy megszerezzék a Bibliát.
Éli a kisvárosban keresztezi a környéket uraló hadúr útját. Carnegie a martalócaival megszállottan kutatja a könyv nyomát, a könyv segítségével akarja kiterjeszteni hatalmát. Az emberiség sorsa Éli kezében van.
“Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam.”


eletrevalokÉletrevalók

Az ejtőernyős baleset után tolószékbe kerülő gazdag arisztokrata, Philippe felfogadja otthoni segítőnek a külvárosi gettóból jött Drisst.
Azt az embert, aki most szabadult a börtönből, és talán a legkevésbé alkalmas a feladatra.
Két világ találkozik és ismeri meg egymást, és az őrült, vicces és meghatározó közös élmények nyomán kapcsolatukból meglepetésszerűen barátság lesz, amely szinte érinthetetlenné teszi őket a külvilág számára.


ambiciotolAmbíciótól az értelemig

Egy új, fantasztikus spirituális film Louise L. Hay kiadásában Dr. Wayne W. Dyer főszereplésével. A film témája: Az ambíciótól az értelemig – az életcélod megtalálása. “Az élet délutánja nem élhető a délelőtti elvek szerint, mert ami elég volt délelőtt, kevés lesz délután. És ami igaz volt délelőtt, délutánra már hazugság lesz belőle.” Ezekkel a mondatokkal vezeti be Dr Wayne W. Dyer (főszerepben) a hallgatóit az EGO és a spiritualitás kapcsolatába.
Az átlépést a délutánba magunktól nem tudjuk megtenni, viszont kell hozzá az útkeresés, egy nyitott, befogadó szemléletmód, hogy a “belső hang” (amit most az egyszerűség kedvéért nevezek így) hallhatóvá váljék a számodra. Amíg nem találod meg az életcélod, hivatásod, addig nem tud végbe menni ez a változás. Az egészet nem kell rögtön megérteni, egyszerre mindig csak egy kicsit, és ennyi az egész.

MERJ BÁTOR LENNI, MERJ ÖNMAGAD LENNI, merd megvalósítani önmagad…merd élni az utat, amiért idejöttél… merj szembeszállni az EGOval…azzal az EGOval,ami letérített az Istenben létezés útjáról…
itt megnézheted: http://www.youtube.com/watch?v=enSGFPYHUfU


safe_image.php_Zöld gyönyörűség

Egy film, amit a figyelmetekbe ajánlok. A mozikban be lett tiltva, de itt meg lehet nézni magyar felirattal.
Milyen lehet az a bolygó, ahol már nincs autó, pénz, hatalom, nincsenek gépek, és csönd-koncert van.
A téma komoly. A megvalósítás telis tele humorral. És fantasztikus mozgással.

Itt megnézhető >>>


kismadarA kismadár

Helen Keller halmozottan hátrányos lány, akit kezelhetetlen állapota miatt szülei teljesen elzárnak a külvilágtól.
Helen csupán dührohamaival képes kommunikálni és ezért szülei már az intézeti elhelyezésén gondolkoznak.
Ekkor lép be az életükbe Anne Sullivan, a gyengén látó tanárnő, akiben megvan a beleérző képesség és a türelem kellő elegye, hogy Helent visszahozza ebbe a világba.
A szülők eleinte ellenzik a tanárnő módszereit, ám hamarosan meglepve tapasztalják a bámulatos eredményt.


mindenki_megvan1Mindenki megvan

Frank Goode egész életében keményen dolgozott egy huzalgyárban, hogy családjának mindent meg tudjon adni. Nyugdíjasként ébred rá, túl kevés időt töltött gyerekeivel, így itt az ideje, hogy változtasson.
A szívhez szóló film egy olyan családi problémát mutat be, amit sokan jól ismerhetnek a modern világban.
Szülők és gyerekek távol élnek egymástól és annyira lefoglalják őket problémáik, hogy eszükbe sem jut meglátogatni a másikat.


Temple-Grandin-dvd-121525Temple Grandin

Az életrajzi történet Temple Grandin, egy autista nő életéről szól, aki felülkerekedik a saját korlátain és kiváló állattenyésztővé válik. Már gyerekkora óta érdekli a marhatenyésztés, amikor is sok időt töltött el nagynénje és nagybátyja farmján.
Négyéves koráig nem tanult meg beszélni, és nehezen végezte el a középiskolát is, mivel iskolatársai és tanárai is furcsán kezelték betegsége miatt, ám édesanyja mindenkinél jobban támogatta őt.
Kiderült Temple néhány olyan különös képessége, aminek következtében nagyüzemi állattartáshoz tervezett berendezéseket. Ezek segítségével jobb bánásmódban részesülhettek az állatok, és még a PETA állatvédő szervezet díját is elnyerte.
Dr. Temple Grandin jelenleg a Coloradói Állami Egyetem professzora, valamint széles körben ismert, autizmussal élő felnőtt.


indigo2Indigó

Egy spirituális film az indigó jelenségről. Bemutatja az indigó gyerekek belső világát, képességeit és látásmódját.
Egy szelete a valóságnak, de nagyon szép szelete.
A film készítésére a pénzt emberek adták össze. És soha nem látott gyorsasággal készült el.
A filmet mozikban nem vetítették, csupán művelődési házakban.
Főszereplő: Donald Walsch


samerhillSummerhill

A legrégebbi szabad iskola a Summerhill iskola Angliában. Ez az angol hagyományoknak megfelelően bentlakásos iskolal. A Summerhill iskola valószínűleg a világ legvidámabb iskolája. A szabadságban a gyerekek őszinték és félelem nélkül élnek. Az iskolában közös tanár-diák önkormányzat működik, gyerekek szabadon dönthetik el, hogy bemennek-e az órákra vagy játszanak inkább heteken, hónapokon, akár éveken át is. Senki sem próbálja meg átalakítani a jellemüket, nem részesülnek semmiféle – sem vallási, sem politikai, sem erkölcsi – kioktatásban.

Korunk egyik legkiválóbb pedagógusa, A. S. Neill mondja el az általa alapított iskola, Summerhill történetét, valamint gondolatait gyerekekről és szüleikről, iskolákról és tanárokról, szabadságról és kényszerről, a szexualitásról és á tanulás pszichológiájáról. Neill forradalmi pedagógiai elvei – ellentétben a tekintélyelvű nevelési módszerekkel – a gyermeknek annyi szabadságot adnak, amennyi csak lehetséges. A szabad, önmagát szabályozó gyermek szabad akaratából tanul és cselekszik, ami egy boldogabb és gyermekibb életet tesz lehetővé, később pedig egy kiegyensúlyozottabb, neurózisoktól mentes felnőttkort.
itt megnézheted: http://www.youtube.com/watch?v=0Kptz6qkPys


matrix-150x150Mátrix

Két valóság létezik. Az egyik mindennapi életünk – a másik az, ami mögötte van. Az egyik álom. A másik a mátrix. Neo kétségbeesetten kutatja az igazságot a mátrixról. Erről a titokzatos és ismeretlen valamiről. Neo csak mendemondákból hallott – de biztos benne, hogy ez az elképzelhetetlen dolog rosszindulatú, és titokban irányítja az életét. Neo úgy véli, Morpheus, ez a legendák övezte férfi, akit a világ legveszélyesebb emberének tartanak, megmutatja neki az igazságot.
Egy éjszaka Neo találkozik egy gyönyörű ismeretlennel, Trinityvel, aki elvezeti őt egy másik világba, ahol Neo találkozik Morpheusszal és személyesen megtapasztalja az igazságot a mátrixról. Neónak egy kérdésre is választ kell találnia, amely ugyanolyan mellbevágó, mint az első. Vajon ő a kiválasztott? Még mielőtt felfoghatná, miről van szó, Neo biztos abban, hogy a kérdésre nem a válasz. Mások, mint Morpheus társa, Cypher egyetértenek. Ám akadnak olyanok is, akik nem egészen biztosak ebben.
A mátrixnak védelmezői is vannak. Vezetőjük a könyörtelen és szó szerint fékezhetetlen Smith ügynök. A mátrix őreinek módszerei egyszerre ámulatba ejtőek és rémisztőek. Neo, Morpheus és Trinity élethalálharcot folytat a mátrix gonosz és szinte legyőzhetetlen őrei ellen, hogy választ találjanak kérdéseikre, ráeszméljenek valódi erejükre, és megismerjék sorsukat. Minden mozdulat, minden másodperc, minden gondolat döntő jelentőségre tesz szert, ha ki akarnak szabadulni a mátrix rabságából, és elpusztítani mindazt, amit képvisel.


csillagok-150x150Csillagok háborúja * IV. Új remény

Réges régen, egy távoli galaxisban kezdődött a nagy kaland, amikor Leia Organa hercegnő (Carrie Fisher) két fura robottal egy alig értékelhető hologramot küldött az egyetlen Jedi lovagnak, a remeteként élő Ben Kenobinak (Alec Guinness).
Az idős jedi Luke Skywalker (Mark Hamill), Han Solo (Harrison Ford) és szőrős vukija, a hatalmas Chewbacca társaságában útra kel, hogy kiszabadítsa a hercegnőt Darth Vader fogságából, és győzelemre vigye az igaz ügyet az egész Galaxisban.

Igazi spirituális igazságok kerülnek a felszínre a filmben.


%d blogger ezt szereti: