Színterápia, Színenergetika, Színgyógyászat modul

A modul során a színeken keresztüli önismeret útján tanít meg egy módszert, amely bármely már meglévő technika hatékony kiegészítője lehet.
színek

14 színnel, mint energetikai „eszközökkel” dolgozunk, melynek megismerése, megértése történik az első színenergetikai napon.

Megismerkedünk az egyes színek mélyebb üzeneteivel és jelentéstartalmával is. Felfedezzük a pozitív és negatív aspektusaikat, illetve a különböző megélési szinteken felbukkanó jelentésüket (fizikai, érzelmi, mentális, spirituális).

Ráláthatunk hogyan is tud kapcsolódni egy-egy szín egyénileg, vagy akár csoportosan az emberhez, és ezáltal egy egyszerű színezés miben segítheti a tanácsadót és a klienst.

A képzés során gyakorlati színterápiás nap is van,  melyben a számok és színezés (színek) üzeneteit bontjuk ki.

Oktató:
Varga Éva
Színtolmács, Spirituális Lélekgyógyász


 Varga Éva: Az önválasztó mechanizmus és a konzultáció

színterápiaA konzultáció során különböző szín teszteket készítünk a kliensünkkel, ebből tudunk kiindulni a beszélgetés, konzultáció elején.
Aki dolgozik a színekkel, teljes bizonyossággal meg tudja tapasztalni, hogy mindenki olyan szín kombinációkat használ, ami tükrözi igaz aurája színét, az aura egyéb rétegeinek színét, és ezen keresztül egy pontos energetikai képet mutat. A választás színeit látva és a színek nyelvét beszélve megérthetjük önmagunkat egy mélyebb szinten.

Mi történik, amikor színt választunk?
Életbe lép a szimpatikus rezonancia elve: ez a kvantumfizika egyik alaptétele. Lényeg, hogy az egyforma vagy hasonló objektumok (melyeknek rezgésszáma, hullámhossza egymáséhoz közel áll) minden körülmények között hatnak egymásra. Minden vonzalom, vonzódás, „megmagyarázhatatlan” találkozás ennek számlájára írható. Egy bizonyos szinten ráébredünk, hogy tulajdonképpen nincs is különbség a választó és a szín között.

Bátran válasszunk színeket, amik a legjobban tetszenek és használjuk azokat fel a színezésekhez. Vannak tesztek, ahol a választott színeket különböző kombinációkban lehet felhasználni, ezeknél a választott színeken túl, még a kombinációt is az egyén határozza meg, melynek a későbbiekben fontos jelentősége lesz természetesen.

A választott színek és kombinációk, legyen az bármilyen egy tükröt tart elénk önmagunkról. Egy olyan tükröt, amit eddig sosem láttunk lelkünk tükörképét. A színek, mint Lelkünk ablakai megnyílnak számunkra, hogy éber, tudatos, elménk beláthasson ezeken az ablakokon rejtett, valódi énünk birodalmába.

A konzultáció technikája és a színezéseknek az egy adott rendhez illeszkedő értelmezése lehetővé teszi számunkra, hogy az energetikai képletet meglássuk, lefordítsuk, és a klienssel megértessük. Szerepünk valójában egy tolmács szerepe. Ami valójában beszél, azok a színek, megmutatják kik is vagyunk valójában. Megmutatják, hol tartunk életünk útján jelenleg, milyen találkozásokkal találkoztunk eddig ezen az úton, s mindebből mit és mennyire tanultunk meg, és azt is, hogy ezen ösvény mentén merre tart Lelkünk. Beszélnek a színek választott feladatainkról és megerősítenek abban, hogy a feladatok megoldásához szükséges erőt is magunkban hordozzuk. Hangsúlyt helyeznek ajándékainkra, melyeket az előzőleg megélt kihívások megoldásával szereztünk.
Jobb, ha az eddig problémának megélt dolgokat mostantól kihívásnak nevezzük és éljük meg, mert ezáltal megérthetjük, hogy ezek mind lehetőségek is egyben, hogy eszköztárunkat gazdagítsuk az ajándékokkal, melyeket megoldásukkal szerzünk.

Amikor a színezések alapján átbeszéljük a fent említett egyéni kérdéseket, akkor már csak az a kérdés merül fel, hogyan tovább, mit tehet innentől kezdve az ember?

Sokszor elég a tudatosítás, a felismerés élménye ahhoz, hogy a kihívás, ajándék fázisába forduljon, vagyis elkezdjük megoldani életünk aktuális feladatait. Ezzel csak az a baj, hogy visszatérve mindennapjainkba egy idő után elkezdjük régi mintáinkat, sémáinkat ismételni, vagyis hiába ismertük fel egy rövid pillanatra egyéni feladatainkat, ha hazatérve már újra „ugyanabba” a hibába esünk. Ezért fontos, hogy beszéljünk róla, hogy az adott színnel hogyan, milyen módon tud találkozni, dolgozni az illető.

vörösHogyan használhatjuk otthon tudatosan a színeket:
» szín meditáció, vizualizáció
» szín esszenciák formájában * Aura-Soma rendszer
» ruhák, kiegészítők
» kristályok használata térben, magunkon, meditációban
» tudatos lakberendezés, öltözködés

A legfontosabb, hogy megértsük, mi vagyunk a szín, amit választunk, s ez tükrözi Lelkünk szükségletét. Egyértelmű, és világos megerősítést ad, hogy a szín, melyet választasz Te vagy és csakis Te!

A tükör pedig azt tükrözi, ami a te Lelked szükséglete. Vagyis nem a konzulens az aki eldönti, hogy kinek, mire van szüksége, hanem a kliens maga választja meg.


szinterapiaAjánlott olvasmányok a témában:

» Hermann Éva, Földesi Orsolya: A fény esszenciája
» Johannes Itten: A színek művészete
» Békefi Mária: Szivárványhíd
» Mike Booth: Színgyógymód
» Dr Diethard Stelzl: Gyógyítás kozmikus szimbólumokkal
» Stephanie Norris: Színterápia * Titkok nélkül sorozat
» A szivárványtól balra * színek és érzések, Összeállította: Horváth Jánosné
» Pauline Willis: A színterápia teljes kézikönyve
» Wicky Wall: Aura Szóma

Vissza a
» Spirituális Lélekgyógyász oldalra >>>
» ÉletÚt és LélekÚt tanácsadó oldalra>>>

 

%d blogger ezt kedveli: