Bach-virágterápia ismeret modul

Dr. Edward Bach 1936-ra alkotta meg a Bach-virágterápia nagyszerű rendszerét. Az a cél vezérelte, hogy egy olyan finom módszert találjon, mely fájdalom nélkül képes segíteni.
Ma, ezt az izgalmas rendszert a mai korhoz, és elvárásokhoz igazodva alkalmazzuk, mind elméleti, mind gyakorlati szinten.

A Bach virág terápia lényege a Test – Szellem – Lélek egysége.

bach.jpg38 virág minősége segít nekünk abban, hogy feltérképezzük magunkat, hogy mélyebb szinten, más nézőpontból lássunk magunkra és környezetünkre. Minden egyes virág egy – egy minőséggel foglalkozik (pl. szeretet, türelem, tolerancia, bátorság, felelősség, sors, tekintély, stb…), és jellegzetes reakció minták alapján könnyen felismerhetjük.

Mikor kapcsolatban vagyunk lelkünkkel, akkor harmóniában vagyunk. Mikor megjelenik bennünk egy – egy negatív érzés (düh, harag, türelmetlenség, büszkeség, stb…), akkor megszakad a kapcsolat a lélekkel. Ezek az érzések irányadóak lehetnek, és a Bach virág terápia rendszere alkalmat ad, hogy a mélyére nézzünk, mi lehet a valódi oka, hogy ezek az érzések megjelennek bennünk.

Az ma már általánosan elfogadott, hogy a betegségek hátterében lelki probléma fedezhető fel. Ez a rendszer még a betegség kialakulása előtt képes figyelmeztetni, hogy mire érdemes odafigyelni, és változtatni.

A Bach virág terápiát 3 szinten tudjuk használni:
1. Képes mély önismeretet,  lélek szintű útmutatást adni
2. Képes fizikai szinten különböző tüneteket enyhíteni (fájdalomcsillapító, görcsoldó, lázcsillapító, sokkoldó hatása is van többet között)
3. Képes egy olyan új nézőpontot adni, melyben felvállaljuk saját felelősségünket személyiségünk fejlődéséért.

Képzéseink során elég sok rendszerrel ismerkedhetsz meg, és ezeket gyakorlatok által saját magadon tapasztalva sajátítod el. Nekem a mai napig különleges a Bach virág terápia, mert egyik rendszerben sem találtam meg azokat a finom minőségeket, amit ez a rendszer kínálni tud. Így mikor beszélgetek egy – egy emberrel, aki tanácsért fordul hozzám, könnyen felismerhetem, hogy az adott probléma hátterében mi a valódi ok, és így nem tüneti kezelés folyik, hanem az okkal tudunk dolgozni.

Kívánom, hogy legyen részed ebben az izgalmas felfedezőútban, melynek végén életed sokkal harmonikusabb, könnyedebb lehet.

Oktató:
Szántó Adrienn

 


Dr. Edward Bach stratégiája

Hitvallása lényege: ”Nem leküzdeni, hanem átalakítani!”

apotheke

1. lépés
Felismerni a jellem hiányosságait, a szellemi félreértéseket és az emiatt keletkezett negatív reakciómintákat.

2. lépés
Ezt a helyzetet nem Leküzdeni kell, hanem azt jelenlegi állapotként, értékelés nélkül elfogadni és nyomban ejteni, már megtörténtnek tekinteni.

3. lépés
Az eddigi negatív reakciómintákra illő virágesszenciákat felismerni és erősítésül beszedni.

4. lépés
NÉZŐPONTVÁLTÁS! Visszaigazodni a nagy egészhez, a szellemi törvényekhez, a felsőbb énhez, a belső irányításhoz, és a saját élettervhez.

5. lépés
A negatív reakciómintákat az igazi harmóniának megfelelő pozitív magatartásminták következetes érvényre juttatásával reharmonizálni (visszaállítani a harmóniát).


blüten mit tropfenA Bach-virág tanácsadás olyan segítő beszélgetés, melyben az eredeti, Dr. Edward Bach által kidolgozott rendszert használjuk, ami rezgés alapon működik.

Dr. Edward Bach magas szintű ráérző képessége – intuíciója segítségével 38 virágot választott, melyek 38 különböző viselkedés- , reakció- és gondolkodásformát szimbolizálnak.

A páciens által hozott megoldásra váró helyzet/tulajdonság hátterét térképezi fel a Bach-virág tanácsadó a virágminőségek segítségével, majd beszélget a felmerülő probléma Lelki hátteréről.

A változási folyamatot egyéni, személyre szabott Bach virág keverékkel támogathatod.

Magas színvonalú elméleti és GYAKORLATI képzésre kerül sor az Omniverzum Szabadegyetemen. Sőt…
A Bach-virágok összefüggésebe kerülnek Születési számaiddal, Lelked Üzenetével és a Színekkel is.

Gyere és ismerd meg ezt a tudást.


Bach-virágesszenciák1-300x225Ajánlott olvasmányok a Bach-virágok témában:

» Dr. Edward Bach: Virágterápia
» Mechthild Scheffer: Az eredeti Bach-virágterápia
» Jeremí Harwood: Bach-virág esszenciák
» Julian Barnard: Bach-virágterápia
» Szabó – Dr. Várhelyi: Bach-virágterápia a mindennapokban

Vissza a Tanult témakörökhöz >>>

%d blogger ezt szereti: