Meditáció * 2. rész

omniverzum-spirituc3a1lislc3a9lekgyc3b3gyc3a1szatHa rászántuk azt a 2-3 hetet a „Meditáció 1. * Kezdjük …” anyagban leírtakra, és napi szinten gyakoroltunk, akkor a következő lépcsőfokra léphetünk.

A meditáció egy életstílus. Nem azt jelenti, hogy leülünk naponta és meditálva töltünk bizonyos időt (habár ez is egy lépcsőfok), hanem azt, hogy a napunkat tesszük meditációvá.
Ezt azonban csak lépésenként lehet megtennünk. Erre készülni kell, ezt meg kell tanulni, tudatossá kell válni a folyamatra. Hiszen rohanó napjainkban az, hogy most gyorsan leülünk és meditálunk 20-30 percet bizony önbecsapás, sőt még a spirituális egónkat is jól megnöveli.

Fontos, hogy időt teremtsünk önmagunk számára. A napi Tudatos légzésfigyeléssel és rácsodálkozással már tettünk egy kis lépést, tehát jöhet a következő.

Amikor reggel felébredünk, jó lenne, ha nem ugranánk ki azonnal az ágyból rohanva a dolgunkra, hanem egy kicsit befelé figyelnénk.
Üljünk fel és pár pillanatig csak lazítsunk. Amikor felülünk, egy nagy sóhajtással fújjuk ki a tüdőnkből az összes levegőt.
Majd üljünk kényelmesen. Ne gondoljunk az előttünk álló napra, a feladatokra, hanem szánjunk egy kis időt a befelé figyelésre. És mit is figyeljünk?

Ez attól függ, hogy kinek mi a célja.

Lehet, hogy csak a belső békénket szeretnénk megtalálni. Ekkor keressük ezt meg önmagunkban, és mélyedjünk el egy kicsit abba. Ha nem találjuk, akkor idézzünk fel egy olyan pillanatot az életünkből, amikor megvolt a belső béke érzése. Ragadjuk meg az érzést és abban mélyedjünk el. Ne játsszuk újra az élményt, nem ez a cél. Nem a gondolatok halmazát kívánjuk növelni, hanem épp azok kikapcsolása a cél.

Aztán lehet az a következő fokozat, hogy önmagunk Szellemi Esszenciájához akarunk közelebb kerülni. Akkor ezt az érzést kell önmagunkban megtalálni. És hol is kell keresni? A szívközpontunkba. Érezhetjük egy csodás virágnak, egy kristálynak, a kis lángnak, vagy bárminek, ami nekünk a Szellemi Esszenciánk érzetét adja. Szellemi Esszenciánk halhatatlan Énünkhöz tartozik. Kísér minket az életutunkon, és vár. Vár, hogy mikor, melyik életben lépünk közelebb hozzá.
Nem kell ezt a folyamatot „túlagyalni”. Adjunk reggelente ennek öt percet, merüljünk önmagunkba és a belső békébe. Aztán vidáman, élettel teli keljünk fel és kezdjük a napot.

namasteAki elkezdi ezt végezni, meglátja, hogy a napjait elkezdi egyfajta béke és fény kitölteni. S ezek fontos lépések a meditációval teli élethez.

Steinmüller Csilla
spirituális tanító
2015. július 9.

%d blogger ezt szereti: